X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Ile dni po owulacji widoczny zarodek?
Odpowiedz

Ile dni po owulacji widoczny zarodek?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że jest wiele wątków na temat widocznego pęcherzyka, zarodka czy serduszka, ale wszędzie określa się przeważnie tylko tydzień, często liczony od ostatniej miesiączki (a owulacja mogła przecież być później i dziecko jest młodsze). Dodatkowo nigdy nie wiem, czy chodzi o tydzień ukończony czy rozpoczęty.
    Zastanawiam się, czy ktoś ma informację na temat tego, ile dni po zapłodnieniu widać zarodek na usg i można wykluczyć pusty pęcherzyk ciążowy?
    Jestem dziś 19 dpo, w poniedziałek (22 dpo) mam wizytę u ginekologa i zastanawiam się, czego się spodziewać.
    Z góry dziękuję za odpowiedzi:)

• NatiB Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z dniami to różnie, okolo 4 tygodnie po zapłodnieniu można na usg dostrzec struktury płodowe (czyli 6 - 7 tydzien od ostatniej miesiaczki) ale tez duzo zalezy od aparatury. Zarodek powinien być widoczny gdy jajo płodowe ma około 20mm, u mnie przy 15mm nie było jeszcze nic widać (oprocz jaja).

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ