LOT SAMOLOTEM W 5 tygodniu
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Dziewczyny, przepraszam jeżeli powielam wątek, ale dość zdenerowana wróciłam od lekarza i jeszcze pod wpływem emocji nie za jasno myślę ;(
Okazuje się ze jestem w ciaży - bardzo wczesnej bo ovu miałam w 19 dniu cyklu a dziś jest 31 dc.
Beta w 10dpo 48,5 a dziś czyli w 12dpo 152 czyli trochę przyrosla (badanie po dwóch dobach). Od dawna mamy wykupiona wycieczke (lot samolotem ok 2,5 godziny), kraj europejski - lekarz odradza i powiedział ze "na wlasna odpowiedzialność". Najgorsze jest to ze nie możemy z niej zreygnowac bo nam nie oddzadza pieniędzy. Gin powiedział ze jeżeli polece to wyposażenie grube w duphaston i nie chodzic po sloncu i generalnie się oszczedzac no i modlic się żeby było wszystko dobrze.
Wiem ze każdy przypadek jest inny ale czy macie jakies informacje czy roznica cisnien na takim etapie naprawdę może zaszkodzić? -
nick nieaktualnykochana, przezylam to samo co Ty, 3 tyg temu.Gin nie widzial przeciwwskazań
Dal mi oczywiście dupka:) balam sie strasznie.Ale wrocilam.Wszystko ok.Nie plamilam.Ja jestem zdania ze jak ciaza jest silna i prawidlowa to nic sie nie stanie a jak cos jest nie tak i czy tak czy siak beda problemy. Powodzenia! !!!!szara myszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No właśnie lekarz powiedział że nie zaleca, no bo miałam wcześniej mało progesteronu (przed ciaza) ale dostałam dupka, na wyjazd pewnie będę brala więcej. Dzieki dziewczyny podnosicie mnie na duchu
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLec spokojnie,to dopiero początek,nic sie nie stanie,chyba ze byś wymiotowała,to w samolocie tym bardziej będziesz wymiotować,a tak,to latanie w drugim i trzecim trymestrze jest niewskazane. Pamiętaj tylko,żeby nie brać teraz żadnych tabletek bez konsultacji z lekarzem.
-
nick nieaktualnyszara myszka wrote:Dzieki Bardzo mi to forum pomaga, można się uczyc spokoju i cierpliwości jak tak czytam rozne tematy a to chyba będzie bardzo ważne przez cala ciaze
szara myszka lubi tę wiadomość
-
dddodiii wrote:Tak,tylko pamiętaj,żeby się nie sugerować za bardzo opiniami innych...Mozemy sie tu wspierać itd,ale jak mialabys jakies np.skurcze i ktos na forum napisze Ci,ze to normalne,bo ona tez tak miała,to takie rady szybko wypuść drugim uchem,bo pamiętaj,ze kazda z nas jest inna i kazda inaczej przechodzi ciążę,a przykład skurczu który podalam moze okazać sie tym najgorszym,wiec pamietaj-zawsze dzwon do lekarza jak cos Cie niepokoi,a tutaj na forum możemy wymieniać sie doświadczeniami i wspierać sie w trudnych chwilach jak i razem przeżywać radość. To tak na marginesie ode mnie
Jasne, wszystko w miare rozsądku
Chodziło mi bardziej o taka akceptacje tego niepokoju i tylu pytan i ogolnie o atmosferę
Przegadalismy z mezem no i zaryzykujemy i polecimy, będę o siebie dbala, duphaston będę brala tak jak lekarz karze no i oby było dobrze
A dziewczyny myślicie ze ta moja beta czyli 48,12 w 10dpo i 152 w 12dpo jest ok? Ja się bardzo cieszyłam ze przyrosla jakby nie patrzeć trzy razy w ciągu 48h a gin powiedział ze ona strasznie mala - ale wydaje mi się ze puscil mimo uszu to ze miałam owulacje w 19 dniu ;/ -
nick nieaktualnydddodiii wrote:Tak,tylko pamiętaj,żeby się nie sugerować za bardzo opiniami innych...Mozemy sie tu wspierać itd,ale jak mialabys jakies np.skurcze i ktos na forum napisze Ci,ze to normalne,bo ona tez tak miała,to takie rady szybko wypuść drugim uchem,bo pamiętaj,ze kazda z nas jest inna i kazda inaczej przechodzi ciążę,a przykład skurczu który podalam moze okazać sie tym najgorszym,wiec pamietaj-zawsze dzwon do lekarza jak cos Cie niepokoi,a tutaj na forum możemy wymieniać sie doświadczeniami i wspierać sie w trudnych chwilach jak i razem przeżywać radość. To tak na marginesie ode mnie
to chyba normalne ze forum traktujemy jak" psychologa" niz jak ginekologa.Kazdy z nas jest dorosly i swiadomy swoich decyzji. -
nick nieaktualnymariposa85 wrote:to chyba normalne ze forum traktujemy jak" psychologa" niz jak ginekologa.Kazdy z nas jest dorosly i swiadomy swoich decyzji.
-
nick nieaktualnyszara myszka wrote:Jasne, wszystko w miare rozsądku
Chodziło mi bardziej o taka akceptacje tego niepokoju i tylu pytan i ogolnie o atmosferę
Przegadalismy z mezem no i zaryzykujemy i polecimy, będę o siebie dbala, duphaston będę brala tak jak lekarz karze no i oby było dobrze
A dziewczyny myślicie ze ta moja beta czyli 48,12 w 10dpo i 152 w 12dpo jest ok? Ja się bardzo cieszyłam ze przyrosla jakby nie patrzeć trzy razy w ciągu 48h a gin powiedział ze ona strasznie mala - ale wydaje mi się ze puscil mimo uszu to ze miałam owulacje w 19 dniu ;/ -
Ja się tylko zastanawiam na jakiej podstawie lekarz daje takie diagnozy,że nie wolno? Bez sensu.....lec i baw się dobrze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 00:34
Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
-
Powiedział ze w tak wczesnej ciąży roznica cisnien może być grozna i ze "na wlasna odpowiedzialność", ale tez od razu zakwalifikowal moja ciaze jako taka na która "będziemy huhac" (bo miałam niedomogę lutealna wcześniej) a tak naprawdę na żadne badanie poza beta mnie nie wyslal, zrobie sama progesteron w srode
-
ja leciałam jakos na przełomie 9/10 tygodnia. Pytałam lekarki, tez powiedziała, ze to moja decyzja. Myślę, że lekarze, nie chcą brac na siebie odpowiedzialności na tak wczesnym etapie, dletego decyzję pozostawiają nam. Tez z męzem rozwazyliśmy rózne za i przeciw i w koncu się zdecydowaliśmy. Wszytsko bylo dobrze, dla wyrównania ciśnienia żułam gumę i jadłam tiktaki. W drodze powrotnej drochę mnie zesłabiło, ale miałam dużo przekąsek i przetrwaliśmy. Dzidzia ma się świetnie
21.10.2015 Leon