Kochane mam pytanie :)
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny mam pytanko do Was odnośnie waszej ciąży i podejścia do niej tzn.czy jakoś specjalnie na siebie uważacie,dmuchacie chuchacie póki nie odczujecie pierwszych ruchów dziecka chodzi mi głównie o te pierwsze tygodnie ciąży do 1 trymestru czy funkcjonujecie normalnie tak jak do tej pory jedynie ze świadomością że jesteście w ciąży?
-
nick nieaktualnyja przyznam szczerze, że przez piersze tygodnie nawet nie wiedziałam, że pierwszy trymestr jest najgorszy i zyłam w nieświadomości. Robiłam wszytsko normalnie. Później zaczęłam trochę bardziej uważać.
Wg mnie trzeba oczywiście uważać i nie robić tego co jest bardzo niebezpieczne dla dziecka ale tez bez przesady. Nie mozna dojść do absurdu - oczywiście ciąża nieprawidłowa to co innegoKrysti lubi tę wiadomość
-
W moim przypadku nie mogłam nie wiedzieć skoro od samego początku jest mi niedobrze, nie pije kawy, nie dźwigam, śpie znacznie dłużej (chociażbym nie chciała to automatycznie mi się chce), jem kwas foliowy i staram się jeść zdrowo i tak na słodkie mnie odrzuciło
-