Jak sie czujecie w 5-6 tygodniu ciąży?:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Werix wrote:Jutro zaczynam 7 tc. Od początku 6 zaczęło mnie ostro mdlić. Najgorzej, gdy zjem za dużo, a przymuszam się do jedzenia. Ratują mnie wafle ryżowe i migdały. Jestem mega głodna, a jednocześnie nie chce mi się jeść! Szybko się męczę: serce mi wali po kilku schodkach (a zaznaczam, że nie miałam dotąd problemów z kondycją). Piersi trochę bolą i bolało mnie podbrzusze jak na okres.
mam dokladnie to samo z meczeniem sie ... a przed ciaza cwiczylam codziennie plus bieganie a teraz ...
-
Cześć Dziewczyny.
Obecnie zaczęłam 5 tydzień ciąży i martwi mnie brak typowych objawów , jestem tylko bardziej zmęczona, nic mi się nie chce, i z rana jak mam zjeść śniadanie to tak jakbym nie miała smaka, no i mam ból chyba w kościach czasem mnie ramiona bolą, czy przed ramiona, no i ból jajników dotychczas mialam ból piersi ale teraz przeszedł,
Czy powinnam się martwić pierwsza ciąża była obumarła w 13 tyg i tez podczas tej ciąży nie mialam dużo objawów przy pierszej to było ból krzyża , jak na miesiączkę, nie smakowało mi kawa, byłam bardziej zmeczona po pracy a nocy nie mogłam spać sporadyczny ból piersi ... zero mdłości ;( a słyszałam że powinny być ,27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Czarnulka, spokoojnie! z tego co czytam i z rozmow z dziewczynami wnioskuje, ze glownym objawem na tak wczesnym etapie jest zmeczenie. Kobiety, ktore nie wyczekuja na dziecko i ktore pomyla plamienie implantacyjne z miesiaczka czasami orientuja sie w 7-8 tygodniu bo jak noe wsłuchują się tak w swoje ciało tylko zajmują się normalnie codziennością to nie mają żadnych objawów. Myślę, że na tym forum w większości gromadzą się dziewczyny, które bardzo chcą dzidziusia i bardzo się cieszą jak się uda i dlatego jesteśmy takie wyczulone na każdy objaw lub ich brak:) Moja mama we wszystkich trzech ciążach nie miała żadnych mdłości i jedyne objawy, które były inne niż przed ciążą to pełniejsze piersi i ogromny smak na jabłka:)) dawaj znać jak się czujesz i spokojnie poczekaj do 6-7 tygodnia bo ja nie miałam mdłości na początku a teraz rano i wieczorem aż mam dreszcze i mi słabo od tego mdlenia i mam na coś ochote ale nie wiem na co i nawet jak wymysle i sobie zrobie to potem nie moge tego zjesc.."Wszystko ma swój czas, i jest wyznaczona godzina na wszystkie sprawy pod niebem'' - Księga Koheleta 3:1
-
Jeżyna&Malina wrote:Czarnulka, spokoojnie! z tego co czytam i z rozmow z dziewczynami wnioskuje, ze glownym objawem na tak wczesnym etapie jest zmeczenie. Kobiety, ktore nie wyczekuja na dziecko i ktore pomyla plamienie implantacyjne z miesiaczka czasami orientuja sie w 7-8 tygodniu bo jak noe wsłuchują się tak w swoje ciało tylko zajmują się normalnie codziennością to nie mają żadnych objawów. Myślę, że na tym forum w większości gromadzą się dziewczyny, które bardzo chcą dzidziusia i bardzo się cieszą jak się uda i dlatego jesteśmy takie wyczulone na każdy objaw lub ich brak:) Moja mama we wszystkich trzech ciążach nie miała żadnych mdłości i jedyne objawy, które były inne niż przed ciążą to pełniejsze piersi i ogromny smak na jabłka:)) dawaj znać jak się czujesz i spokojnie poczekaj do 6-7 tygodnia bo ja nie miałam mdłości na początku a teraz rano i wieczorem aż mam dreszcze i mi słabo od tego mdlenia i mam na coś ochote ale nie wiem na co i nawet jak wymysle i sobie zrobie to potem nie moge tego zjesc..
Dziękuję za pocieszenie Jeżyna& Malina.
Może to troche głupie i śmieszne ale ja bym chciała mieć choć trochę mdłości ,,lekarz powiedział mi ostatnim razem że w ciąży powinny być mdłości bo jak nie to źle ;( ale cóż będę cierpliwie wyczekiwała za około 2 tyg będę miała usg to może po nim będę spokojniejsza,,27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Jestem w 5/6 tygodniu. Zmęczona, senna. Z OGROMNYMI wzdęciami (brzuch jak balonik! ). Bóle w podbrzuszu "jak na okres" powoli ustają. Piersi ogromne. Mdli, ale na szczęście nie wymiotuję...
Za 2 tyg. wizyta u gina!
Dziś idę znów mierzyć betę i świruję że nie urosła... -
Ja juz przestalam mierzyc bete. Mdlosci sa ponoc w duzej mierze spowodowane wzrostem hcg wiec im bardziej mnie mdli tym bardziej sobie mysle, ze zdrowo rosnie:) a poza tym powyzej 10000 beta zaczyna zwalniac z przyrostami ale nikt nie wie jak bardzo moze zwolnic zeby jeszcze byla norma i mi przy 13000 zaczelo zwalniac wiec wiecej nie robie bo potem sie bede schizowac i sie zastanawiac czemu przyrost jest np 90% a wczesniej byl 200% a przeciez i tak nie mam juz teraz na to wplywu i jak ma byc dobrze to bedzie:)) tak sobie mowie:)"Wszystko ma swój czas, i jest wyznaczona godzina na wszystkie sprawy pod niebem'' - Księga Koheleta 3:1
-
Kochane , ja jestem teraz w 5 tygodniu i tak od 4 dni zaczęły się bóle w podbrzuszu jak na okres i bardzo się martwię przy 1 ciąży też mnie bolał i była obumarła w 13 tygodniu,
Czy któraś wie czy te bóle są normalne? i do którego tygodnia mogą występować??
mi się zdarza ze np boli cały dzień ale z przerwami tzw rano pozniej popoludniu i zazwyczaj wieczorem w łóżku ,ale są dni że jest ok, a któraś wie ile można tabletek nospy w ciągu dnia brać i co ile godzin.. ?
a jakie macie te bóle lekkie czy takie że musicie brać nospę..
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
paolcia88 wrote:Mnie lekarz mówił że te bóle są powszechne bo to rozciąganie się więzadeł macicy. Mnie praktycznie już ustąpiło - zaboli raz czy dwa nieznacznie w ciągu dnia.
Nie stresuj się!
Ja na bóle brzucha dostałam duphaston, pomaga juz nie boli ginekolog nic nie mówił o no spie, mówił żebym dużo leżała w pierwszych tygodniach jak boli. Dzisiaj odebrałam wynik z Bety u mnie ma ona 117245,60. . Wzrosła 10 krotnie wiec trochę się uspokoiła, choć ciągle jak brzuch zaboli to się stresuje .. -
A czy macie takie jedno miejsce, które boli częściej niż inne? Bo mnie na początku ciąży bolało na maksa w rzucie jajnika i aż mi drętwiało udo od tego bólu i dostałam luteinę i po dwóch dniach ból ustąpił i miałam normalne takie delikatne pobolewania podbrzusza raz na jakiś czas, a teraz jak jestem w 8 tyg (7+3dni) to powrócił ten sam ból z jajnika co na początku i nie wiem czemu ale jakoś mnie on niepokoi... Czy któraś z Was tak miała?"Wszystko ma swój czas, i jest wyznaczona godzina na wszystkie sprawy pod niebem'' - Księga Koheleta 3:1
-