X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Jak sie czujecie w 5-6 tygodniu ciąży?:)
Odpowiedz

Jak sie czujecie w 5-6 tygodniu ciąży?:)

Oceń ten wątek:
  • AgnOss Koleżanka

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix wrote:
    Jutro zaczynam 7 tc. Od początku 6 zaczęło mnie ostro mdlić. Najgorzej, gdy zjem za dużo, a przymuszam się do jedzenia. Ratują mnie wafle ryżowe i migdały. Jestem mega głodna, a jednocześnie nie chce mi się jeść! Szybko się męczę: serce mi wali po kilku schodkach (a zaznaczam, że nie miałam dotąd problemów z kondycją). Piersi trochę bolą i bolało mnie podbrzusze jak na okres.

mam dokladnie to samo z meczeniem sie ... a przed ciaza cwiczylam codziennie plus bieganie a teraz ...:(

0d1yvfxmg7bmr39q.png

f2w3vfxmr90vn12h.png

Kiedy decydujesz się na dziecko,
    zgadzasz się, że od tej chwili
    twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem...

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny.
    Obecnie zaczęłam 5 tydzień ciąży i martwi mnie brak typowych objawów , jestem tylko bardziej zmęczona, nic mi się nie chce, i z rana jak mam zjeść śniadanie to tak jakbym nie miała smaka, no i mam ból chyba w kościach czasem mnie ramiona bolą, czy przed ramiona, no i ból jajników dotychczas mialam ból piersi ale teraz przeszedł,
    Czy powinnam się martwić pierwsza ciąża była obumarła w 13 tyg i tez podczas tej ciąży nie mialam dużo objawów przy pierszej to było ból krzyża , jak na miesiączkę, nie smakowało mi kawa, byłam bardziej zmeczona po pracy a nocy nie mogłam spać sporadyczny ból piersi ... zero mdłości ;( a słyszałam że powinny być ,

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Jeżyna&Malina Przyjaciółka

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka, spokoojnie!:) z tego co czytam i z rozmow z dziewczynami wnioskuje, ze glownym objawem na tak wczesnym etapie jest zmeczenie. Kobiety, ktore nie wyczekuja na dziecko i ktore pomyla plamienie implantacyjne z miesiaczka czasami orientuja sie w 7-8 tygodniu bo jak noe wsłuchują się tak w swoje ciało tylko zajmują się normalnie codziennością to nie mają żadnych objawów. Myślę, że na tym forum w większości gromadzą się dziewczyny, które bardzo chcą dzidziusia i bardzo się cieszą jak się uda i dlatego jesteśmy takie wyczulone na każdy objaw lub ich brak:) Moja mama we wszystkich trzech ciążach nie miała żadnych mdłości i jedyne objawy, które były inne niż przed ciążą to pełniejsze piersi i ogromny smak na jabłka:)) dawaj znać jak się czujesz i spokojnie poczekaj do 6-7 tygodnia bo ja nie miałam mdłości na początku a teraz rano i wieczorem aż mam dreszcze i mi słabo od tego mdlenia i mam na coś ochote ale nie wiem na co i nawet jak wymysle i sobie zrobie to potem nie moge tego zjesc..;)

"Wszystko ma swój czas, i jest wyznaczona godzina na wszystkie sprawy pod niebem'' - Księga Koheleta 3:1
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżyna&Malina wrote:
    Czarnulka, spokoojnie!:) z tego co czytam i z rozmow z dziewczynami wnioskuje, ze glownym objawem na tak wczesnym etapie jest zmeczenie. Kobiety, ktore nie wyczekuja na dziecko i ktore pomyla plamienie implantacyjne z miesiaczka czasami orientuja sie w 7-8 tygodniu bo jak noe wsłuchują się tak w swoje ciało tylko zajmują się normalnie codziennością to nie mają żadnych objawów. Myślę, że na tym forum w większości gromadzą się dziewczyny, które bardzo chcą dzidziusia i bardzo się cieszą jak się uda i dlatego jesteśmy takie wyczulone na każdy objaw lub ich brak:) Moja mama we wszystkich trzech ciążach nie miała żadnych mdłości i jedyne objawy, które były inne niż przed ciążą to pełniejsze piersi i ogromny smak na jabłka:)) dawaj znać jak się czujesz i spokojnie poczekaj do 6-7 tygodnia bo ja nie miałam mdłości na początku a teraz rano i wieczorem aż mam dreszcze i mi słabo od tego mdlenia i mam na coś ochote ale nie wiem na co i nawet jak wymysle i sobie zrobie to potem nie moge tego zjesc..;)

Dziękuję za pocieszenie Jeżyna& Malina.
    Może to troche głupie i śmieszne ale ja bym chciała mieć choć trochę mdłości ,,lekarz powiedział mi ostatnim razem że w ciąży powinny być mdłości bo jak nie to źle ;( ale cóż będę cierpliwie wyczekiwała za około 2 tyg będę miała usg to może po nim będę spokojniejsza,,

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w 5/6 tygodniu. Zmęczona, senna. Z OGROMNYMI wzdęciami (brzuch jak balonik! :( ). Bóle w podbrzuszu "jak na okres" powoli ustają. Piersi ogromne. Mdli, ale na szczęście nie wymiotuję...
    Za 2 tyg. wizyta u gina! :)
    Dziś idę znów mierzyć betę i świruję że nie urosła... :(

hchy3e3ky0mvg7aj.png

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz przestalam mierzyc bete. Mdlosci sa ponoc w duzej mierze spowodowane wzrostem hcg wiec im bardziej mnie mdli tym bardziej sobie mysle, ze zdrowo rosnie:) a poza tym powyzej 10000 beta zaczyna zwalniac z przyrostami ale nikt nie wie jak bardzo moze zwolnic zeby jeszcze byla norma i mi przy 13000 zaczelo zwalniac wiec wiecej nie robie bo potem sie bede schizowac i sie zastanawiac czemu przyrost jest np 90% a wczesniej byl 200% a przeciez i tak nie mam juz teraz na to wplywu i jak ma byc dobrze to bedzie:)) tak sobie mowie:)

"Wszystko ma swój czas, i jest wyznaczona godzina na wszystkie sprawy pod niebem'' - Księga Koheleta 3:1
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betka urosła. Od piątku z 92,09 na 970,90 :-D

Asikkk lubi tę wiadomość

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane , ja jestem teraz w 5 tygodniu i tak od 4 dni zaczęły się bóle w podbrzuszu jak na okres i bardzo się martwię przy 1 ciąży też mnie bolał i była obumarła w 13 tygodniu,
    Czy któraś wie czy te bóle są normalne? i do którego tygodnia mogą występować??
    mi się zdarza ze np boli cały dzień ale z przerwami tzw rano pozniej popoludniu i zazwyczaj wieczorem w łóżku ,ale są dni że jest ok, a któraś wie ile można tabletek nospy w ciągu dnia brać i co ile godzin.. ?
    a jakie macie te bóle lekkie czy takie że musicie brać nospę..

07.06.2019 synek

• paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie lekarz mówił że te bóle są powszechne bo to rozciąganie się więzadeł macicy. Mnie praktycznie już ustąpiło - zaboli raz czy dwa nieznacznie w ciągu dnia.
    Nie stresuj się!

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • grubasek Debiutantka

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paolcia88 wrote:
    Mnie lekarz mówił że te bóle są powszechne bo to rozciąganie się więzadeł macicy. Mnie praktycznie już ustąpiło - zaboli raz czy dwa nieznacznie w ciągu dnia.
    Nie stresuj się!

Ja na bóle brzucha dostałam duphaston, pomaga juz nie boli ginekolog nic nie mówił o no spie, mówił żebym dużo leżała w pierwszych tygodniach jak boli. Dzisiaj odebrałam wynik z Bety u mnie ma ona 117245,60. . Wzrosła 10 krotnie wiec trochę się uspokoiła, choć ciągle jak brzuch zaboli to się stresuje ..

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy macie takie jedno miejsce, które boli częściej niż inne? Bo mnie na początku ciąży bolało na maksa w rzucie jajnika i aż mi drętwiało udo od tego bólu i dostałam luteinę i po dwóch dniach ból ustąpił i miałam normalne takie delikatne pobolewania podbrzusza raz na jakiś czas, a teraz jak jestem w 8 tyg (7+3dni) to powrócił ten sam ból z jajnika co na początku i nie wiem czemu ale jakoś mnie on niepokoi... Czy któraś z Was tak miała?

• grubasek Debiutantka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie przeważnie boli wieczorem ale opisała bym ten ból jako taki skurczowy bardziej ..

1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ