X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Krzywa cukrowa - dziwne wyniki
Odpowiedz

Krzywa cukrowa - dziwne wyniki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kaarolinaa;) Debiutantka

Wysłany: 21 sierpnia, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Jestem w trakcie 10 tc, 18.08 wykonałam OGTT, przy którym wyniki wyglądają następująco:
    - na czczo 94,3
    - 1 godz. po glukozie 76
    - 2 godz. po glukozie 85

20.08 byłam u ginekologa, dostałam skierowanie do diabetologa oraz glukometr. Mierzę w domu cukier, na czczo wyszło mi dzisiaj 93, godzinę po śniadaniu 88, godzinę po obiedzie 87.
    Oczywiście na wizytę pójdę ale czy któraś z was miała tak, jak ja? Że cukier na czczo był lekko podwyższony a po posiłkach spadał? Czy to już oznacza, że mam cukrzycę ciążową?
    Nadmienię też, że rok temu robiłam OGTT i na czczo miałam 69, godzinę po posiłku spadło do 61 a po dwóch godzinach urosło do 81.
    Choruje na wrodzą niedoczynność tarczycy.
    Ograniczam słodycze i cukry proste do minimum. Proszę o jakąś podpowiedź, cokolwiek, bo do wizyty u diabetologa chyba oszaleję 😂

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ