X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr LOT SAMOLOTEM W 5 tygodniu
Odpowiedz

LOT SAMOLOTEM W 5 tygodniu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak właśnie-nie chcą brać odpowiedzialności...
    A co do badania usg,to będzie zdecydowanie za wcześnie,ale idź jak chcesz.
    Mnie odesłali z kwitkiem jak zobaczyłam test ciążowy w dniu spodziewanej miesiaczki...miałam przyjść za dwa tygodnie i cierpliwie czekałam,powiedziano mi wtedy,że i tak nic nie zobaczymy...Ale warto było czekać;)

madu lubi tę wiadomość

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobacze jaka będzie beta a i tak musze do niego isc po duphaston na wyjazd to przy okazji niech looknie czy cos widać, ale wlasnie nastawiam się ze możliwe ze jeszcze nie ;)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • myssss Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lecialam w 6 tygodniu a wracalam w 7. Lekarz nie widział żadnych przeciwwskazań do lotu na tym etapie ciąży. Przed wyjazdem bylo widac tylko pęcherzyk ciążowy bez zarodka. Dostałam Luteine na wyjazd.

gyxwqps6hogdm1kg.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ja dostane dupka ;) Dzieki dziewczyny ze się dzielicie swoimi dobrymi doświadczeniami ;)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ja wlasnie dzis zrobilam test i pozytywny co mnie mega cieszy <3 i niby z obliczen ovu jestem w 5 tyg ciazy i 26 czerwca mam leciec do Pl (2h) i tez nie wiem co mam robic :(

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Anabel Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja jestem w 5 tyg, w połowie lipca lot do Londynu ok 2 h, jutro idę do lekarza i będe się radzić. Będzie to 9 tydzień. Mam nadzieję że nie będzie przeciwskazań ale jakby faktycznie miało coś zagrozić dziecku to pewnie zostanę w domu.

Biedroneczka29 myślę żeby poradzić się mimo wszytsko lekarza, ewentualnie da jakąś luteinę na drogę. I raczej nie stresować się bo pewnie ten stres bardziej jest niebezpieczny niż sam lot ;)

Don't Give Up.. <3

eikt9jcgc6uk0mji.png

Wysłany: 16 czerwca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabel na pewno skonsultuje to z lekarzem,ja sie lotem stresowac nie bede to tylko 2h za mna lot 9-CIO godzinny do Usa,wiec te dwie godziny lotu to pikus :)

Sofija <3
    201602294556.png
  • Anabel Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedroneczka29 Kochana no to faktycznie pikuś :) Wszystko na pewno będzie dobrze jeśli z ciążą jest w porządku to myślę że lot nie jest przeciwskazany :) Bawmy sie dobrze i odpoczywajmy a maluszki niech rosną zdrowo :)

szara myszka, Biedroneczka29, Biedroneczka29 lubią tę wiadomość

Don't Give Up.. <3

eikt9jcgc6uk0mji.png

Wysłany: 16 czerwca 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabel pójdę do lekarza to sie dokładnie dowiem co i jak :) dzis robiłam test wyszedł pozytywny jutro idę na betę i z obliczeń wychodzi na to,ze tez jestem w 5 tyg tak jak Ty :)

Sofija <3
    201602294556.png
  • Anabel Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka super :) ja jutro mam wizytę u lekarza, moja 1 beta w czwartek wynosiła 430mIU/ml a po 48 godzinach 928mIU/ml. OM miałam 12 maja więc dziś według tego 5 hbd. Teraz w niedługim czasie chciałabym zobaczyć bijące serduszko :) O dziecko starałam się 11 miesięcy więc teraz marzę żeby wszytsko było dobrze.

Don't Give Up.. <3

eikt9jcgc6uk0mji.png
  • Anabel Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj u jeszcze jednej Pani ginekolog i jej odpowiedź co do lotu była dość asekuracyjna aczkolwiek bardziej na nie. Oczywiście zmiana ciśnienia itp. Mowiła że oczywiście dziewczyny latają i się nic nie dzieje ale że również kilka ciąż straciła przez loty. Decyzja dla własnego sumienia w sumie chyba ...

Don't Give Up.. <3

eikt9jcgc6uk0mji.png

Wysłany: 17 czerwca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabel ja dzis bylam na becie i czekam na wyniki :) wiesz co ja chyba jednak sie nie odwaze na ten lot mimo jak lekarka powie ze moge to i tak nie polece,nie bede ryzykowac .Maz juz wczoraj mowil,ze najwyzej pojedziemy autem do Polski :) ja staralam sie 6 miesiecy :)

Sofija <3
    201602294556.png
  • Anabel Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka Trzymam kciuki za bete u mnie łądnie przyrosła. Ja się musze podedukować jeszcze w tym temacie, na razie się nastawiam że lecę ale sprawa jest do przemyślenia. Długa jazda samochodem to też wiadomo nie rarytas. Ahh byle tylko z dzieckiem było dobrze

Don't Give Up.. <3

eikt9jcgc6uk0mji.png

Wysłany: 17 czerwca 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja beta :385,60 mlU/ml

No mi tez sie nie usmiecha jechac autem 10 godzin,ale wole sie przemeczyc autem niz pozniej pluc sobie w morde :)

Sofija <3
    201602294556.png
  • Anabel Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka :) Super beta, ja miałam pierwszą 430 a po 48h 928 :D
    a co do teg plucia to też racja, cokolwiek się stanie później się człowiek doszukuje

Biedroneczka29 lubi tę wiadomość

Don't Give Up.. <3

eikt9jcgc6uk0mji.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba bym wolała jednak auto, zawsze sobie można robić przerwy, rozprostować kości ;)

Wysłany: 17 czerwca 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabel wiesz co ja za duzo mnie to kosztowalo,aby zajsc w ciaze aby teraz wsiasc w samoloti nie daj Boze by sie cos stalo z groszkiem oooo nieeeee!!!!!!nie ma mowy!!!!! zbyt cenne to jest,aby ryzykowac :) a wiesz lekarz mozepowiedziec,ze moge leciec a co bedzie jak cos sie stanie???widzisz jest duzo przypadkow,ze duzo dziewczyn lata i nic im nie jest a jest tez duzo przypadkow co dziewczyny wsiadly w samolot i poronily :( a lekarz tego przeciez nie przewidzi jak bedzie u Nas,wole auto :)

Sofija <3
    201602294556.png
  • Anabel Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie też tak myślę, nie warto ryzkować zdrowiem fasolki :( może być tak jak mówisz różnie, jak na razie dzisiaj doskwiera mi dość nieprzyjemne kłucie w dole brzucha i strasznie mnie mdli.

Don't Give Up.. <3

eikt9jcgc6uk0mji.png

Wysłany: 17 czerwca 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabel u mnie narazie nic zero objawow ciazy no moze czesciej sisiu robie a tak to nic oby tak juz zostalo :)

Sofija <3
    201602294556.png
  • Anabel Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj oby tak :) ja mam dni lepsze i gorsze jak na razie :) Nie moge się doczekać usg i serduszka :)

Don't Give Up.. <3

eikt9jcgc6uk0mji.png
1 2 3 4
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ