X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Jakie macie leki przy ciąży z adeno?
Odpowiedz

Jakie macie leki przy ciąży z adeno?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Caroline90 Nowa

Wysłany: 24 grudnia 2024, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Pytanie do tych z Was które mają adenomioze i są w ciąży albo już urodziły. Czy miałyście jakieś leki przepisane? Jeśli tak to jakie? Jeśli nic to też napiszcie proszę. Ja mam progesteron besins plus progesteron dopochwowy utrogestan i acard. Dodam że ciąża naturalna w pierwszym cyklu. Nie wiem czy nie za dużo tych leków ..

• remilo1989 Przyjaciółka

Wysłany: 25 grudnia 2024, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ja mam progesterone besins, utrogestan i encorton... Myślę, że w naszym przypadku lepiej jest mieć te leki niż nie...

• DomkaPomka Koleżanka

Wysłany: 25 grudnia 2024, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Mam lekki stopień adenomiozy. Też to pierwsza ciąża, w którą zaszłam od razu po odstawieniu tabletek.
    Biorę tylko utrogestan dopochwowo, ze względu, że na początku wystąpiły lekkie plamienia.

O acard pytałam swoją ginekolog, ale powiedziała że to dopiero ewentualnie po sprawdzeniu przepływów w macicy.

II kreski 19.11 (10/11 dpo)

1 beta 21.11 61,2 mlU/ml
    2 beta 25.11 832 mlU/ml
    3 beta 29.11 4191 mlU/ml

10.12 pierwsze USG i mamy ❤️
  • Luna_ Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja mam adenomiozę i od początku ciąży nie biorę żadnych leków, ciąża rozwija się prawidłowo 😊

DomkaPomka lubi tę wiadomość

Starania od 08.2023 🫶

👱‍♀️34.
    ❌️Endometrioza
    ❌️Adenomioza
    ✅️Jajowody drożne
    ✅️Tarczyca
    ✅️AMH 6.34

🧑35.
    ✅️Badanie nasienia (morfologia 5%, 74 mln/ml, pH 7.9)

💔01.2023 biochem. 5 tc
    💔09.2023 biochem. 5 tc

⏸️28.11.24
    16.12.24 jest ❤️ (6+1)

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ