X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kilka pytań do was przyszłe mamusie
Odpowiedz

Kilka pytań do was przyszłe mamusie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • paatuszka Nowa

Wysłany: 8 października 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1. Mam straszne problemy z głodem. Cały czas mam wilczy głód a niestety nie na wszystko mam apetyt. Zjem za pił godziny znów ból rzoladka i odczucie głodu aż w gardle. Czy któraś z was tak już miała ? Co mam jeść aby się w końcu najeść ?
    2. Ostatnio przeczytałam, że w 1 trymestrze nie powinno się latać samolotem ponieważ ciśnienie może wywołać poronienie badz niewyksztalcenie sie narzadow wewnetrznych u dziecka. 15stego lecę do Polski na tydzień. Z racji takiej ze to mój pierwszy dzidziuś bardzo się obawiam tym bardziej, że staraliśmy się o szkraba 3 lata. Podzielcie się proszę ze mną swoimi opiniami na ten temat.
    Pozdrawiam cieplutko!

patuszka
  • GRANAT Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym lataniem to racja, ale lepiej poradzić się lekarza. Moja koleżanka dostała pozwolenie na wakacje w Grecji, a był to 9 tydzień i lot samolotem zniosła bardzo dobrze, dzidziuś również. Teraz to już 15 tydzień i wszystko jest z nimi ok.
    Jedz to na co masz ochotę, jak często potrzebujesz tylko w mniejszych porcjach. Unikaj surowego mięsa i serów pleśniowych. Pij dużo. Wydaje mi się, że lepszy głód niż częste zwrotki.

Tym razem udało się!!!
    niemowle.gif
    Gabriel ur.16.11.16 56 cm. 4240 g. ;D
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też co chwile czuje ogromny głód ale jak zaglądam do lodówki to mam ochote zwymiotować :D dziwne.. a głód jest taki że aż boli mnie żołądek :D ... Nie jedz surowego mięsa , surowych ryb ,surowych jajek , sery pleśniowe też omijaj tak samo jak szynki dojrzewające :) ale co ci mogę polecic zebys się najadła to nie wiem :D hah

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poleciałam na wakacje w 6tc, wracałam w 8tc i od razu miałam wizytę serduszkową - wszystko było w porządku. Pytałam dwóch lekarzy, żaden nie widział żadnych przeciwwskazań do lotu. Co do jedzenia to ja również tak miałam - wieczny głód, na którego tak naprawdę chyba nie ma sposobu, przynajmniej ja nie znalazłam... Ale teraz to już minęło także głowa do góry :)

Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • paatuszka Nowa

Wysłany: 10 października 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że to uczucie głodu minie bo w tym momencie to chyba bym zjadła wszystko co mam tylko pod ręką! Choć owszem niektóre rzeczy doprowadzają mnie do mdłości :)
    Dziękuję kochane za odpowiedzi!

patuszka
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ