X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr L4 kiedy?
Odpowiedz

L4 kiedy?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Daria9420 Koleżanka

Wysłany: 15 listopada, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Zastanawiam się kiedy poinformować pracodawcę o ciąży.
    Ginekolog chciał mi dać zwolnienie już na pierwszej wizycie (ok.4 tygodnia) - ciąża przebiega prawidłowo.
    Obecnie jestem 7+4.
    Chciałam iść w 10 tygodniu, pracodawcę poinformować w 8, a koleżanki z pracy po badaniach prenatalnych, ale powiem Wam,że się boje, że poronie albo coś innego nieszczęśliwego się wydarzy. Walczę z myślami.

W którym tygodniu przeszłyście na L4 i kiedy w pracy powiedziałyście ?

• Lkao19 Ekspertka

Wysłany: 16 listopada, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży powiedziałam w pracy w 8tc (ze względu na rodzaj pracy musiałam powiedzieć żeby nie dźwigać itd.) a pracowałam do 17 tc.

preg.png

💓🍼 Jagoda 2017
  • wave533 Znajoma

Wysłany: 20 listopada, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pracy chce powiedzieć po 12 tygodniu. Pierwszą ciąże poroniłam w 10+0 więc nikt nie dowiedział się na szczęście bo nic też nie mówiłam nikomu szybciej. Teraz czekam do stycznia. Wrócę z urlopu 7.01 i wtedy powiem jeżeli wszystko będzie dobrze.
    U mnie jest taki problem, że mnie kompletnie nie ma kto zastąpić. Stresuje się na samą myśl, jak to będzie.

Fabregasowa lubi tę wiadomość

05.2024 początek starań 06.2024 ⏸️
    08.2024 zabieg 10t 💔 chybione (6t+1d) crl 0,5
    10.2024 początek starań 11.2024 ⏸️
    06.12 crl 0,94 ❤️
    12.12 crl 1,46 ❤️,
    20.12 prywatnie, 08.01 krew PAPPA, 09.12 nfz, 15.01 prenatalne

Mutacja MTHFR c.1298C A>C w układzie homozygotycznym oraz mutacja c.-820_-817G w genie PAI-1 w układzie homozygotycznym

Clexane 0,4 acard 75 duphaston 2x1

preg.png
  • AngeKrk Znajoma

Wysłany: 20 listopada, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dowiedziałam w piątek o ciąży, w pon już byłam na L4. Co prawda to nie ciążowe jeszcze bo tam jeszcze teraz niewiele widać ale zwolnienie mam. Nie chciałam ryzykować. To moje pierwsze dzieciątko ale naczytałam się i teraz niepokój mam duży więc wolałam pójść. Będzie co będzie ale nie mam zamiaru się przejmować tym kto wie a kto nie i czy będą później gadać czy nie. W sumie w pracy wiedzą tylko dwie dziewczyny no i kierowniczka, kierowniczka raczej nie może takich informacji rozpowiadać a te dwie dziewczyny też raczej zostawią to dla siebie.

• STOKROTKA87 Koleżanka

Wysłany: 2 grudnia, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, mam podobny problem, obecnie 7tc, ciągle urywam się z pracy na badania lub biorę urlop, ale jakoś nie chce iść jeszcze na l4 bo boje się że będę tylko się zamartwiać w domu czy aby na pewno z ciążą wszystko dobrze, a tak zajme sie praca i bede mniej myśleć. Ale z drugiej strony mam stresująca pracę i może lepiej byłoby odpuścić i odpocząć.

👩 37 lat - NK 20% KIR AA 👦 38 lat -HLAC1C2
    12.2021 i 01.2022 - 2x IUI 😞
    trombofilia wrodzona
    10.2022- I procedura IVF- 3 zarodki
    01.2023 - I FET - 2 puste pęcherzyki ciazowe, poronienie 😭
    06.2023 - II FET beta 0 😞
    10.2023 - immunologiczna biopsja endometrium- brak stanu zapalnego
    01.2024 -3 FET beta 0 😞
    AMH - 6,98 - 08.2024 - II procedura IVF- 9 zarodków
    02.11.2024 FET
    Beta: 10dpt - 110, 12dpt - 302, 14dpt - 866, 18dpt - 2884
    28dpt ❤️
  • Anaam Koleżanka

Wysłany: 2 grudnia, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem przed wizytą u lekarza i zastanawiam się kiedy będzie chciał żebym przeszła na zwolnienie. Choruje na endometrioze i po dwóch latach staran udało nam się zajść w ciaze, a pracuje pod dużą presją i stresem

28👩‍❤️‍👨29
    Starania od 11.22r.
    Endometrioza IV
    27.11 ⏸️
    Beta 02.12: 166,1
    Beta 04.12: 363,1

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ