X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Nidomykalność zastawki trójdzielnej u płodu
Odpowiedz

Nidomykalność zastawki trójdzielnej u płodu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Optymistka91 Nowa

Wysłany: 15 czerwca 2024, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane! Wczoraj wróciłam z USG I trymestru i mam totalny mętlik w głowie...

Badania zrobione było w 12 tyg + 5 dni. U maluszka wyszły problemy z zastawką trójdzielną, przezierność NT 2,7 (lekko ponad normę wynoszącą 2,5) i oczywiście wiecie, w którą stronę wędruje moja wyobraźnia :( Kość nosowa prawidłowa.

Czy mogę Was prosić o jakieś szczęśliwe historie związane z podobnymi wynikami? NT martwię się mniej bo wiem, że w innych krajach norma to nawet 3 mm ale to serce i konkretnie ta zastawka trójdzielna budzi moje ogromne obawy.

Będę wdzięczna za Wasze słowa wsparcia 🙏 Idę we wtorek na dalsze badania PAPPA i NIFTY i od wczoraj stres sięga zenitu. Nie wiem jak przetrwam czas oczekiwania na wyniki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2024, 11:56

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ