X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Nieregularny pecherzyk
Odpowiedz

Nieregularny pecherzyk

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Czekajaca-mama Nowa

Wysłany: 25 września, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,

Wiem, ze jest tu wiele z Was , które mają ogromne doświadczenie. Proszę o szczera opinie, bo mój strach jest ogromny.

Ostatnia miesiączka 9.08

Pierwsza beta wyniosła 64 wykonana 7.09.
    15.09 nic nie było widać na usg. Doktor zaleciła badanie hcg.
    16.09 hcg 699 a 18.09 1150, 20.09 hcg 1799. Przyrosty nie są imponujące.
    Dzis byłam na usg, jest widoczny zarodek z akcją serca, widziałam bicie, ale ciaza wg om 6+5, a wg pomiarów zarodka 5+6. Niestety pecherzyk mial nieregularny kształt.
    Martwię sie, ze moze sir to skończyć jak ostatnio, ze za dużo rzeczy idzie tutaj nie tak. Kolejne usg 08.10. Czy ktoś donosił taka ciążę?

Mam negatywne doświadczenia mialam poronienie dokładnie 2 lata temu, mam na pokładzie cudownego 5-latka, tamtą ciaza od początku byla pewna.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ