X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Niejasny wynnik usg
Odpowiedz

Niejasny wynnik usg

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Tynka96 Koleżanka

Wysłany: 16 marca 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Okres mialam 27.01.2017 przedwczoraj test zrobilam pozytywny. Wczoraj bylam u gina n usg i powiedzial ze nic nie widzi jesz czyż e w jamie macicy ale wyglada jakby po prostu bylo za wczesnie. I nierozumiem zbytnio wyniku bo pisze tak.
    " trzon macicy w przodozgieciu, o gladkim obrysie o wym.AP 35mm i prawidlowej echogenicznoscu. Endometrium grubosci 5mm niejednorodne.
    Jajnik prawy o wym. 32x18mm
    Jajnik lewy o wym. 24x13mm
    Przydatki obustronnie o echigenicznosci prawidłowej.
    Zatoka Douglada wolna."
    Kazal mi zrobic bete. A ja dzisiaj zaczelam plamic i bardzo brzuch mnie boli. I czytalam ze 5mm endometrium to wcale nie duzo... i juz nie wiem czy rzeczywiscie bylam w ciąży no bo test pozytywny ale nie moze sie nie wiem zagniezdzic ze plamic zaczelam i ten brzuch tak boli moze po prostu poronilam:( jak u was to jest?

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak zwykle długie masz cykle?

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Tynka96 Koleżanka

Wysłany: 16 marca 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26-28 dni

• 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tynka ale plamisz czy krwawisz ??? Bo to jest spora różnica u nie których kobiet na poczatku ciąży plemienia sie zdarzaja moim zdaniem zrób bete po 24 godzinach ja powtorz i sprawdź przyrost co do plamien moim zdaniem awaryjnie by było lepiej jak byś brała luteine albo duphaston ,
    A co do USG to mogło byc po prostu za wczesnie

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • Tynka96 Koleżanka

Wysłany: 16 marca 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tera jest to niewielkie krwawienie,bo to taka zywa czerwona krew... no wlasnie dziwilam sie ze gin nic mi nie dal tylko wlasnie skierowanie na bete , bo przy badaniu juz bylo delikatne plamienie. A mogl wziasc pod uwage ze no juz troche czasu nie mam tego okresu i test pozytywny. Poczulam sie troche olana... i to prywatnie poszlam eh.. jutro pojde zrobic bete dla spokoju.

• Tynka96 Koleżanka

Wysłany: 16 marca 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A luteine albo duphaston przepisuje lekarz prawda? To tylko na recepte?

• 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem zrób ta bete i wtedy zobaczysz co i jak a co do luteiny czy duphastonu to
    Tak są to leki na receptę

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli cykl ci się nie przesuną a w usg nic nie widać to tylko poziom bety powie na jakim etapie jesteś, niestety endo 5 mm niestey nie wskazuje żeby było to dobre miejsce na ciąże. Nie jestem lekarzem ale wszystko wskazuje na ciąże biochemiczną. czy lekarz oglądał jajowody?

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ