Krwawienie 6 tydzień, pomocy!
-
WIADOMOŚĆ
-
No pęcherzyk żółtkowy odżywia zarodek, więc to z pewnością dobry znak
Może mi się tylko wydaje, ale za tym pęcherzykiem żółtkowym w rogu tam widać jakby jakąś plamkę i zdaje mi się, że pewnie tam będzie dzidziuś12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Jacqueline wrote:Może mi się tylko wydaje, ale za tym pęcherzykiem żółtkowym w rogu tam widać jakby jakąś plamkę i zdaje mi się, że pewnie tam będzie dzidziuś
-
Jeśli jest pęcherzyk żółtkowy to jest i zarodek, z tego co powiedziała gin widziała zarodek.To wszystko jest super maleńkie, to minimetry. Wyobraź sobie minimetr lub dwa przezroczystego żelka drgającego w rytm bicia twojego serca, żelka, który codziennie rośnie w niewyobrażalnym tempie, do tego stopnia, że wczoraj mogło go jeszcze nie być widać, a dziś już nie tylko jest na usg, ale zaczyna mu bić serce, którego jeszcze nie widać na ekranie, ale będzie widać jutro. Jest wtulony w przestrzeń, którą ciężko zmierzyć aparatem na tym etapie, a ty oczekujesz dokładnych liczb i potwierdzenia. Daj czas.
-
Dziewczyny w piątek i wczoraj pojawiły mi się na bieliźnie brązowe plamienie ( I juz stres To jest kolor taki jak kawa z mlekiem,nie mam jakis bolow czasami jajnik zakłuje a brzuch chwilami mnie za boli jak na @ . Po nocy na wkładce leciutka kreska tego samego koloru. Wizyte u Gin.mam jutro zwariuje do tego czasu bo oczywiscie mysle o najgorszym...Pocieszam sie ze nie jest to czysta krew,ale co to jest?? Jestem w okolo 7 tyg ciazy,wiek płodu 4 tydzien to wg kalendarza belly
-
Na pewno czytałaś ten cały wątek, więc się nie denerwuj. Ja po pierwszej wizycie u ginekologa dostałam plamień beżowych co drugi dzień (a następna wizyta za 2 tygodnie) to sobie wyobraź mój stres Wbiłam się do niej po tygodniu, żeby mi dała chociaż duphaston, po czym znowu następnego dnia ból jajnika cały dzień (mocniejszy niż zazwyczaj) i wieczorem różowe plamienie. Stres miałam taki, że poleciałam następnego dnia rano do niej (bo wizytę miałam za kolejny tydzień), ale wszystko było OK. Odpukać od 3 dni żadnych plamień. Więc jak masz wizytę jutro to się w ogóle nie martw. Mi dr powiedziała, że mogę panikować dopiero jak będzie żywa krew i/lub ból taki, że się krzywię.
-
PaMi525 wrote:Hej. Nigdzie nie mogę znaleźć czy któraś z Was miała może odklejanie się kosmówki??
Często się zdarza przy krwiakach podkosmówkowych i ogólnie na początku ciąży. A co z kosmówką sie dzieje?Bartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
A ile % jest oddzielone? Na ogół sie przykleja wraz z postępem ciąży, to jest takie 70% że się wszystko unormuje - w zaleznosci od stopnia odwarstwienia, im bardziej odwarstwiony tym wieksze ryzyko itdBartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -