Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Nerwoból - plecy
Odpowiedz

Nerwoból - plecy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Allana Debiutantka

Wysłany: 6 lutego 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy borykałyście się z nerwobólami pleców w początkowej ciąży? Jestem w 8 tc. Złapał mnie dziś silny nerwoból z boku kręgosłupa, w dole pleców. Boli przy ruchu, szczególnie w czasie chodzenia gdy obciążę prawą nogę. Wtedy też lekko promieniuje na pośladek i górną część uda. To taki ostry, przeszywający ból. Najgorsze, że nie chce przejść. Miewałam już podobne bóle przed ciążą, ale martwię się, czy to po prostu ból pleców czy coś związanego z ciążą. Powinnam się martwić?

c55f0dw4b1rqkf2p.png
  • Kinkin Koleżanka

Wysłany: 7 lutego 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam coś bardzo podobnego... Jakby ból korzonków, przynajmniej w tym miejscu. Mi pomaga masaż, ciepły prysznic skierowany na dół pleców i kąpiel :)

Miałam też takie bóle przed ciążą, często po pracy, więc jakby z przeciążenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2014, 21:07

9ewngzu303gw9x57.png[/url]
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ