X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Mleko
Odpowiedz

Mleko

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Martika87 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie bo juz sie pogubiłam :( Słyszałam, ze nie mozna pic mleka pasteryzowanego. Zawsze piłam łaciate 2% ale na kartonie nie ma informacji czy to pasteryzowane czy nie. I czy w ogole to ma duże znaczenie jakie mleko dolewam sobie raz dziennie do kawy?

zrz69vvj69ave0jf.png

• Malagosia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jazde mleko w sklepie musi byc pasteryziwane. Nie mozna poprostu pic takiego mleka prosto id krowy niby. Ale ja jak jestem u mamy to i tak pije bo od malego tak bylo i wiem ze mleko jest czyste

• Martika87 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ahaaaaa :P
    Wszystko mi się pomieszało :P
    Czyli jeszcze raz: mleko pasteryzowane jest dobre i można z czystym sumieniem pić. Czyli każde ze sklepu w tym moje ulubione łaciate :P

Ahh jestem taka rozkojarzona w tej ciąży :P

zrz69vvj69ave0jf.png

• belladonna Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasteryzacja zabija bakterie, więc raczej lepiej nie pić niepasteryzowanego. A niepasteryzowane wystarczy przegotować i można pić.

• Malagosia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martika pij spokojnie ulubione mleko:-)

Martika87 lubi tę wiadomość

• Martika87 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za opowiedz;)
    Malagosia wrote:
    Martika pij spokojnie ulubione mleko:-)

zrz69vvj69ave0jf.png

• julita Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie zjadłam wielki talerz zupy mlecznej :D mniam

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • kahhhunia Debiutantka

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA JESTEM W 8 TYG. I PRAKTYCZNIE JEM WSZYSTKO NA MLEKU I PRODUKTY MLECZNE (KEFIRY, SERKI WIEJSKIE, JOGURTY) OD RESZTY MNIE ODRZUCA, A JUŻ WOGÓLE NIE MOGĘ PATRZEĆ NA MIĘSO I WĘDLIMY :/ tyLKO, ŻE MLEKO TERAZ NIE PODGRZEWAM W MIKROFALI TYLO GOTUJĘ.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 17:40

Kahhhunia
  • pakima Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mleko to najlepiej zagotować i pić jako dorosłe osoby w formie przetworzonej np. budynie, kefiry, maślanki. Ktoś się wypowiadał z ekspertów że dzieci powinny pić mleko a dorośli kefiry maślanki itp. Dlaczego? tego nie wiem. Wydaje mi się że nic się nie stanie jak się dorosły napije szklankę mleka dziennie. W ciąży nie mówią o tym ale warto wiedzieć że wapno jest bardzo potrzebne dla matki przede wszystkim chociażby dlatego żeby zęby nam nie powypadały w czasie ciąży czy po ciąży, a dziecko samo od nas wszystko bierze więc my musimy nadrabiać straty.

km5smg7ymue8hf5u.png

ex2bcwa1bypjjnja.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ