Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Infekcja grzybicza
Odpowiedz

Infekcja grzybicza

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kwiatek2803. Nowa

Wysłany: 21 stycznia 2025, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Dziś 5+5tc, zauważyłam u siebie że prawdopodobnie powstaje u mnie infekcja grzybicza. Nie odczuwam żadnego swędzenia ani pieczenia, widzę tylko biała wydzielinę w formie grudek. Wizyta u gin dopiero za 10 dni a ja nie mam pojęcia co wziąć żeby się nie rozchulalo i żeby nie zaszkodzić. Może któraś z Was miała taką sytuację?

• KasiaWitaminka Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2025, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napewno możesz Lactovaginal i doustne probiotyki np lactinova mama lub lactibiane. Ale jesli to nie pomoże to moze umów sie na teleporade? W aptece tez możesz zapytać o coś bez recepty dla kobiet w ciazy.

👩🏻 (38)
    Amh - 0,58 fsh - 11
    hipoglikemia reaktywna, niedoczynność tarczycy, nawracające infekcje intymne
    naturalna owulacja ✅

👨🏻 (40)
    nasienie - morfologia 4%

🍇 🥑 dieta płodnościowa z niskim IG
    10.24r kwalifikacja do in-vitro klinika Bocian, Słaba odpowiedź jajników na stymulację
    12.11.24r 1 ET transfer 1 wczesnej blastocytki 🐣 7dpt → beta <2,3 😪
    12.24r Decyzja o KD
    09.01.25r 2 ET transfer blastosystki 4.1.1. Z KD🤞 3 śnieżynki ❄️❄️❄️ zamrożone
    15.01 ⏸️ 27.02.25 - serduszko przestało bić 💔 CRL 8mm poronienie zatrzymane (7t/9tc)
    06.25r 3 ET transfer z KD - nieudany

07.25r przyjęliśmy do siebie niemowlaczka 2mc jako rodzice zastępczy 💕👧

12.11 ⏸️ naturalny cud? ❤️ bhcg → 472, progesteron 37
    24.01 czekamy na potwierdzenie ciąży 🙏
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ