LOT SAMOLOTEM W 5 tygodniu
-
WIADOMOŚĆ
-
Aha ,a moze akurat bedzie niespodzianka i serduszko juz bedzie ja do gina idę we wtorek bo musi mi papier wystawić ze jestem w ciąży żebym mogła w domu siedzieć mi na kalendarzu pokazuje ze 4 lipca serduszko moze byc juz widoczne ju sie nie mogę doczekać aaaaaa
-
No najlepiej w domku odpoczywać Ja pracuję w szpitalu w warunkach dość zakaźnych więc od ręki dostałam L4 nawet przed usg na samo hcg. Dziś byłam i według USG 5tyg i 5 dni, pęcherzyk ciążowy15x5x10, pola płodowego jeszcze nie ma. Za tydzień kolejne i powiedziała że powinno już bić serduszko Ciekawe jak będzie u Ciebie Trzymam kciuki
-
wszystko w ciąży to sprawa indywidualna. Ja jestem w 8 tyg. teraz i zrezygnowałam z lodu do USA ale to inna bajka. Moja koleżanka we wczesnej ciąży poleciała z mężem gdzieś blisko, wiedziała już ze jest w ciąży. Mówił, ze jak jeździli autobusem na jakieś wycieczki to miała trochę mdłości ale tak to było ok. teraz ma 3 letniego synka.
-
Anabel to już jesteś po wizycie -super to teraz tylko czekać na kolejne usg i serduszko
Ja już swojej wizyty nie mogę sie doczekać noe wiem kiedy ona bedzie bo miałam wybrana ginekolog chciałam iść we wtorek to ma komplet pacjentów i nie wiem czy uda mi sie do niej pójść ehhhh
Lelewela tak każda ciąża jest indywidualna,ale ja wole nie ryzykować utrata ciąży.Moja sis wczoraj spytała swojego gina w Niemczech na temat latania to ewidentne powiedział ze kobiety w ciąży nie mogą latać ale nikomu nie zabroni,jedna kobieta poleci i nic jej nie bedzie a druga poleci i moze stracić dziecko także lepiej nie ryzykowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 12:31
niania.ogg lubi tę wiadomość
-
Biedroneczka spokojnie nie masz się co spieszyć, i tak najlepiej widać ok 6-7 tyg cokolwiek. Zresztą możesz iść do jakiegokolwiek lekarza. Wizyta do niczego nie zobowiązuje. A prowadzącego możesz sobie wybrać później.
Lelewela wiadomo że nie ma reguły, przeczytałam sporo publikacji na ten temat i pomimo iż zagrożenie nie jest tak naprawdę duże, to chyba najwięcej siedzi w głowie. Ja cały czas rozważam lot ewentualnie auto. ale to jeszcze 3 tyg przeszło zobaczymy jakie bedę badania i samopoczucie. -
Zgadzam się z wami co do tego lotu. To, że ktos latał i nic się nie stało to nie znaczy, że to jest regułą. Ja osobiście nie poleciałabym, bo tak długo czekałam na ciążę, że jestem w stanie zrezygnować ze wszystkiego nawet jak ryzyko jest minimalne. Dlatego to indywidualna decyzja.
niania.ogg lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Anabel do tej ginekolog co chcialam isc to niestety,ale mnie nie wezmie pod swoje skrzydla bo ma za duzo pacjentow do drugiej ginekolog ktorej chce isc to jest obecnie na urlopie i wraca w polowie Lipca,ale teraz pojde do pierwszego lepszego zeby mi papier wypisal,ze jestem w ciazy zebym byla na zwolnieniu dzis bylam na badaniach z mojej analizy wszystko mam dobrze jeszcze jutro rodzinny zarzuci na wyniki swoimi oczetami a moja dzisiejsza beta to:2750,00 mU/ml