X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Macica Tyłozgięta w 6 tygodniu Ciąży.
Odpowiedz

Macica Tyłozgięta w 6 tygodniu Ciąży.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • NysiaMisia Koleżanka

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam wczoraj u lekarza i powiedział że mam macicę tyłozgiętą ale że już ładnie wszystko się prostuje . Nie wypisał mi jak narazie skierowania na USG właśnie przez to że mam jeszcze tyłozgięcie . Co to tak dokładnie znaczy bo przy pierwszej ciąży nie pamiętam bym miała tak .

Pozdrawiam Brzuchatki ,
    Kwietniowa Mama :)

cb7wflw1vorclz8h.png
    961lqps6i1qz5ant.png
  • dotidd Debiutantka

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz w dwóch poprzednich ciążach mówił że mam tyłozgięcie, stwierdził że to nic strasznego może mnie bardziej boleć brzuch ok 12 tyg macica Powinna być już w prawidłowy ułożeniu. Dał mi tabletki na podtrzymanie bo podobno może dojść do poronieniach przy prostowaniu(to było 9 lat temu a moja obecna gin stwierdziła że to nie prawda) Takie kobiety podobno trudniej zachodzą w ciąże. Szczerze Ci powiem że u mnie to dość dziwne z tym tyłozgięciem, 2 ciążę lekarz stwierdza tyłozgięcie na podstawie zwykłego badania w trzeciej ciąży chodzę do Pani doktor która robiła mi USG(stwierdzajace ciążę) i powiedział że nie mam tyłozgięcia

w4sq3e3kx1ubp4h5.png
    mhsvj44jjovqxu58.png
    Roksanka[*] 28 tydz.
  • Ryjek Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie lekarz przed ciążą też zawsze przy badaniu mówił, że mam macicę w tyłozgięciu, ale nie ma to podobno żadnego znaczenia czy dla poczęcia, czy dla rozwoju ciąży.
    Zaszłam w pierwszym cyklu starań i mój nowy lekarz, u którego konsultuję póki co ciążę (na NFZ w I trymestrze mam wrażenie, że mogą co najwyżej powróżyć ze szklanej kuli bezpłatnie) też nie robi z tego żadnego problemu.

Taka nasza uroda i już.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2017, 15:01

OM: 26.04
    28.05 beta 943
    30.05 beta 2688
    suple: femibion 1, omega-3, szelazo
    fjblvec.png
  • dreamnes Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tylozgiecie i zwyklym usg jest ciezej zrobic skan w poczatkowej ciazy Dopochwowym juz lepiej widac że względu na ulozenie macicy.

34bwrjjgc1z53zcr.png
    3i49t5odk6h77iiq.png
  • Promyczek_91 Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dotidd wrote:
    Mi lekarz w dwóch poprzednich ciążach mówił że mam tyłozgięcie, stwierdził że to nic strasznego może mnie bardziej boleć brzuch ok 12 tyg macica Powinna być już w prawidłowy ułożeniu. Dał mi tabletki na podtrzymanie bo podobno może dojść do poronieniach przy prostowaniu(to było 9 lat temu a moja obecna gin stwierdziła że to nie prawda) Takie kobiety podobno trudniej zachodzą w ciąże. Szczerze Ci powiem że u mnie to dość dziwne z tym tyłozgięciem, 2 ciążę lekarz stwierdza tyłozgięcie na podstawie zwykłego badania w trzeciej ciąży chodzę do Pani doktor która robiła mi USG(stwierdzajace ciążę) i powiedział że nie mam tyłozgięcia

Po porodzie macica moze juz nie wrocic do ulozenia w tylozgieciu. Ja przed i na poczatku 1 ciazy mialam tylozgiecie a teraz mam mocno przodozgieta. Mnie lekarz pow ze taki mam urok. Nie ma to wplywu na ciaze.

Kacperek <3
    zrz6j44jjz79nrpx.png
    Aniolek [*] 04.04.17
    2nn3e6hhxf8nkpcs.png

Nadzieja umiera ostatnia :-)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ