X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Metmin i budixon a ciąża
Odpowiedz

Metmin i budixon a ciąża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Bebetka93 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2023, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, jestem mamą 1.5 rocznej zlobkowiczki. 13 czerwca miałam ostatni okres i zaszłam w ciążę. Dziś 4+3 Niestety Młoda przyniosła mi chorobę ze żłobka. Obie skończyłyśmy na antybiotyku. Antybiotyk dostałam oczywiście taki bezpieczny dla kobiet w ciąży, ale pojawił się kolejny problem. W zasadzie odkąd urodziłam córeczkę, każda infekcja u mnie kończy się napadowym kaszlem. Nie istnieje on równo z chorobą tylko jak już choroba się powoli kończy, to wtedy atakuje kaszel. Jakby ta infekcja go aktywowała. Jest suchy, napadowy, "szczekający". W sumie zbierałam się, żeby gdzieś z tym iść, ale mój lekarz rodzinny, który jest też pediatra zawsze jakoś zaradził. No i dziś też go nawiedziłam. Powiedział, że wg niego to wynika z osłabienia mojego organizmu po pierwszej ciąży, może do tego to jakaś alergia plus nadreaktywnosc oskrzeli. Ja mam od maja problem z zatokami i wg mnie to jest główny problem. Wszystko spływa po ścianie gardła do dolnych dróg oddechowych i to generuje kaszel.
    Lelkarz zapisał mi budixon i metmin. To sterydy, wg niego najbezpieczniejsze leki, które mógł w tej sytuacji zapisać. W sieci była informacja, że nie zalecają tych leków w ciąży poza wyraźnym wskazaniem lekarza. Wzięłam dziś już te leki, ale zastanawiam się, czy któraś z Was używała tych leków w ciąży? Znacie jakieś opinie na ten temat?

* starania od 10.2020
    * pozytywny test ciążowy 01.2021
    * ciąża obumarła, zabieg łyżeczkowania 03.2021

*24.04.2021 II !
    *11.05.2021 mamy serduszko <3

8p3ogywll1r5jmhn.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ