X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Nidomykalność zastawki trójdzielnej u płodu
Odpowiedz

Nidomykalność zastawki trójdzielnej u płodu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Optymistka91 Nowa

Wysłany: 15 czerwca 2024, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane! Wczoraj wróciłam z USG I trymestru i mam totalny mętlik w głowie...

Badania zrobione było w 12 tyg + 5 dni. U maluszka wyszły problemy z zastawką trójdzielną, przezierność NT 2,7 (lekko ponad normę wynoszącą 2,5) i oczywiście wiecie, w którą stronę wędruje moja wyobraźnia :( Kość nosowa prawidłowa.

Czy mogę Was prosić o jakieś szczęśliwe historie związane z podobnymi wynikami? NT martwię się mniej bo wiem, że w innych krajach norma to nawet 3 mm ale to serce i konkretnie ta zastawka trójdzielna budzi moje ogromne obawy.

Będę wdzięczna za Wasze słowa wsparcia 🙏 Idę we wtorek na dalsze badania PAPPA i NIFTY i od wczoraj stres sięga zenitu. Nie wiem jak przetrwam czas oczekiwania na wyniki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2024, 11:56

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ