X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Jakie macie leki przy ciąży z adeno?
Odpowiedz

Jakie macie leki przy ciąży z adeno?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Caroline90 Debiutantka

Wysłany: 24 grudnia 2024, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Pytanie do tych z Was które mają adenomioze i są w ciąży albo już urodziły. Czy miałyście jakieś leki przepisane? Jeśli tak to jakie? Jeśli nic to też napiszcie proszę. Ja mam progesteron besins plus progesteron dopochwowy utrogestan i acard. Dodam że ciąża naturalna w pierwszym cyklu. Nie wiem czy nie za dużo tych leków ..

• remilo1989 Ekspertka

Wysłany: 25 grudnia 2024, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ja mam progesterone besins, utrogestan i encorton... Myślę, że w naszym przypadku lepiej jest mieć te leki niż nie...

• DomkaPomka Koleżanka

Wysłany: 25 grudnia 2024, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Mam lekki stopień adenomiozy. Też to pierwsza ciąża, w którą zaszłam od razu po odstawieniu tabletek.
    Biorę tylko utrogestan dopochwowo, ze względu, że na początku wystąpiły lekkie plamienia.

O acard pytałam swoją ginekolog, ale powiedziała że to dopiero ewentualnie po sprawdzeniu przepływów w macicy.

II kreski 19.11 (10/11 dpo)

1 beta 21.11 61,2 mlU/ml
    2 beta 25.11 832 mlU/ml
    3 beta 29.11 4191 mlU/ml

10.12 pierwsze USG i mamy ❤️
  • Luna_ Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja mam adenomiozę i od początku ciąży nie biorę żadnych leków, ciąża rozwija się prawidłowo 😊

DomkaPomka lubi tę wiadomość

Starania od 08.2023 🫶

👱‍♀️34.
    ❌️Endometrioza ❌️Adenomioza ✅️Jajowody drożne ✅️Tarczyca ✅️AMH

🧑36.
    ✅️Badanie nasienia (morfologia 5%, 74 mln/ml, pH 7.9)

💔01.2024 biochem. 5 tc
    💔09.2024 biochem. 5 tc

⏸️28.11.24
    16.12.24 jest ❤️ (6+1)
    30.01.25 I prenatalne,niskie ryzyka,dziewczynka🩷
    26.03.25 II prenatalne - 24 cm, 400 g 😍
    24.04.25 719 g 🥰
    21.05.25 1290 g 🍀
    4.06.25 1710 g 🤗
    2.07.25 2700 g 🫶
    21.07.25 3200g 🤍

preg.png
  • Tajgete Debiutantka

Wysłany: 21 lutego, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luteina 2 x 200 mg i Acard 150 mg

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ