Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Lutowe mamusie 2018
Odpowiedz

Lutowe mamusie 2018

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Tokarzynka Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1983 wrote:
    Witam wszystkie mamy☺Mój termin to 22 luty.26 lipca mam wizytę u lekarza wkońcu zobaczę moją fasolkę i bijące serduszko.Na poprzedniej wizycie było widać tylko pęcherzyk.

Zobaczyć bijące serduszko- bezcenne uczucie! :)

iv092n0aukx79ex5.png

HSG 16.05- jajowody drożne, potwierdzona macica dwurożna
    Leki: Castagnus, kwas foliowy, witamina D3, magnez
    18.06- pozytywny test ciążowy :D
    Duphaston
    21.06 beta HCG 2286
    23.06 beta HCG 4744
  • Szaraczek Znajoma

Wysłany: 27 lipca 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:-)
    U mnie termin 6-10 luty, tak naprawdę okaże się na połówkowym dopiero, ale maluch jest o tydzień starszy niż powinien- "jest byczkiem" jak to nazwał lekarz :-)
    Na początku były plamienia, byliśmy w szpitalu w 5 tygdoniu, ale jest wszystko ok, póki co łykam duphaston od początku czerwca, ale za 2 tygodnie mam odstawić:)
    Zero wymiotów czy mdłości, jedynie przez pierwsze tygodnie przeraźliwy ból głowy, rozdrażnienie i apetyt na wszystko co pod ręka, czego efektem już niestety 5 kg od początku.. No nic teraz jem marchewkę jak mnie coś łapie:-)

Tokarzynka wrote:
    Zobaczyć bijące serduszko- bezcenne uczucie! :)
    Oj tak.. coś pięknego:-) Czekam na 18.08 aż będzie pierwsze brzuszkowe usg i mąż będzie mógł zobaczyć! Niesamowite!

svchdqk3411hzxfd.png
  • Iwona35 Nowa

Wysłany: 28 lipca 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin porodu - 25 lutego :)

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieudane in vitro nie przekreśla marzeń o dziecku – sprawdź, jak dobrze przygotować się do kolejnej próby.

Wiele par zmagających się z niepłodnością doświadcza ogromnego rozczarowania, gdy procedura in vitro nie kończy się ciążą. Choć taka sytuacja bywa trudna i często rodzi poczucie bezradności, nie oznacza to, że z marzenia o dziecku trzeba zrezygnować. Niepowodzenie nie przekreśla szans na sukces – przeciwnie, może stać się ważnym momentem, by zatrzymać się, dokładniej przeanalizować przebieg leczenia i lepiej przygotować się do kolejnej próby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna to poważny stan, w którym zarodek zagnieżdża się poza macicą, najczęściej w jajowodzie. Chociaż początkowo może przypominać prawidłową ciążę, kluczowymi sygnałami ostrzegawczymi są ból podbrzusza, krwawienie oraz nieprawidłowy przyrost hormonu HCG. Poznaj przyczyny tego zjawiska oraz metody diagnostyki i leczenia, które pozwalają chronić zdrowie i przyszłą płodność kobiety.

CZYTAJ WIĘCEJ