X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Mały wzrost Crl zarodka
Odpowiedz

Mały wzrost Crl zarodka

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nina777 Przyjaciółka

Wysłany: 2 sierpnia 2023, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) chciałabym zapytać, czy któraś z Was była w podobnej sytuacji i czy skończyła się ona dobrze... jestem w potwierdzonej ciąży. Na pierwszej wizycie u lekarza byłam w 27.08 wedlug kalendarza powinnam zaczynać 8 tydzień. Zarodek wielkości Crl 3.7mm pojawił się na usg, lekarz nie potwierdził tętna, stwierdził, że ciaża po prostu moze być młodsza - 6 tydzień. Kazal zrobić przyrost bety i ponownie przyjść na usg. Przyrost bety nie wzorcowy, ale według lekarza w normie, wczoraj byłam na drugim usg, zarodek wzrosl ale dosyć mało, bo crl 4.4mm, fhr jakby było, ale jeszcze nie ma 100% potwierdzenia serduszka. Znalazłam informację, że wzrost dzienny crl powinien na początku wynosic okolo 1mm na dobę, a u mnie w ciągu 4-5 dni to tylko 0.7mm. Pęcherzyk umiejscowił się w takim miejscu, że niestety widok jest utrudniony przez mięśniaka, którego mam na zewnątrz macicy. Dlatego niby błąd pomiarowy może być. Kolejna wizyta za ponad tydzien. Sama nie wiem, co o tym myśleć, jakoś podskórnie czuję, że nic z tego nie będzie :(

Starania od marca 2023r.

08/23 poronienie zatrzymane 9 tc
    ponowne starania od listopada zakończone II w grudniu <3
    30.12 beta 136,8
    02.01 beta 534,9
    16.01 pierwsza wizyta CRL 5,6mm i FHR + <3
    13.02 wizyta

Dodatkowo: mięśniak podsurowicówkowy, mutacja hetero MTHFR , diagnostyka nadpłytkowości samoistnej
  • Mas Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2023, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina777 wrote:
    Cześć :) chciałabym zapytać, czy któraś z Was była w podobnej sytuacji i czy skończyła się ona dobrze... jestem w potwierdzonej ciąży. Na pierwszej wizycie u lekarza byłam w 27.08 wedlug kalendarza powinnam zaczynać 8 tydzień. Zarodek wielkości Crl 3.7mm pojawił się na usg, lekarz nie potwierdził tętna, stwierdził, że ciaża po prostu moze być młodsza - 6 tydzień. Kazal zrobić przyrost bety i ponownie przyjść na usg. Przyrost bety nie wzorcowy, ale według lekarza w normie, wczoraj byłam na drugim usg, zarodek wzrosl ale dosyć mało, bo crl 4.4mm, fhr jakby było, ale jeszcze nie ma 100% potwierdzenia serduszka. Znalazłam informację, że wzrost dzienny crl powinien na początku wynosic okolo 1mm na dobę, a u mnie w ciągu 4-5 dni to tylko 0.7mm. Pęcherzyk umiejscowił się w takim miejscu, że niestety widok jest utrudniony przez mięśniaka, którego mam na zewnątrz macicy. Dlatego niby błąd pomiarowy może być. Kolejna wizyta za ponad tydzien. Sama nie wiem, co o tym myśleć, jakoś podskórnie czuję, że nic z tego nie będzie :(

Witaj, i jak u Was, bo sporo czasu minęło? U mnie beta różnie ładnie, ale zarodek urósł 2 mm w 4 dni.
    Co prawda crl był mierzony przez dwóch różnych lekarzy na różnych sprzętach, ale...
    Dziś mnie trochę lekarka uspokoiła, że z tym wzrostem może być różnie, ale co miała mówić. Kolejna wizyta za 2 tygodnie i już zdycham że stresu.

👱39 🧔38
    Starania ok.2 lat
    👱 Amh 3,95,
    🧔 Tetrazoospermia
    1. IFV
    04.2023
    19 komórek pobranych/13 zapłodnionych
    5 ❄️ 2x5.1.1, 5.1.2,5.2.1, 5.2.2
    Pgt-a: 1❄️ czeka
    Transfer 5.1.1 ❤️🍀21.07.2023 🙏
    6dpt Beta 41,1 mIu/ml 🙏
    10 dpt Beta 242,2 mIu/ml 🙏
    17 dpt beta 5233 mIu/ml 🙏 i w USG mamy pęcherzyk 🙏
    19 dpt w USG mamy pęcherzyk żółtkowy 🙏
    21 dpt w USG mamy zarodek 2 mm i ❤️
    12t1d 6,2 cm. chłopaka, USG prenatalne wszystko w normie, nifty: niskie ryzyka 🥳
    21t1d 464 g. Synka
    II USG prenatalne wszystko w normie 🥳
    26t2d 914 g. Synka
    III USG prenatalne wszystko w normie 🥳
    29t4d 1561 g. Synka
    32t2d 2039 g. Synka
    35t2d 2631 g. Synka
    38t2d 3514 g. Synka
    3.04.2024 (39+3) Miłosz 😍🥳😍 🥳3740 g. 10/10 pkt.
    age.png
  • Nina777 Przyjaciółka

Wysłany: 28 sierpnia 2023, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety na kolejnej wizycie okazało się, że zarodek nadal takiej samej wielkości i brak fhr. Jestem po wywołaniu i łyżeczkowaniu. Mam nadzieję, że u Ciebie wszystko w porządku :)

Starania od marca 2023r.

08/23 poronienie zatrzymane 9 tc
    ponowne starania od listopada zakończone II w grudniu <3
    30.12 beta 136,8
    02.01 beta 534,9
    16.01 pierwsza wizyta CRL 5,6mm i FHR + <3
    13.02 wizyta

Dodatkowo: mięśniak podsurowicówkowy, mutacja hetero MTHFR , diagnostyka nadpłytkowości samoistnej
  • Mas Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina777 wrote:
    Niestety na kolejnej wizycie okazało się, że zarodek nadal takiej samej wielkości i brak fhr. Jestem po wywołaniu i łyżeczkowaniu. Mam nadzieję, że u Ciebie wszystko w porządku :)

A ja dziś mam wizytę....
    Objawy są, żadnych plamień, krwawień, ale wiem, to nie wszystko...

Mam nadzieję, że u mnie to tylko różnica sprzętów i lekarzy.

👱39 🧔38
    Starania ok.2 lat
    👱 Amh 3,95,
    🧔 Tetrazoospermia
    1. IFV
    04.2023
    19 komórek pobranych/13 zapłodnionych
    5 ❄️ 2x5.1.1, 5.1.2,5.2.1, 5.2.2
    Pgt-a: 1❄️ czeka
    Transfer 5.1.1 ❤️🍀21.07.2023 🙏
    6dpt Beta 41,1 mIu/ml 🙏
    10 dpt Beta 242,2 mIu/ml 🙏
    17 dpt beta 5233 mIu/ml 🙏 i w USG mamy pęcherzyk 🙏
    19 dpt w USG mamy pęcherzyk żółtkowy 🙏
    21 dpt w USG mamy zarodek 2 mm i ❤️
    12t1d 6,2 cm. chłopaka, USG prenatalne wszystko w normie, nifty: niskie ryzyka 🥳
    21t1d 464 g. Synka
    II USG prenatalne wszystko w normie 🥳
    26t2d 914 g. Synka
    III USG prenatalne wszystko w normie 🥳
    29t4d 1561 g. Synka
    32t2d 2039 g. Synka
    35t2d 2631 g. Synka
    38t2d 3514 g. Synka
    3.04.2024 (39+3) Miłosz 😍🥳😍 🥳3740 g. 10/10 pkt.
    age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ