Mini beta, mini przyrost - jest nadzieja?
-
Kochane!
Witam się z Wami po tej stronie mocy i proszę o Wasze doświadczenie, pomoc i wsparcie.
Owu 16dc, plamienie implantacyjne 25dc. 27dc 2 dodatnie testy ciążowe- bladziochy ale widoczne bez lupy. 28dc beta- malutka 11.06 U/ml. Ale prawidłowa patrząc na moment zapłodnienia i zagnieżdżenia. Progesteron w tym samym dniu dość niski acz ciążowy - 13.6ng/ml. Telefon do gina- na bete nie patrzeć, duphaston 3x1, czekamy.
Powtórzyłam bete (mimo zakazu gina;)) po 48 godzinach i wynik tylko 15,6 U/ml. Przyrost do dupy bo tylko 35% no i wartość też do luftu. Progesteron za to rośnie- w 48 godzin urósł do 15.70 ng/ml.
Warto też może dodać, że niestety oby dwa badania robione w różnych labach... jutro idę też na badania, niestety do trzeciego z kolei labu, ale nie mam wyboru
Co sądzicie o takich wynikach? Mogę liczyć na to że to poprostu wcześniutka ciąża i jeszcze są szanse? Nie krwawię, nie plamię, brzuch dopiero od dzisiaj lekko ciągnie, z promieniowaniem do pachwin. Cycki bolą jak zarzynane, mdłości mam, słaba jestem. Temp 37,3 od tygodnia.
Może wspomne jeszcze tylko że przy pierwszych badaniach miałam TSH 4,8, a przy tych drugich po 48h już 2,2- więc nie wiem czy któreś lab było głupie czy co...
Pomóżcie proszę! Jestem z tym sama, nie mam kogo poprosić o radę, a pewnie wiecie jak to ciężko i smutno i strach.I IUI 12.2018
Aniolki 6tc (**), cp blizniacza lipiec 2017
Aniołek 6tc(*) maj 2018
MTHFR homozygota
Hiperhomocysteinemia
Hiperprolaktynemia czynnosciowa,
Nawracające polipy macicy
Mąż super
"Nienarodzone dzieci nie odchodza, one tylko zmieniaja swoja date przyjscia na swiat" -
Powtórzyłam dziś bete, czekam na wynik.
Byłam też na wizycie u ginekologa, i mimo tak malutkiej bety i wczesnej ciąży (dziś 4t4d) uwidocznił ciązową przemianę endometrium i malusieńki 1,5mm pęcherzyk. Także bardzo bardzo wczesna ciąża.
Kazał czekać, nie stresować się i polerować szklanki dla relaksu;PI IUI 12.2018
Aniołek 6tc(*) maj 2018
MTHFR homozygota
Hiperhomocysteinemia
Mąż super
"Nienarodzone dzieci nie odchodza, one tylko zmieniaja swoja date przyjscia na swiat" -
Beta po 72h wzrosła z 15 na 82! Także jednorazowy nawet tak beznadziejny przyrost nic nie oznacza:) Ginekolog zabronił badać dalej, mam się cieszyć ciążą i nie miauczeć ;P
Agusia_pia lubi tę wiadomość
I IUI 12.2018
Aniołek 6tc(*) maj 2018
MTHFR homozygota
Hiperhomocysteinemia
Mąż super
nick nieaktualnyWitam.ja w 6 tyg.bete mialam 3411,a po 96 godz.wzrosla do 4800 (wiec kolo 40%)
Strasznie sie denerquje.niby w normie wedlug danych z lab.ale przyrost strasznoe maly.
Biore dufaston i luteine.
Rok temu poronilam.
Czy to zle ze tak maly przyrost?
Pomocy czy ktos tak mial -
w piatek lekarz gratulowal mi ciazy i jak sie rozwija a dzis...sama nie wiem co myslec
Miałam pierwsza Betę 16.81 po 46 h 47.8 czyli dobry przyrost, to bylo w piatek i lekarz kazal powtorzyc w srode + FT4 i TSH , ja nie wytrzymałam i poszłam wczoraj i urosła ale za mało wg norm do 67.5 ( niestety w innym lab bo jestem na wakacjach)
boje się jak cholera....czytam co piszecie i ....mogę mieć nadzieję, że jednak wszytko będzie dobrze??LAURA -
Hałasianka wrote:w piatek lekarz gratulowal mi ciazy i jak sie rozwija a dzis...sama nie wiem co myslec
Miałam pierwsza Betę 16.81 po 46 h 47.8 czyli dobry przyrost, to bylo w piatek i lekarz kazal powtorzyc w srode + FT4 i TSH , ja nie wytrzymałam i poszłam wczoraj i urosła ale za mało wg norm do 67.5 ( niestety w innym lab bo jestem na wakacjach)
boje się jak cholera....czytam co piszecie i ....mogę mieć nadzieję, że jednak wszytko będzie dobrze??
Powtórz bete - to da opdowiedź. A zmiana labo też ma wpływ
Ja miałam podobnie - a następna już była w porządku. I na dzień dzisiejszy wszystko rozwija się prawidłowo.
U mnie było : 37,41 po 48h 55,9 a po kolejnych 24 H 116 -> 189 -> 312 -
DD89 wrote:Powtórz bete - to da opdowiedź. A zmiana labo też ma wpływ
Ja miałam podobnie - a następna już była w porządku. I na dzień dzisiejszy wszystko rozwija się prawidłowo.
U mnie było : 37,41 po 48h 55,9 a po kolejnych 24 H 116 -> 189 -> 312
eh....LAURA -
LenaAnna wrote:Beta po 72h wzrosła z 15 na 82! Także jednorazowy nawet tak beznadziejny przyrost nic nie oznacza:) Ginekolog zabronił badać dalej, mam się cieszyć ciążą i nie miauczeć ;P
jessi001, zaklinaczarownica lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, mam ten sam problem... Beta rośnie baaaardzo powoli i ogarnia mnie coraz większy strach. 04.08 byłam na wizycie ale gin nic nie widziała w usg, Beta 33,60 kazała czekać.
Wg OM dzisiaj jest 5t.+0 d. mam nadzieję, że owu się przesunęła i na następnej wizycie będzie dane nam coś zobaczyć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2017, 12:56
Kropeczka 08.03.2017 [*]
Aniołek 04.09.2017 [*] -
padiiiii wrote:Dziewczyny, mam ten sam problem... Beta rośnie baaaardzo powoli i ogarnia mnie coraz większy strach. 04.08 byłam na wizycie ale gin nic nie widziała w usg, Beta 33,60 kazała czekać.
Wg OM dzisiaj jest 5t.+0 d. mam nadzieję, że owu się przesunęła i na następnej wizycie będzie dane nam coś zobaczyć.
zrób jeszcze raz betę czyli to 35 dc? (5 tygodni) ilu dniowe masz cykle?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2017, 13:50
-
nick nieaktualnyDziewczyny i Ja proszę o wasze opinie.
Jestem bardzo zaniepokojona
27.07 wynik 116
31.07 552
04.08 1055 i w usg widoczny pęcherzyk 0,22
07.08 1679
Bardzo słaby ten przyrost. Czy jest nadzieja, że zobaczę zarodek i serduszko?
Transfer miałam 13 lipca
Miałyście takie przypadki, jeżeli tak to w którym tc lub ile dpt jest szansa zobaczyć zarodek i serduszko? A może to być puste jajo płodowe?
Proszę podzielcie się doświadczeniem. -