Kiedy widziałyście pierwsze ruchy dziecka na USG ?
-
Ja byłam na ostatnim badaniu w 8 tygodniu ciąży i lekarka kazała mi spojrzeć na monitor bo dziecko się rusza. Rzeczywiście maleństwo trochę jakby podskakiwało i machało rączkami.
Byłam zaskoczona bo to dopiero 8 tydzień. Na zdjęciu, które dostałam widac już wyraźnie główkę, rączki, brzuszek i nózki. W ogóle nasze maleństwo jakieś takie dziwne jest. Wszystkie dzieci zazwyczej sa skulone a nasza dzidzia po prostu sobie stała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2015, 09:24
-
nick nieaktualnyJa pierwsze ruchy jk podskakiwało w gore i w dol widziałam w 9tygodniu,ale nie bylo widac raczek i nóżek,dopiero w 11 tygodniu ustawiło sie centralnie przodem do nas i drapało po główce i ssalo kciuk
Za to teraz jak byłam ze względu na chory pęcherz,czyli w 12 tygodniu,to sobie akurat spalo:) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
cześć dziewczyny
Chciałabym do Was dołączyć. Jestem w ciąży 8t5d po długim leczeniu udało się Byłam tydzień temu na pierwszej wizycie u lekarza, zrobił mi USG i powiedział ze u dzidziusia jest fizjologiczna przepuklina pępowionowa. Bardzo się tym zmartwiłam bo wiem jakie konsekwencje za sobą niesie jeśli się nie cofnie. Tak długo z mężem walczyliśmy o to dziecko i jak sie teraz udało to pojawił sie problem, który nie daje mi spokoju. Czy któraś z Was miała coś podobnego albo chociaż wie cos na ten temat...? Badania prenatalne mam za ponad 3 tyg chyba zwariuje do tego czasu.nadzieja -