WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Luteina
Odpowiedz

Luteina

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Agneska84 Znajoma

Wysłany: 16 czerwca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, jestem tu nowa i przeszukałam forum ale niestety nic nie znalazłam, a nurtuje mnie problem. Jestem na początku ciąży, gdzieś 6 tydzień, jeszcze bez badania usg, ktore mam mieć za tydzień dopiero, bo mój G stwierdził tydzień temu, że za wcześnie robić, bo nic nie będzie widać. Dostałam luteine dopochwowo 2 razy dziennie. Na początku było wszystko oki, od dwóch dni podczas dawkowania luteiny zauważyłam brązowe kropki. W przeciągu nocy i dnia nie mam żadnych plamień. Miał ktoś podobnie może lub wie co to znaczy? Bo ja już się martwie i nakręcam na najgorsze :(

• magda sz Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agneska ja miałam plamienia z nadżerki, teraz błony śluzowe mają tam rewolucję, być może jak dopochwowo aplikujesz to przez to a dwa szyjka tam teraz zmienia pozycję i stąd mogą być te plamienia. Jak brązowe to nie martw się, jakby pojawiała się tfu tfu krew to wtedy jedz na IP na oddział położniczy.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może za głęboko aplikujesz luteine.

• Agneska84 Znajoma

Wysłany: 17 czerwca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedz, ale niestety dzisiaj dostałam krwawienia i wyladowałam na IP. Po paru godzinach krwawienie przeszło, a na usg dalej widać pęcherzyk ciążowy. Mam odstawić luteine i brać duphaston 3 razy dziennie po 2 tabletki i leżeć. A jutro kontrola u lekarza prowadzącego.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ