Macica Tyłozgięta w 6 tygodniu Ciąży.
-
Byłam wczoraj u lekarza i powiedział że mam macicę tyłozgiętą ale że już ładnie wszystko się prostuje . Nie wypisał mi jak narazie skierowania na USG właśnie przez to że mam jeszcze tyłozgięcie . Co to tak dokładnie znaczy bo przy pierwszej ciąży nie pamiętam bym miała tak .
Pozdrawiam Brzuchatki ,
Kwietniowa Mama -
Mi lekarz w dwóch poprzednich ciążach mówił że mam tyłozgięcie, stwierdził że to nic strasznego może mnie bardziej boleć brzuch ok 12 tyg macica Powinna być już w prawidłowy ułożeniu. Dał mi tabletki na podtrzymanie bo podobno może dojść do poronieniach przy prostowaniu(to było 9 lat temu a moja obecna gin stwierdziła że to nie prawda) Takie kobiety podobno trudniej zachodzą w ciąże. Szczerze Ci powiem że u mnie to dość dziwne z tym tyłozgięciem, 2 ciążę lekarz stwierdza tyłozgięcie na podstawie zwykłego badania w trzeciej ciąży chodzę do Pani doktor która robiła mi USG(stwierdzajace ciążę) i powiedział że nie mam tyłozgięcia
Roksanka[*] 28 tydz.
-
Mnie lekarz przed ciążą też zawsze przy badaniu mówił, że mam macicę w tyłozgięciu, ale nie ma to podobno żadnego znaczenia czy dla poczęcia, czy dla rozwoju ciąży.
Zaszłam w pierwszym cyklu starań i mój nowy lekarz, u którego konsultuję póki co ciążę (na NFZ w I trymestrze mam wrażenie, że mogą co najwyżej powróżyć ze szklanej kuli bezpłatnie) też nie robi z tego żadnego problemu.
Taka nasza uroda i już.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2017, 15:01
-
dotidd wrote:Mi lekarz w dwóch poprzednich ciążach mówił że mam tyłozgięcie, stwierdził że to nic strasznego może mnie bardziej boleć brzuch ok 12 tyg macica Powinna być już w prawidłowy ułożeniu. Dał mi tabletki na podtrzymanie bo podobno może dojść do poronieniach przy prostowaniu(to było 9 lat temu a moja obecna gin stwierdziła że to nie prawda) Takie kobiety podobno trudniej zachodzą w ciąże. Szczerze Ci powiem że u mnie to dość dziwne z tym tyłozgięciem, 2 ciążę lekarz stwierdza tyłozgięcie na podstawie zwykłego badania w trzeciej ciąży chodzę do Pani doktor która robiła mi USG(stwierdzajace ciążę) i powiedział że nie mam tyłozgięcia
Po porodzie macica moze juz nie wrocic do ulozenia w tylozgieciu. Ja przed i na poczatku 1 ciazy mialam tylozgiecie a teraz mam mocno przodozgieta. Mnie lekarz pow ze taki mam urok. Nie ma to wplywu na ciaze.Kacperek
Aniolek [*] 04.04.17
Nadzieja umiera ostatnia -