X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Nidomykalność zastawki trójdzielnej u płodu
Odpowiedz

Nidomykalność zastawki trójdzielnej u płodu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Optymistka91 Nowa

Wysłany: 15 czerwca 2024, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane! Wczoraj wróciłam z USG I trymestru i mam totalny mętlik w głowie...

Badania zrobione było w 12 tyg + 5 dni. U maluszka wyszły problemy z zastawką trójdzielną, przezierność NT 2,7 (lekko ponad normę wynoszącą 2,5) i oczywiście wiecie, w którą stronę wędruje moja wyobraźnia :( Kość nosowa prawidłowa.

Czy mogę Was prosić o jakieś szczęśliwe historie związane z podobnymi wynikami? NT martwię się mniej bo wiem, że w innych krajach norma to nawet 3 mm ale to serce i konkretnie ta zastawka trójdzielna budzi moje ogromne obawy.

Będę wdzięczna za Wasze słowa wsparcia 🙏 Idę we wtorek na dalsze badania PAPPA i NIFTY i od wczoraj stres sięga zenitu. Nie wiem jak przetrwam czas oczekiwania na wyniki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2024, 11:56

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ