Kłócia w okolicy pępka 12 tydzień
-
Cześć dziewczyny, może któraś z Was miała z tym do czynienia....
od kilku dniu moją uwagę zwróciły takie klucia podbrzusza w okolicy pępka, a w zasadzie poniżej, nie jest to bolesne, ale wcześniej nie miałam nic podobnego. Pobolewają mnie jeszcze plecy, w części lędźwiowej, poza tym innych niepokojących objawów nie ma (np. krwawienia). Czy to może być np rozciągająca się macica?
Do lekarza idę dopiero za tydzień, bo wcześniej nie udało mi się zarejestrować. -
nick nieaktualnyJa mam podobne kłucia, myślę, ze to macica rośnie i też jestem w 12 tygodniu. Bóle krzyża mam ale to jak dłużej siedzę, np przy biurku w pracy. Wczoraj byłam na usg i wszystko ok.
Maluch przekroczył wiek ciążowy (OM) o 3 dni. Mam nadzieję, że to nic złego i po prostu będę miała duże dziecko. A w jakim tempie rośnie Twoje dziecko? Moje 6 dni temu miało 41mm (jak się rozprostowało, bo drugim razem 38mm), a teraz już 54mm. To nieco ponad 2mm przyrostu dziennie.... nie wiem czy mam się niepokoić. -
Przepraszam, wcześniej pisałam z telefonu i ucięło mi prawie cały tekst:/
jak rośnie maluch to nie wiem, ostatnie usg miałam 3 tygodnie temu i wówczas miał ponad 3 cm i wychodziło że rósł ok 1 mm dziennie, machał już wtedy rączkami i ogólnie się wiercił na monitorze:)
na poczatku ciąży zarodek był młodszy względem tygodnia o jakieś 3 dni, ale później nadrobił i rozwijał się idealnie z dniem ciąży - gin mówiła, że na takie różnice się nie zwraca uwagi, bo każdy zarodek rozwija się swoim tempem, czasem szybciej czasem wolniej, ale najważniejsze że się rozwija -