Niejasny wynnik usg
-
Czesc dziewczyny. Okres mialam 27.01.2017 przedwczoraj test zrobilam pozytywny. Wczoraj bylam u gina n usg i powiedzial ze nic nie widzi jesz czyż e w jamie macicy ale wyglada jakby po prostu bylo za wczesnie. I nierozumiem zbytnio wyniku bo pisze tak.
" trzon macicy w przodozgieciu, o gladkim obrysie o wym.AP 35mm i prawidlowej echogenicznoscu. Endometrium grubosci 5mm niejednorodne.
Jajnik prawy o wym. 32x18mm
Jajnik lewy o wym. 24x13mm
Przydatki obustronnie o echigenicznosci prawidłowej.
Zatoka Douglada wolna."
Kazal mi zrobic bete. A ja dzisiaj zaczelam plamic i bardzo brzuch mnie boli. I czytalam ze 5mm endometrium to wcale nie duzo... i juz nie wiem czy rzeczywiscie bylam w ciąży no bo test pozytywny ale nie moze sie nie wiem zagniezdzic ze plamic zaczelam i ten brzuch tak boli moze po prostu poronilam:( jak u was to jest? -
Tynka ale plamisz czy krwawisz ??? Bo to jest spora różnica u nie których kobiet na poczatku ciąży plemienia sie zdarzaja moim zdaniem zrób bete po 24 godzinach ja powtorz i sprawdź przyrost co do plamien moim zdaniem awaryjnie by było lepiej jak byś brała luteine albo duphaston ,
A co do USG to mogło byc po prostu za wczesnie
Synek Piotruś 2019 Córeczka Oliwia 2013 . Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Tera jest to niewielkie krwawienie,bo to taka zywa czerwona krew... no wlasnie dziwilam sie ze gin nic mi nie dal tylko wlasnie skierowanie na bete , bo przy badaniu juz bylo delikatne plamienie. A mogl wziasc pod uwage ze no juz troche czasu nie mam tego okresu i test pozytywny. Poczulam sie troche olana... i to prywatnie poszlam eh.. jutro pojde zrobic bete dla spokoju.
-
Jeśli cykl ci się nie przesuną a w usg nic nie widać to tylko poziom bety powie na jakim etapie jesteś, niestety endo 5 mm niestey nie wskazuje żeby było to dobre miejsce na ciąże. Nie jestem lekarzem ale wszystko wskazuje na ciąże biochemiczną. czy lekarz oglądał jajowody?
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -