X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kreska testu w 7tc jaśniejsza niż w 4tc
Odpowiedz

kreska testu w 7tc jaśniejsza niż w 4tc

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • madziulak30 Nowa

Wysłany: 28 marca 2016, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pomozcie, bo zwariuje!
    Jestem w 7tc, nie mam w zasadzie zadnych objawow....1 ciaze stracilam(poronienie zatrzymane) wiec teraz odchodze od zmyslow, czy wszystko jest ok. Zeby sie uspokoic pomyslalam, ze zdobie test i....wyszly dwie kreski ale jedna slabsza. Myslalam, ze w 7tc bedzid super mocna?? Tym bardziej ze w terminie @ byla mocniejsza...nie byla nigdy super mocna ale w 4 tc byla mocniejsza od tego co jest teraz. Do lekarza ide dopiero po swietach(jeszcze nie mialam usg) i juz mam wizje, ze beta spada i ze cos jest nie tak, ze znowu poronienie zatrzymane (nie plamie i nie plamilam w ogole, jestem na luteinie). Pomocy!!! Czy tak moze sie zdarzyc czy raczej cos jest nie tak???

madziulak30
  • unbeldi Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2016, 03:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulak, test tzw. domowy pokazuje tylko czy jestes w ciąży. A ten pokazał że owszem. Jeśli do wizyty jeszcze daleko to zrób dwukrotnie bete w laboratorium żeby sprawdzić przyrost. Rozumiem Twoje nerwy ale słabsza kreska nic nie znaczy. Spokoju i mimo wszystko wesołych ;)

Tadziulek 1.01.2013 (8/9 tydz)
    Misiek 15.05.2014 (16/17 tydz)
    KW

rfxgcsqviiqkqm9u.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie denerwuj się. Przyrost bety najlepiej sprawdzisz robiąc testy z krwi w odstępie 48-72 godz.
    To są tylko domowe testy ciążowe, i tak jak napisała madziulak, pokazują czy jesteś w ciąży. Nie porównuj natężenia koloru kreski, bo to szkoda nerwów.
    Nie musisz mieć jeszcze żadnych objawów ciąży, to nie reguła, że wszystkie dziewczyny czują się inaczej od razu po zrobieniu testu. Bądź dobrej myśli :-)

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • madziulak30 Nowa

Wysłany: 28 marca 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny, troszke sie uspokoilam.
    Ja juz bete robilam,ale na samym poczatku ciazy i nie myslalam, zeby znowu ja sprawdzac....bo musialabym chyba caly czas ja robic co 2 dni zeby wiedziec ze jest ok.
    Nie wiem, co mnie podkusilo z tym testem...ehhhhh

madziulak30
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ