Krwiaczek :(
-
Witajcie,
Właśnie dziś zaczęliśmy 8 tydzień. Jest to moja pierwsza ciąża. W środę byłam na USG, lekarz powiedział, że serduszko jest, mały człowieczek wygląda dobrze (dla mnie to były tylko plamy nic nie widzę jeszcze ). Na koniec dodał, że przy zarodku widać mały krwiaczek. Zapewnia, żebym się jeszcze nie martwiła, że powinien się wchłonąć.
Czy ktoś jest/był w podobnej sytuacji? Skąd biorą się takie krwiaczki?? Czy to niebezpieczne? -
Ja też miałam, tylko daleko od dzidziusia, podobno gdzieś przy ujściu szyjki. Nie wystrasz się, wchłanianiu krwiaka może towarzyszyć brudzenie/brunatne plamienie. Jak mi powiedzieli, że już się powoli wchłania to myślałam, że tydzień później już go nie będzie i wystraszyłam jak się dalej plamiłam. To pewnie zależy od wielkości, ale cały proces może trwać i kilkanaście dni, a nawet kilka tygodni.JULIA - godz. 7:27; 19.12.2016 r.
57 cm, 3750 g szczęścia
TYMON - godz. 9:16; 19.02.2020 r.
57 cm, 3700 g szczęścia -
neczka90 głowa do góry będzie dobrze
Ja też mam/miałam ? krwiaka dużego 18x8, który w ciągu 2 dni powiększył się, do tego w ciągu 2 tygodni 2 x miałam niewielkie plamienia brązowawe.
Bolal mnie brzuch, wylądowałam w szpitalu na 4 dni, dostałam no-spe, dhuposton.
I poodbno krwiaka nie ma. Wchłonał się w ciągu paru dni..
Jutro kolejna wizyta kontrolna, trzymajcie kciuki...Reni1982
09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami
-
Ja na kontrolę krwiaczka idę w środę Martwię się trochę bo ostatnio miałam bóle takie okresowe jakby. Plamienia żadnego na szczęście do tej pory nie miałam i nie mam, jedynie wypływająca luteina, którą biorę rano i wieczorem. Czy lekarz mówił wam coś o współżyciu przy krwiaczku? Powinno się powstrzymać czy nie ma to żadnego znaczenia?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 21:09
-
Tak dostałam cyklonamine 3×2 luteina 2×2 i acard 1×1. Dam znac. Aaa i się pytałam czy mam leżeć to właśnie ona mówiła że niekoniecznie. Lepiej się oszczędzać ale żyć swoim życiem. Te leki dostałam na wchloniecie krwiaka. Niby jest blisko zarodka .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2016, 05:39
-