Magnez w ciąży.
-
nick nieaktualny
-
Bara112 wrote:Ja brałam aspargin w poprzedniej ciazy na skurcze w nogach ale tylko 1 dziennie o ile dobrze pamietam. Dziewczyny a z jakiego powodu macie brać aż 2 tab 3 razy dziennie?
Bara112 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
isabelle wrote:A mnie gin nie kazał brać magnezu, jedynie kwas foliowy.
A mnie nie kazał nawet kwasu foliowego... w ogóle jak go zapytałam o jakieś zalecenia to powiedział "teraz wszystko można znaleźć w internecie"... tylko, że ja ciąży nie prowadzę w internecie, ale u profesjonalisty (?)
Nie wiedziałam o magnezie. Ach, faktycznie co ja bym bez internetu zrobiła
-
lulu_ovufriend wrote:A mnie nie kazał nawet kwasu foliowego... w ogóle jak go zapytałam o jakieś zalecenia to powiedział "teraz wszystko można znaleźć w internecie"... tylko, że ja ciąży nie prowadzę w internecie, ale u profesjonalisty (?)
Nie wiedziałam o magnezie. Ach, faktycznie co ja bym bez internetu zrobiła
Kochana mam nadzieje, ze zmienilas tego ginekologa? ja ide na wizyte w poniedzialek i zapytam swojej lekarki bo wieczorami jak ide spac to mam takie niespokojne nogi i pani w aptece mi powiedziala, ze to z powodu braku magnezu.
-
Hej, odświeżam wątek. Jaki magnez przyjmujecie w ciąży? Chciałabym bez witaminy b6, bo mam ją już w suplemencie ciążowym. Przed ciążą brała cytrynian magnezu Solgar, ale bardzo trudno mi się go łyka (ogromne tabletki). Zastanawiam się nad swansonem lub now foods, ale oczywiście wszędzie piszą, że kobiety w ciąży i karmiące mają się skonsultować z lekarzem (swoją drogą denerwują mnie te dupokrytki producentów niemal wszystkiego). Któraś brała? Wyskoczyła mi jeszcze Pueria czysty magnez
-