X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr interpretacja wyniku
Odpowiedz

interpretacja wyniku

  • AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • pozytywna ptysia Znajoma
    Postów: 28 11

    Wysłany: 12 grudnia 2015, 18:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, drogie kobietki jeżeli macie chwilę i ochotę czy możecie zerknąć na moje wyniki? Jestem w 8 tygodniu ciązy i i po ostatnim usg wiem ze to będą bliźnięta. Dzisiaj odebrałam wynik i dwa mnie trochę niepokoją, przekopałam trochę internet, ale z tym bywa różnie a do lekarza mam dopiero za 1,5 tyg. Czy mam się czym martwić? Pozdrawiam :-)
    LEUKOCYTY 7.12 10^3 /ul wart. ref.: 3.98 - 10.04 10^3/ul

    KTMK
    NEUTROCYTY 4.42 10^3 / ul wart. ref.: 1.56-6.13 10^3 / ul

    LIMFOCYTY 1.85 10^3 / ul wart. ref.: 1.18-3.74 10^3 / ul

    MONOCYTY 0.73 10^3 / ul wart. ref.: 0.24-0.76 10^3 /ul

    EOZYNOCYTY 0.07 10^3 / ul wart. ref.: 0.04-0.36 10^3 /ul

    BAZOCYTY 0.04 10^3 / ul wart. ref.: 0.01-0.08 10^3 /ul

    IG 0.01 10^3 / ul wart. ref.: 0.00-0.03 10^3 / ul
    niedojrzałe granulocyty:

    metamielocyty, mielocyty, promielocyty

    % NEUTROCYTÓW 62.0 % wart. ref.: 34.0-71.1 %

    % LIMFOCYTÓW 26.0 % wart. ref.: 19.3-51.7 %

    % MONOCYTÓW 10.3 % wart. ref.:4.7-12.5%

    % EOZYNOCYTÓW 1.0 % wart. ref.: 0.7-5.8 %

    % BAZOCYTÓW 0.6 % wart. ref.: 0.1-1.2 %
    % IG 0.1 % wart. ref.: 0.0-0.4 %
    .
    ERYTROCYTY 4.01 10^6 / ul wart. ref.: 3.93-5.22 10^6/ul

    HEMOGLOBINA 12.2 g/dl wart. ref.: 11.2 - 15.7 g/dl

    HEMATOKRYT 35.4 % wart. ref.: 34.1-44.9 %

    MCV 88.3 fl wart. ref.: 79.4-94.8 fl

    MCH 30.4 pg wart. ref.: 25.6 - 32.2 pg

    MCHC 34.5 g/dl wart. ref.: 32.2-35.5 g/dl

    RDW-CV 12.1 % wart. ref.: 11.6 - 14.4 %
    .
    PŁYTKI 330 10^3 / ul wart.ref.: 182-369 10^3 / ul

    MPV 9.7 fl wart. ref.: 9.4-12.6 fl

    PDW 10.7 fl wart. ref.: 9.8-16.2 fl

    P-LCR 22.4 % wart. ref.: 19-47

    PCT 0.32 % wart. ref.: 0.16-0.38 %

    GLUKOZA (s)

    91 mg/dl wart. ref.: 70-99 mg/dl wg PTD
    KTMK

    TSH
    1.133 mIU/l war.ref.: 0.55 - 4.78 mIU/l
    KTMK

    FT4
    13.57 pmol/l wart.ref. >21 lat: 11.5 - 22.7 pmol/l
    KTMK

    HBsAg jakościowo

    -Ujemny Jakościowy HBs-Ag oznaczono metodą ELISA
    KTMK

    P. ciała anty HCV
    -UJEMNY Jakościowy wart. ref.: ujemny
    Badanie wykonano z wykorzystaniem
    odczynników Beckman Coulter
    KTMK

    Toksoplazmoza IgM

    Toxoplazma IgM -Ujemny Jakościowy
    KTMK
    Index 0.46 wynik ujemny indeks < 0.9
    wynik dodatni: indeks >=1.0
    .
    wykonano na analizatorze
    ADVIA CENTAUR

    Toksoplazmoza IgG
    64.4 ↑ IU/ml wynik ujemny < 6.4 IU/ml

    wynik wątpliwy 6.4 - 10 IU/ml
    wynik dodatni > 10 IU/ml
    KTMK

    Różyczka IgG
    Różyczka IgG 48.5 ↑ IU/ml
    Interpretacja wyniku:
    wynik ujemny: <10 IU/ml
    wynik wątpliwy: >=10 <15 IU/ml
    wynik dodatni: >=15 IU/ml
    .
    Badanie wykonano na analizatorze

    DXI800i
    KTMK
    Różyczka IgG DODATNI
    Różyczka IgM 0.0 AU/ml Interpretacja wyniku:
    wynik ujemny: <10 AU/ml
    wynik wątpliwy: >=10 <15 AU/ml
    wynik dodatni: >=15 AU/ml
    .
    Badanie wykonano na analizatorze DXI800i
    KTMK
    Różyczka IgM -UJEMNY

    CMV IgM (cytomegalowirus)
    UJEMNY Jakościowy wart. ref.: wynik ujemny
    .
    KTMK

    CMV IgG (cytomegalowirus)
    DODATNI Jakościowy wart. ref.: wynik ujemny
    .



  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 grudnia 2015, 15:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Które wyniki Cię niepokoją? Moim zdaniem wszystkie są w porządku. Podwyższone IgG w przypadku cytomegalii, różyczki i toksoplazmozy przy niskim IgM znaczą tyle, że jesteś już odporna na te choroby - to dobrze, bo nie musisz się nimi martwić :)

    kamenkaa lubi tę wiadomość

  • Dalile Autorytet
    Postów: 2731 4484

    Wysłany: 14 grudnia 2015, 16:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie, to powinnaś spytać lekarza, a nie na forum internecie. :)
    Co, jeśli któraś zupełnie niechcący ci coś źle napisze?

    NatiB, kamenkaa lubią tę wiadomość

    hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • kamenkaa Autorytet
    Postów: 1300 1432

    Wysłany: 14 grudnia 2015, 22:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO w sumie Dalile ma RACJE!!- my nie lekarze ;p

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 22:04

  • Dalile Autorytet
    Postów: 2731 4484

    Wysłany: 14 grudnia 2015, 22:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same sobie możemy normy labolatoryjne na wyniku zobaczyć. Od interpretacji powinien być lekarz.

    kamenkaa, NatiB lubią tę wiadomość

    hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ