X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Jakie macie leki przy ciąży z adeno?
Odpowiedz

Jakie macie leki przy ciąży z adeno?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Caroline90 Debiutantka

Wysłany: 24 grudnia 2024, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Pytanie do tych z Was które mają adenomioze i są w ciąży albo już urodziły. Czy miałyście jakieś leki przepisane? Jeśli tak to jakie? Jeśli nic to też napiszcie proszę. Ja mam progesteron besins plus progesteron dopochwowy utrogestan i acard. Dodam że ciąża naturalna w pierwszym cyklu. Nie wiem czy nie za dużo tych leków ..

• remilo1989 Przyjaciółka

Wysłany: 25 grudnia 2024, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ja mam progesterone besins, utrogestan i encorton... Myślę, że w naszym przypadku lepiej jest mieć te leki niż nie...

• DomkaPomka Koleżanka

Wysłany: 25 grudnia 2024, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Mam lekki stopień adenomiozy. Też to pierwsza ciąża, w którą zaszłam od razu po odstawieniu tabletek.
    Biorę tylko utrogestan dopochwowo, ze względu, że na początku wystąpiły lekkie plamienia.

O acard pytałam swoją ginekolog, ale powiedziała że to dopiero ewentualnie po sprawdzeniu przepływów w macicy.

II kreski 19.11 (10/11 dpo)

1 beta 21.11 61,2 mlU/ml
    2 beta 25.11 832 mlU/ml
    3 beta 29.11 4191 mlU/ml

10.12 pierwsze USG i mamy ❤️
  • Luna_ Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja mam adenomiozę i od początku ciąży nie biorę żadnych leków, ciąża rozwija się prawidłowo 😊

DomkaPomka lubi tę wiadomość

Starania od 08.2023 🫶

👱‍♀️34.
    ❌️Endometrioza ❌️Adenomioza ✅️Jajowody drożne ✅️Tarczyca ✅️AMH 6.34

🧑36.
    ✅️Badanie nasienia (morfologia 5%, 74 mln/ml, pH 7.9)

💔01.2024 biochem. 5 tc
    💔09.2024 biochem. 5 tc

⏸️28.11.24
    16.12.24 jest ❤️ (6+1)
    30.01.25 I prenatalne,niskie ryzyka,dziewczynka🩷
    🩺 25.02.25
    ⏳️26.03.25 II prenatalne

preg.png
  • Tajgete Debiutantka

Wysłany: 21 lutego, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luteina 2 x 200 mg i Acard 150 mg

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ