Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Jak sobie radzicie ze strachem i lękiem?
Odpowiedz

Jak sobie radzicie ze strachem i lękiem?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest moja pierwsza ciąża, duże zaskoczenie, już po "pogodzeniu" się, że nie będziemy mieć dzieci i nagle boooom! niespodzianka.
    'Każdy objaw od razu się zastawiam czy jest ok... a teraz po dwóch tyg objawów nagle ich brak, wczoraj miałam rano przez parę godz twardy brzuch... panikuję, ale nie mogę jeździć non stop do lekarzy i na usg, mam daleko i ja nie pracuje, a mąż wtedy musi ze mną jechać, jest strasznie...

Jak Wy sobie z tym radzicie???

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołącz do dziewczyn, które są na tym samym etapie ciązy co Ty, wrzesniowe mamusie, one zmagaja sie z tym samym i na pewno pomogą.

Link: https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/wrzesniowe-dzieci-2018,14623,269.html

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizonka, też tak miałam i mam. Jestem prawie w połowie 3 trymestru a nadal nie mogę w to uwierzyć. Nie wiem jaka była Twoja historia, ale ja jestem po stracie i "przebojach" z krwiawiącymi polipami w 1 trymestrze - wyobraz sobie z jaka paniką jechałam krwawiąc na SOR. Sprawdzanie czy nie ma krwi na bieliźnie przeszło mi dopiero koło 6 miesiąca. Rozumiem Cię i Twój strach, z którym chyba po prostu trzeba się oswoić.
    Pozostaje nam tylko robić wszystko żeby było dobrze i myśleć pozytywnie, bo nerwy to nasz wróg. Kalendarzowo mam 7 tyg. do porodu , 5 do donoszonej ciąży a ze względu na skracającą się szyjkę moge urodzić nawet "zaraz " a mimo to nie mam jeszcze wyprawki dla dzidziusia, bo gdzieś z tyłu głowy boję się jeszcze że wszystko może się wydarzyć.
    Taki trochę ze mnie niedowiarek ;) póki nie zobaczę córci to chyba nie uwierzę ;)

Trzymam kciuki !!! Będzie dobrze !!!

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizonka wrote:
    To jest moja pierwsza ciąża, duże zaskoczenie, już po "pogodzeniu" się, że nie będziemy mieć dzieci i nagle boooom! niespodzianka.
    'Każdy objaw od razu się zastawiam czy jest ok... a teraz po dwóch tyg objawów nagle ich brak, wczoraj miałam rano przez parę godz twardy brzuch... panikuję, ale nie mogę jeździć non stop do lekarzy i na usg, mam daleko i ja nie pracuje, a mąż wtedy musi ze mną jechać, jest strasznie...

Jak Wy sobie z tym radzicie???

Mi na mój stres pomaga hobby.
    Musisz mieć coś czym się zajmiesz, zwłaszcza jak masz zwolnienie lekarskie, bo bez tego to będziesz tylko siedzieć i rozmyślać.

Robisz na drutach, malujesz, może decoupage?
    A może jest coś, czego zawsze chciałaś się nauczyć, a nie miałaś na to czasu?

Mi moje hobby naprawdę dużo pomaga: wstaję rano, lecę na szybkie zakupy, hobby, potem gotuję obiad, M. przychodzi z pracy, coś porobimy i dzień mija - a potem tydzień za tygodniem i tym sposobem mam za sobą już prawie 25 tygodni :P

Polecam :P

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy nie ma krwi to ja nadal sprawdzam ;p Od początku mam sporo sluzu wiec zaglądam czesto :) Tak juz zostanie do konca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 12:15

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizonka widze ze masz duzo pytan zwiazanych z poczatkiem ciazy, polecam naprawde dolaczyc do watku, o ktorym pisalam wczesniej, dziewczyny sa na tym samym etapie ciazy co Ty i na pewno podziela sie z Tobą radami.

dqprqps6kaqxmc83.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ