X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Lutowe mamusie 2018
Odpowiedz

Lutowe mamusie 2018

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Tokarzynka Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1983 wrote:
    Witam wszystkie mamy☺Mój termin to 22 luty.26 lipca mam wizytę u lekarza wkońcu zobaczę moją fasolkę i bijące serduszko.Na poprzedniej wizycie było widać tylko pęcherzyk.

Zobaczyć bijące serduszko- bezcenne uczucie! :)

iv092n0aukx79ex5.png

HSG 16.05- jajowody drożne, potwierdzona macica dwurożna
    Leki: Castagnus, kwas foliowy, witamina D3, magnez
    18.06- pozytywny test ciążowy :D
    Duphaston
    21.06 beta HCG 2286
    23.06 beta HCG 4744
  • Szaraczek Znajoma

Wysłany: 27 lipca 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:-)
    U mnie termin 6-10 luty, tak naprawdę okaże się na połówkowym dopiero, ale maluch jest o tydzień starszy niż powinien- "jest byczkiem" jak to nazwał lekarz :-)
    Na początku były plamienia, byliśmy w szpitalu w 5 tygdoniu, ale jest wszystko ok, póki co łykam duphaston od początku czerwca, ale za 2 tygodnie mam odstawić:)
    Zero wymiotów czy mdłości, jedynie przez pierwsze tygodnie przeraźliwy ból głowy, rozdrażnienie i apetyt na wszystko co pod ręka, czego efektem już niestety 5 kg od początku.. No nic teraz jem marchewkę jak mnie coś łapie:-)

Tokarzynka wrote:
    Zobaczyć bijące serduszko- bezcenne uczucie! :)
    Oj tak.. coś pięknego:-) Czekam na 18.08 aż będzie pierwsze brzuszkowe usg i mąż będzie mógł zobaczyć! Niesamowite!

svchdqk3411hzxfd.png
  • Iwona35 Nowa

Wysłany: 28 lipca 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin porodu - 25 lutego :)

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ