Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Nieregularny pecherzyk
Odpowiedz

Nieregularny pecherzyk

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Czekajaca-mama Nowa

Wysłany: 25 września 2025, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,

Wiem, ze jest tu wiele z Was , które mają ogromne doświadczenie. Proszę o szczera opinie, bo mój strach jest ogromny.

Ostatnia miesiączka 9.08

Pierwsza beta wyniosła 64 wykonana 7.09.
    15.09 nic nie było widać na usg. Doktor zaleciła badanie hcg.
    16.09 hcg 699 a 18.09 1150, 20.09 hcg 1799. Przyrosty nie są imponujące.
    Dzis byłam na usg, jest widoczny zarodek z akcją serca, widziałam bicie, ale ciaza wg om 6+5, a wg pomiarów zarodka 5+6. Niestety pecherzyk mial nieregularny kształt.
    Martwię sie, ze moze sir to skończyć jak ostatnio, ze za dużo rzeczy idzie tutaj nie tak. Kolejne usg 08.10. Czy ktoś donosił taka ciążę?

Mam negatywne doświadczenia mialam poronienie dokładnie 2 lata temu, mam na pokładzie cudownego 5-latka, tamtą ciaza od początku byla pewna.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ