X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kłucie w podbrzuszu
Odpowiedz

Kłucie w podbrzuszu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Jestem w 7 tygodniu ciąży, wizytę mam dopiero pod koniec tygodnia, a od wczoraj dokucza mi kłucie w podbrzuszu. Zarywa i za chwilę mija. Czy to normalne? Czy coś złego się dzieje?

• Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 07:59

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Anna 23 Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak napisała kolezanka wcześniej jeśli nie ma plamien to wszystko Oki na początku ciąży może pobolewac podbrzusze ;)

Anna25
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście plamień nie ma, dziś ból minął, ale wczoraj po telefonicznej konsultacji z lekarzem, dziś zrobiłam ogólne badanie moczu bo podobno może to być spowodowane zapaleniem pęcherza i układu moczowego. Zobaczymy co wyjdzie, oby to był tylko jednorazowy taki ból.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie potwierdzam że kłucie było tylko objawem ciąży ;) Zapalenia pęcherza nie mam, a z fasolką wszystko ok.

Anna255, pasia27, Foto_Anna lubią tę wiadomość

• patrycjanl Znajoma

Wysłany: 1 grudnia 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5tc kłucia są moją codziennością, cały dzień leżę, a ból pleców pogarsza sprawę :(

7u22skjoneiiirwh.png

• antylopaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny możecie odpowiedzieć jak to jest , czy rzeczywiście piersi bolą już od pierwszych dni od zapłodnienia? Jestem tydzień po owulacji i gdyby to było 'to' to nie odczuwam niczego, wcale ich nie czuję. Za to od 4 dnia po owulce boli mnie podbrzusze, jajniki i kłuje czasami. Tak jest do dziś, z tym, że 5dpo był to bardzo silny ból. Potem pewnego ranka pojawiła się silna biegunka razem z tym bólem, uczucie zimna i dreszcze. Teraz jest już lepiej.

Napiszcie co z tymi cycami, bo jestem ciekawa. W poprzednim cyklu, w którym się nie udało, całe opuchły mi juz na drugi dzień po owulacji i były bardzo wrażliwe. Teraz kompletnie nic. I nie wiem jak to interpretować.

ex2bdf9hnbh57908.png

Udało się w <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba każda kobieta ma inaczej. Niektórych w ogóle nie bolą.

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • antylopaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile a u ciebie jak było?

ex2bdf9hnbh57908.png

Udało się w <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje stały się bardzo wrażliwe od około 7 dni po zapłodnieniu i trzymają do dziś.

• karolcia9230 Znajoma

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Jestem w 7tygodniu ciąży i strasznie zaczęły boleć mnie dzisiaj plecy, tak jakby nerki z prawej strony. Myślicie, że to normalne?

• Dalile Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy to można podciągnąć pod bół krzyża? Bo taki jest normalny. Myślę, że może zadzwoń do lekarza?

Znalazłam takie coś
    "Mogą pojawić się też pierwsze bóle w krzyżowym odcinku kręgosłupa, pośladkach, a nawet udach, co jest związane z uciskiem rosnącej macicy na kręgosłup i nerw kulszowy. Oprócz paracetamolu przyjmowanego doraźnie, nie ma żadnej recepty na te bóle – jeśli wystąpią w pierwszym trymestrze, to z dużym prawdopodobieństwem mogą Cię trapić aż do końca ciąży. Czasem pomaga masaż, fizjoterapia, a bieżącą ulgę przynieść może zmiana pozycji."

• karolcia9230 Znajoma

Wysłany: 8 grudnia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarza mam dopiero jutro, ale polezalam pol dnia w lozku i jest dużo lepiej :)
    I dziwi mnie to że mdłości mi już przeszly, muszę umówić się prywatnie do ginekologa bo spotkanie z położna mam dopiero za 2tyg :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, każdy objaw to indywidualna sprawa każdej kobiety! Mnie np. w I trymestrze bolało podbrzusze i piersi, przesypiałam całe dnie. W II trymestrze dopadły mnie dopiero mdłości i wymioty, które były momentami nie do zniesienia. Teraz przy końcówce znowu się pojawiają mdłości, wymioty, zgaga i ból piersi. Nie sugerujcie się objawami że jedna miała to druga musi mieć takie same ;) Ani tym, że brak mdłości musi oznaczać że coś się z fasolką dzieje nie tak bo zwariujecie :)

Paula1991, kamenkaa lubią tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ