X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr mała macica
Odpowiedz

mała macica

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czy któraś z was została poinformowana przez ginekologa, że ma "malutką macicę" i czy były jakieś tego konsekwencje np. problemy w ciąży, problemy z donoszeniem? Czy można jakoś pomóc macicy lekami/ hormonami żeby się łatwiej rozciągałą w ciązy??

f2wlcbxmqludqper.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chętnie dowiem się, czy któraś z dziewczyn miała ten problem. Na przedostatniej wizycie ginekolog powiedział mi właśnie, że mam małą macicę, co mnie zmartwiło.

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też słyszałam, że mam małą macicę ale nic więcej nie usłyszałam.

• aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że musisz prowadzić bardziej zrównoważony i spokojny tryb życia ale to nie świadczy o tym, że ni możesz urodzić normalnie, zdrowo. Macica też się rozciąga więc spokojnie. Nie martw się na zapas i staraj się być oszczędna w działaniach. Leków nie... Nie ma na to nic prócz tego co należy do podstaw- dbanie o siebie i dobry humor :)
    nie martw się na zapas. Zaufaj lekarzowi.

MagSz lubi tę wiadomość

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ