X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kochane proszę o pomoc bo zwariuje
Odpowiedz

Kochane proszę o pomoc bo zwariuje

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kasia2023 Debiutantka

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane proszę o pomoc otóż wczoraj zaczęłam 8 tydzień (jeszcze nie potwierdzony u lekarza) natomiast po raz kolejny mam lekko zabarwiony śluz na ciemny kolor a wczoraj kłucie podbrzusza na samym dole co to może być?;(

• Konwalijka Koleżanka

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewentualności jest wiele, od prawidłowej ciąży po różne nieprawidłowości. Niektóre kobiety maja zabarwiony śluz w prawidłowej ciąży, jednak roznie bywa. Moje doświadczenie mówi, ze jedynym wyjściem jest pójście do lekarza, bo scenariusze które się kształtują w głowie mogą zrobić więcej złego niż dobrego

• Rozaline Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia2023 wrote:
    Kochane proszę o pomoc otóż wczoraj zaczęłam 8 tydzień (jeszcze nie potwierdzony u lekarza) natomiast po raz kolejny mam lekko zabarwiony śluz na ciemny kolor a wczoraj kłucie podbrzusza na samym dole co to może być?;(

Jeśli Cię to niepokoi, umów wizytę u lekarza. Kłucie podbrzusza jest normalne na tym etapie. Plamienie może występować nawet przy zdrowej ciąży, ale zawsze warto to sprawdzić. Trzymam kciuki za szybkie umówienie wizyty 🙂

age.png

27.03 - pierwsze dwie kreski <3
    3.04 - beta HCG 1549
    5.04 - beta HCG 3365 (+117,2%)
    6.04 - pierwsze USG: pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
    20.04 - 1.17 cm człowieczka z <3
    15.05 - 3.77 cm ludzika machającego rączkami
    25.05 - I prenatalne: 5.8 cm bobasa z niskimi ryzykami
    28.07 - II prenatalne: 402 g energicznej dziewczynki 💗
    2.10 - 1774 g panienki 💞
    19.11 - 3100 g szczęścia 💗
  • Kasia2023 Debiutantka

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny konsultowałam to z lekarzem a że mieszkam w UK pani lekarz powiedziała że wszystko jest w porządku aby odpoczywac i czekac na pierwszą wizytę 15 maja;)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ