Która z Was miała/ma podobne objawy w ciąży?
-
Ostatnią miesiączkę miałam 21 października 2014 r. Dopiero około 10 listopada zrobiłam test ciążowy, który pokazał wyraźne 2 kreski. Już wtedy miałam od czasu do czasu mdłości. Do tej pory pojawiały się takie objawy jak:
1. mdłości, wymioty, częstsza zgaga
2. odbijanie się (własnymi słowami częste pobekiwanie)
3. dźgające, mocno kujące sutki na zimno i mróz
4. czasem większa wrażliwość na zapachy, dotkliwa dla nosa, a czasem jakby mniejsza
5. Bolące piersi w biustonoszu, lub po jego zdjęciu
6. Potrafię mieszać jeden pokarm z drugim, nawet gdy razem pod względem smaku gryzą się ze sobą (np. wafel w czekoladzie i od razu po tym ogórek kiszony)
7. Najczęstszy śluz jest jakby przezroczysty, rzadziej przezroczysto białawy
8. Pobolewania w podbrzuszu często w formie kłucia, czasami jest bardzo delikatne czasami mocniejsze (występuje średnio raz na 2 dni)
9. Po upływie danego czasu od ostatniego posiłku (2-3 h) odczuwam nagły zaciskający głód (jakoś intensywniej go odczuwam niż przed zajściem w ciąże), trochę większy apetyt
10. dłużej śpię i o różnorodnych godzinach (nie zawsze w nocy)
11. częściej chodzę do toalety siusiu, niekiedy zdarza mi się nawet co 20 min.
12. często kicham (ale nie wiem, czy to ma coś wspólnego)
13. i częściej nachodzą mnie dni wewnętrznego rozdrażnienia, czasem nawet objawy podchodzące pod depresję
14. Zmieniona przemiana materii, przytyłam 3 kg, a przedtem wiele miesięcy moja waga trzymała się bez zmian
15. a ostatnie to - nie wiem, czy to ma choć trochę coś wspólnego z ciążą, czy nie, ale czasem odczuwam intensywne pulsowanie w podbrzuszu lub w okolicach krocza.
Która z Was miała te wszystkie objawy, lub wymieni ich część?
-Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 06:07
-
JA w pierwszej i drugiej ciąży nie miałam żadnych objawów dopóki tydzień po spodziewanej miesiączce nie zrobiła testu. Dopiero test pokazał mi że jestem w ciąży i zaczęły się u mnie w pierwszej ciąży to ból piersi niezmierny zwłaszcza że nigdy mnie nie bolały poza karmieniem, a w drugiej z kolei miałam mega mdłości które zaspokajałam mentosem całą paczką i cukier mi podskoczył potem na czczo i trzeba było 2 miesiące bez słodyczy. Natomiast potem jak już miałam kilka tygodni to odczuwałam nie wszystkie ale dużą część objawów jakie ty masz. Każda z nas inaczej to przechodzi, nie zdziw się jak będą ci zęby wylatywać albo łamać się na miekkiej skórce chleba( tak mam przy drugiej ciaży ale znam kobiety które w pierwszej ciąży robią już nowe zęby bo nie są w stanie nic jeść). Wiele przed Tobą ale pamietaj że nie trwa to długo i jest mimo wszystko czym się cieszyć Powodzenia.
-
nick nieaktualnyno cóż. ja dopiero dziś zrobiłam test. wyszedł pozytywnie, ale to jeszcze o niczym nie świadczy. ale u mnie to jest tak. najpierw spóźnienie się @, nast. dostałam biegunki(czytałam, że u niektórych kobiet tak się zaczyna ciąża), miałam nudności(ale ani razu nie wymiotowałam), zawroty głowy, zmiany nastroju zbyt częste, przestała smakować mi kawa(rozpuszczalna, bo czarnej i tak nie pije), niektóre dania które uwielbiałam nie smakują mi, ból brzucha raz na jakiś czas, w dzień jestem bardzo śpiąca, wcześnie chodzę spać. i to chyba tyle na razie. a i 3 dni temu miałam taki kremowy śluz, którego było bardzo dużo .
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykochane nie chce zakładać nowego tematu, bo szkoda zaśmiecania. a mam pytanie. Jakie witaminy brałyście/bierzecie na początku jak tylko się dowiedziałyście, że jesteście w ciąży? Bo zanim dostanę się do gin. chciałabym coś już brać. Czy lepiej jest dostać coś od lekarza?
-
Bardzo ważny jest kwas foliowy, który trzeba zacząć brać jak najwcześniej się da na początku ciąży. Niektórzy nawet go biorą przed zajściem. Ale mimo wszystko dla ciąży najlepsze witaminy są w odpowiedniej żywności, same suplementy diety to nie wszystko. Oczywiście inne witaminy też zamierzam wkrótce brać (bo są takie kompleciki wit. specjalne dla kobiet w ciąży), ale słyszałam, że podobno nie można ich zacząć brać za wcześnie, tylko na jakimś etapie ciąży. Nie wiem, czy to 100% prawdy, ale zamierzam najpierw udać się do ginekologa i przy okazji upewnić.
Na 100% bierz kwas foliowy!!Paula_21 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja z objawów mam narazie od 4 do 11 wszystkie oraz 13, 14 i 15 tyle, ze z tym siusianiem to nei chodzę tak często jak Ty ale zdecydowanie częśniej jak na siebie a z przemianą materii to wręcz przeciwnie, bo schudłam 1,5 kg w ciągu ostatniego tygodnia. Zdecydowanie mniej jem, ale jak już poczuję głód to zjadam cała lodówkę i zostawiam tylko żarówkę[/url]
-
Lady86 wrote:Ja z objawów mam narazie od 4 do 11 wszystkie oraz 13, 14 i 15 tyle, ze z tym siusianiem to nei chodzę tak często jak Ty ale zdecydowanie częśniej jak na siebie a z przemianą materii to wręcz przeciwnie, bo schudłam 1,5 kg w ciągu ostatniego tygodnia. Zdecydowanie mniej jem, ale jak już poczuję głód to zjadam cała lodówkę i zostawiam tylko żarówkę
-