X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Mały pęcherzyk
Odpowiedz

Mały pęcherzyk

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • bąbel922 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny... ;)
    moja sytuacja wyglada nastepujaco.. Jestem w 6t0d, byłam dziś na wizycie u gin i pecherzyk był malutki na 5 mm co wskazywało na co najwyżej 5 tydz... Nie wiem co o tym myśleć, ktoś miał taką sytuacje, a później było wszystko wporzadku ? Ide za tydzień na kolejną wizytę.

Aniołek... 11 tydzień :(
    3jgxxzdvbdybw5ra.png

2 cs po rocznej przerwie.
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bąbel, a masz pewność co do daty owulacji? Bo mogło być tak, że Ci się po prostu opóźniła o kilka dni i w ciążę zaszłaś później. Wiek ciąży liczony według daty ostatniej miesiączki zakłada, że do owulacji doszło 14 dc.

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • bąbel922 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam żadnej pewności co do tego kiedy była owulacja. Mogła być później... nigdy nie miałam monitorowanego cyklu ani nie robiłam testów owulacyjnych. NIc nie zostało tylko czekać i być dobrej myśli...

Aniołek... 11 tydzień :(
    3jgxxzdvbdybw5ra.png

2 cs po rocznej przerwie.
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ