X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Karmię piersią i jestem w ciąży
Odpowiedz

Karmię piersią i jestem w ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z mam zaszła w ciąże mimo kp i przed wystąpieniem pierwsze miesiączki po porodzie??

Ja ostatni okres miałam w grudniu 2015 :D ... bardzo chcemy drugie :-( lekarz zaleca odstawienie od piersi małej, ale nie chce w ten sposób postępować... z resztą jak tu odstawić od piersi jak mała mm tylko pluje

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj.jasne ze jest mozliwe zjscie w ciaze przy kp bo gospodarka hormonalna jest bardzo zaburzna.moja kolezanka z forum tak ma :karmi piersia 10mies synka i jest w ciazy ok 12-14 tyg z drugim :)
    jezeli chcecie dzidziusia to smiało mozecie probowac bo teraz moze wam sie sybciej udac a kp nie przeszkadza dziecku i czytałam ze normalnie mozna i czasem w połowie ciazy dziecko samo moze odrzucic piers gdyz smak mleka sie zmienia:)
    zatem powodzenia :)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • bluszczynka Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja KP mam 9 mc córeczkę i zaszłam w ciążę (nieplanowaną). Tylko że ja przy wyłącznym KPdostałam regularny okres juz 6 tyg po porodzie cykle równo co 28 dni. Ale nie odstawiaj maluszka od piersi jeśli chcesz dalej karmić. Zacznijcie się starać a on niech dalej podjada, zobaczycie czy się uda po kilku miesiącach i wtedy zdecydujesz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2017, 21:19

bluszczynka
  • Andzia87 Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do mam karmiących i będących jednocześnie w ciąży, czy z faktu że karmicie miałyście jakieś problemy z plamieniami? Pytam, bo choć moje dziecko samo się odstawiło dokładnie 3 tygodnie temu, to mleko w piersi wciąż jest. Od początku ciąży towarzyszą mi bóle podbrzusza, dziś doszły również plamienia. Może wysoki poziom prolaktyny sprawia że dalej mam dużo mleka i z tego powodu mogły się pojawić również plamienia?! Co myślicie?

km5scwa1hx65oe99.png
    relggu1r0laeq3qv.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! ja jestem w ciąży i karmię piersią cały czas :) jak widać da się ;) przy czym u mnie okres wrócił już pół roku temu!

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ