Tydzień dla Płodności   

Uwaga: to już ostatnia szansa!   
Nie zwlekaj - zbadaj swoją płodność - pierwsza wizyta 1zł!
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Mdłości
Odpowiedz

Mdłości

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Bergamotka_8 Znajoma

Wysłany: 12 lipca, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Długo się nie pocieszałam i od 7tc. pojawiły się u mnie okropne mdłości, które trwają przez cały dzień. Nieważne czy jem i co zjem. Nie wymiotuję co prawda ale mam odruchy wymiotne co jakiś czas.
    Na szczęście mogę pracować zdalnie 50% czasu ale i tak jest to męczące i jestem mało użyteczna :)
    Macie jakieś sposoby jak to załagodzić?
    Banany i imbir nie pomagają.

preg.png
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 12 lipca, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jedyne co pomagało to napary z mięty. Musiałam pić przed śniadaniem żeby w ogóle być w stanie cokolwiek zjeść, bo od samego otwierania lodówki miałam odruch wymiotny.

preg.png
  • Kzz Autorytet

Wysłany: 12 lipca, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Mi pomagają śledzie zaraz po.wstaniu z łóżka wcześniej pomagał sok pomarańczowy . Najpierw cos kwaśnego dopiero jestem w stanie zjeśc cokolwiek innego

• Bergamotka_8 Znajoma

Wysłany: 12 lipca, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. No nic, będę próbować :D
    Dzisiaj myślałam że już będzie dobrze ale zjadłam zupę i dosłownie kilka sekund po skończeniu, biegłam do toalety 😅

Nie wiem też co robić z witaminami w takich sytuacjach. Tabletki wzięłam jakoś przed 9 rano, a sytuacja z zupą była jakoś o 12:30. Myślicie, że w takich wypadkach powinno się wziąć przynajmniej kwas foliowy dodatkowo?

preg.png
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 12 lipca, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi.na mdłości pomagały migdały. I najlepiej mieć coś przy łóżku i nim się podniesiesz przegryźć.

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ