X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Mdłości
Odpowiedz

Mdłości

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Bergamotka_8 Znajoma

Wysłany: 12 lipca 2024, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Długo się nie pocieszałam i od 7tc. pojawiły się u mnie okropne mdłości, które trwają przez cały dzień. Nieważne czy jem i co zjem. Nie wymiotuję co prawda ale mam odruchy wymiotne co jakiś czas.
    Na szczęście mogę pracować zdalnie 50% czasu ale i tak jest to męczące i jestem mało użyteczna :)
    Macie jakieś sposoby jak to załagodzić?
    Banany i imbir nie pomagają.

preg.png
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2024, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jedyne co pomagało to napary z mięty. Musiałam pić przed śniadaniem żeby w ogóle być w stanie cokolwiek zjeść, bo od samego otwierania lodówki miałam odruch wymiotny.

age.png
  • Kzz Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2024, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Mi pomagają śledzie zaraz po.wstaniu z łóżka wcześniej pomagał sok pomarańczowy . Najpierw cos kwaśnego dopiero jestem w stanie zjeśc cokolwiek innego

• Bergamotka_8 Znajoma

Wysłany: 12 lipca 2024, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. No nic, będę próbować :D
    Dzisiaj myślałam że już będzie dobrze ale zjadłam zupę i dosłownie kilka sekund po skończeniu, biegłam do toalety 😅

Nie wiem też co robić z witaminami w takich sytuacjach. Tabletki wzięłam jakoś przed 9 rano, a sytuacja z zupą była jakoś o 12:30. Myślicie, że w takich wypadkach powinno się wziąć przynajmniej kwas foliowy dodatkowo?

preg.png
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2024, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi.na mdłości pomagały migdały. I najlepiej mieć coś przy łóżku i nim się podniesiesz przegryźć.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ