Mleko
-
Dziewczyny pomóżcie bo juz sie pogubiłam Słyszałam, ze nie mozna pic mleka pasteryzowanego. Zawsze piłam łaciate 2% ale na kartonie nie ma informacji czy to pasteryzowane czy nie. I czy w ogole to ma duże znaczenie jakie mleko dolewam sobie raz dziennie do kawy?
-
JA JESTEM W 8 TYG. I PRAKTYCZNIE JEM WSZYSTKO NA MLEKU I PRODUKTY MLECZNE (KEFIRY, SERKI WIEJSKIE, JOGURTY) OD RESZTY MNIE ODRZUCA, A JUŻ WOGÓLE NIE MOGĘ PATRZEĆ NA MIĘSO I WĘDLIMY tyLKO, ŻE MLEKO TERAZ NIE PODGRZEWAM W MIKROFALI TYLO GOTUJĘ.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 17:40
Kahhhunia -
Mleko to najlepiej zagotować i pić jako dorosłe osoby w formie przetworzonej np. budynie, kefiry, maślanki. Ktoś się wypowiadał z ekspertów że dzieci powinny pić mleko a dorośli kefiry maślanki itp. Dlaczego? tego nie wiem. Wydaje mi się że nic się nie stanie jak się dorosły napije szklankę mleka dziennie. W ciąży nie mówią o tym ale warto wiedzieć że wapno jest bardzo potrzebne dla matki przede wszystkim chociażby dlatego żeby zęby nam nie powypadały w czasie ciąży czy po ciąży, a dziecko samo od nas wszystko bierze więc my musimy nadrabiać straty.
-