X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Lutowe mamusie 2018
Odpowiedz

Lutowe mamusie 2018

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Tokarzynka Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1983 wrote:
    Witam wszystkie mamy☺Mój termin to 22 luty.26 lipca mam wizytę u lekarza wkońcu zobaczę moją fasolkę i bijące serduszko.Na poprzedniej wizycie było widać tylko pęcherzyk.

Zobaczyć bijące serduszko- bezcenne uczucie! :)

iv092n0aukx79ex5.png

HSG 16.05- jajowody drożne, potwierdzona macica dwurożna
    Leki: Castagnus, kwas foliowy, witamina D3, magnez
    18.06- pozytywny test ciążowy :D
    Duphaston
    21.06 beta HCG 2286
    23.06 beta HCG 4744
  • Szaraczek Znajoma

Wysłany: 27 lipca 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:-)
    U mnie termin 6-10 luty, tak naprawdę okaże się na połówkowym dopiero, ale maluch jest o tydzień starszy niż powinien- "jest byczkiem" jak to nazwał lekarz :-)
    Na początku były plamienia, byliśmy w szpitalu w 5 tygdoniu, ale jest wszystko ok, póki co łykam duphaston od początku czerwca, ale za 2 tygodnie mam odstawić:)
    Zero wymiotów czy mdłości, jedynie przez pierwsze tygodnie przeraźliwy ból głowy, rozdrażnienie i apetyt na wszystko co pod ręka, czego efektem już niestety 5 kg od początku.. No nic teraz jem marchewkę jak mnie coś łapie:-)

Tokarzynka wrote:
    Zobaczyć bijące serduszko- bezcenne uczucie! :)
    Oj tak.. coś pięknego:-) Czekam na 18.08 aż będzie pierwsze brzuszkowe usg i mąż będzie mógł zobaczyć! Niesamowite!

svchdqk3411hzxfd.png
  • Iwona35 Nowa

Wysłany: 28 lipca 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin porodu - 25 lutego :)

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ