kiedy ustępują bóle brzucha?
-
Od owulacji po dzień dzisiejszy a jestem w ciąży 6 tydz i 5 dzień, mam silne bóle brzucha, wczoraj myślałam, ze to "koniec" lekarka przepisała duphaston, na początku myślałam, ze troche pomaga ale to był efekt placebo, bo ból wieczorami i rano jest ciągnący, silny, ale nie są to skurcze. Lekarka powiedziała: no zmienia się Pani ciało to normalne, ciąża to nie choroba, ale dla niektórych nie należy do przyjemności.. i w sumie olała. Już do niej nie pójdę, wizytę u nowej mam 23.12
Też tak macie, takie bóle? a moze nie wiem w 8 albo 14 tygodniu ustępują? -
sweetfire wrote:ciąża to nie choroba, ale dla niektórych nie należy do przyjemności
Niestety powiedziała ci prawdę.
Generalnie bóle podbrzusza głównie występują w I trymestrze. Nospa + magnez i powinno pomóc. Z kolejnymi tygodniami może być lepiej, ale może być też gorzej- zależy jak twój organizm będzie reagował na burze hormonów i rozciągającą się macicę.
-
Dzięki Kaj,
muszę zacząć łykać magnez, bo nospą się wspomagam, nie sądziłam,że to moze tak wyglądać, jak zaszłam w ciążę to oprócz mnóstwa radości z wiadomych powodów cieszyłam sie też że nie będzie tej bardzo bolesnej u mnie @, no to mam brak boleści brzucha...
Ale nic to ważne, ze to nic bardzo niepokojącego i ze tak widocznie mam.
-
Martika87 wrote:Mnie też pobolewa brzuch,czasem zakuwa tak jakby w jajnikach. Wtedy dużo leże i trochę pomaga. No-spy nie biorę,wolę się trochę pomęczyć z godzinkę niż łykać prochy,ale jak ból będzie już męczący to pewnie sięgnę po tabletki.
Pozdrawiam
mam tak samo - leżenie pomaga -
Ból brzucha może towarzyszyć ci do końca ciąży, wkońcu macica się powiększa, najbardziej jest ten ból odczuwalny na początku ciąży jeżeli jednak jest bardzo silny i nie do wytrzymania może on świadczyć o obumieraniu płodu, dlatego ważne jest określenie tego bólu. Nie chcę straszyć ale może też świadczyć to o poronieniu. Warto wtedy jechać ale do szpitala.
A tak na marginesie to Twój lekarz jest dość szczery ale ma niestety rację, ciąża jest przyjemna ale czasami jak np. ruchy dziecka czujesz, gdy jestes na usg i możesz podglądnąć malucha. Ale więcej jest dolegliwości na końcu ciąży np. cięzko jest zawiązać buta albo go zapiąć. -