X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr mała macica
Odpowiedz

mała macica

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czy któraś z was została poinformowana przez ginekologa, że ma "malutką macicę" i czy były jakieś tego konsekwencje np. problemy w ciąży, problemy z donoszeniem? Czy można jakoś pomóc macicy lekami/ hormonami żeby się łatwiej rozciągałą w ciązy??

f2wlcbxmqludqper.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chętnie dowiem się, czy któraś z dziewczyn miała ten problem. Na przedostatniej wizycie ginekolog powiedział mi właśnie, że mam małą macicę, co mnie zmartwiło.

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też słyszałam, że mam małą macicę ale nic więcej nie usłyszałam.

• aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że musisz prowadzić bardziej zrównoważony i spokojny tryb życia ale to nie świadczy o tym, że ni możesz urodzić normalnie, zdrowo. Macica też się rozciąga więc spokojnie. Nie martw się na zapas i staraj się być oszczędna w działaniach. Leków nie... Nie ma na to nic prócz tego co należy do podstaw- dbanie o siebie i dobry humor :)
    nie martw się na zapas. Zaufaj lekarzowi.

MagSz lubi tę wiadomość

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ