Jak sie czujecie w 5-6 tygodniu ciąży?:)
-
WIADOMOŚĆ
-
https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=xWhCz17l5dY Polecam obejrzeć - genialna animacja rozwoju płodu, można się wzruszyć..
MajaRyt lubi tę wiadomość
"Wszystko ma swój czas, i jest wyznaczona godzina na wszystkie sprawy pod niebem'' - Księga Koheleta 3:1 -
Jest burzliwie. Cycki bolą, ciągną. W podbrzuszu czuje jakbym miała taki typowy porządny okres - po prostu boli. Najgorzej jest zaraz po przebudzeniu i wieczorem. Na wszystko co można zjeść kręcę nosem, wiec ciężko cokolwiek znaleźć do jedzenia. No i nastrój jest najgorszy. Albo roznosi mnie energia, albo mam ochotę się przytulic do mojego i poplakac. Od tak. Obawiam się co będzie jak dojdą nudności.
-
Jutro zaczynam 7 tc. Od początku 6 zaczęło mnie ostro mdlić. Najgorzej, gdy zjem za dużo, a przymuszam się do jedzenia. Ratują mnie wafle ryżowe i migdały. Jestem mega głodna, a jednocześnie nie chce mi się jeść! Szybko się męczę: serce mi wali po kilku schodkach (a zaznaczam, że nie miałam dotąd problemów z kondycją). Piersi trochę bolą i bolało mnie podbrzusze jak na okres.
-
Werix jestesmy na tym samym etapie ciazy dokladnie i mam tak samo z tym, ze jestem glodna a wcale nie mam ochoty na nic do jedzenia i ze mecze sie po kilku schodkach a tez wczesniej biegalam i w ogole sporo sie ruszam:) mdlosci mam glownie jak jestem glodna ale co ciekawe przede wszystkim wieczorem ale nie zaliczam tego do jakis strasznych dolegliwosci bo wiem, ze wiele osob ma znacznie gorzej z mdlosciami. Za to sennosc przyszla do mnie dzisiaj o naprawde patologicznym nasileniu:) ciekawe kiedy minie:)"Wszystko ma swój czas, i jest wyznaczona godzina na wszystkie sprawy pod niebem'' - Księga Koheleta 3:1
-
a mnie boli brzuch, raz kłuje, raz pociągnie jak na @, jak leże to jest ok ale jak zaczne chodzić to boli, jest mi trochę niedobrze i własnie jak jestem głodna, czuje się głodna ale na nic nie mam ochoty, szczerze mówiąc to czekam na te mdłości, senność czy wymioty, przynajmniej wiedziałabym że wszystko się dobrze rozwija, jednak strach ciągle we mnei siedzi
04.12.2015 [*] 7tc
Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit
-
To u mnie senność w ciągu dnia, jak pisałam wcześniej. Ale cztery ostatnie noce budzę się z niby pełnym pęcherzem, spanie mam słabe. A od dwóch dni mdłości rano. Ale dzisiaj jest jeszcze gorzej.
Aniołki: [*] 05.2015, [*] 01.2016Psicusia lubi tę wiadomość
-
Piersi tez strasznie czułe czasem bolą nawet przy ubierania stanika, choć najgorsze są ciągle mdłości i zupełny brak apetytu.. jem tylko dlatego żeby fasolka była zdrowa, bóle brzucha najgorsze rano i wieczorem mój gin zapisał mi duphaston i trochę jest lepiej .
-
Podzielę sie z wami moimi odczuciami 6 t.c nabrzmiałe i bolące piersi , mdłości i najgorsze sa rano i do tego dochodzi ból brzucha , straszna zadyszka , wejście na 4-piętro to nie lada wyczyn hi hi aha i najważniejsze ... Od razu odrzuciło mnie od kawy . Do słodkiego mnie nie ciągnie , ale za to ogórki bym jadła i to w każdej postaci )
-
O a właśnie miałam pytać czy zmieniły Wam się smaki:) Ja mam teraz fazę na jabłka i na kwaśne rzeczy. I co ciekawe - po kwaśnych przechodzą mdłości. Wczoraj w kinie nabrałam sobie torbę kwaśnych dżdżownic żelkowych i jak zjadłam wszystkie to w końcu po całym dniu walki z mdłościami poczułam ulgę"Wszystko ma swój czas, i jest wyznaczona godzina na wszystkie sprawy pod niebem'' - Księga Koheleta 3:1
-
ja się gorzej czułam w 5-6 tyg niż terazGameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki )
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
roma wrote:Jeśli pozwolicie, chętnie się przyłączę po krótce: mam za sobą 3 poronienia i jedną udaną ciążę, obecnie jestem w 6 tc. Dziś zauważyłam, że praktycznie przestały mnie boleć piersi. Ostatnim razem to był zły znak. Jak jest u Was? Bolą Was codziennie tak samo, czy zmniennie?
Mnie piersi raz bolą raz wcale, pierwszy raz jak przestały od razu przerażenie i czarne myśli, ale na USG wszystko było wporządku, HCG wzrastało...lekarz powiedział, że to normalne...
Co to dolegliwości... potworne poranne mdłości, otwarta lodówka - wszystko podchodzi mi do gardła... kompletny jadłowstręt... ciągłe zmęczenie... i bolące piersi:)
Grubasek - ja mam podobnie, jak już mnie raz na jakiś czas najdzie na coś ochota to jak tylko zaczynam jeść...nie moge przełknąc..bo znów mi "śmierdzi"... strasznie dziwne odczucia:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 21:35