nietypowa kolejność informacji o ciąży
-
Przyszłe Mamusie, to moja druga ciąża, stąd niemałe zaskoczenie informacjami:)
Otóż robiłam test po terminie miesiączki- negatywny, 2 dni później beta- 0,1, więc nic. A kilka dni później podczas rutynowej kontroli u ginekologa na USG okazało się, że jest pęcherzyk 4,2 mm
Następny dzień- test, znowu negatywny. O co chodzi ?? Czy któraś też tak miała ?
Pierwsza ciąża to test z prawie niewidoczną drugą kreską, potem wysoka beta i na koniec potwierdzenie w USG- książkowo. -
Dzień po USG byłam na becie i znowu wyszło 0,1 Rozmawiałam ze swoim ginekologiem i okazuje, się, że jestem jego drugą pacjentką z wczesną ciążą na USG, ale ujemną betą. Obie robiłyśmy badania w tym samym laboratorium. Jutro jadę do innego miejsca i zobaczymy, co wyjdzie.
Rozumiem, że jestem pierwszą z Was, która ma takie zawiłości -
M-ka wrote:Dzień po USG byłam na becie i znowu wyszło 0,1 Rozmawiałam ze swoim ginekologiem i okazuje, się, że jestem jego drugą pacjentką z wczesną ciążą na USG, ale ujemną betą. Obie robiłyśmy badania w tym samym laboratorium. Jutro jadę do innego miejsca i zobaczymy, co wyjdzie.
Rozumiem, że jestem pierwszą z Was, która ma takie zawiłości
Daj znać czy się sprawa wyjaśniła -
Ja tak miałam. W 22-24dc pojedynczo nitki krwi, starań jako takich nie było choć możliwość ciąży tak, stosunek przerywany.
Multum testów i dwie bety negatywne w tym druga w dniu wizyty w 35dc gdzie na wizycie był pęcherzyk 5mm, ale Endo liche, jak przed @, jakieś 9-10mm. Pęcherzyk odpowiadałby wiekowi ciąży gdyby była. Testy dwa jeszcze później negatywne również. Miesiączka przyszła spóźniona równo dwa tygodnie co nigdy mi sie nie zdarzało, była normalna jak zawsze.12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
M-ka wrote:Przyszłe Mamusie, to moja druga ciąża, stąd niemałe zaskoczenie informacjami:)
Otóż robiłam test po terminie miesiączki- negatywny, 2 dni później beta- 0,1, więc nic. A kilka dni później podczas rutynowej kontroli u ginekologa na USG okazało się, że jest pęcherzyk 4,2 mm
Następny dzień- test, znowu negatywny. O co chodzi ?? Czy któraś też tak miała ?
Pierwsza ciąża to test z prawie niewidoczną drugą kreską, potem wysoka beta i na koniec potwierdzenie w USG- książkowo.Listopad 2016 początek starań
wrzesień -listopad 2016 CLO
Grudzień 2017 fasolka [*] 6 tc
Pcos -
Kochane.38dc brak @ .odpuscilam cykl wiec temp nie mierzylam jednak mam powyzej 36 (zawsze 35,6-35,.na tescie kreseczka delikatna.bol głowy non stop,powiększone piersi ,5 dni po owu plamienie ,teraz duzo sluzu.Bylam w srode zeby potwierdzic ciaze 6 tydz.Zarodka nie bylo ale pecherzyk byl.kazala isc na bete .bylam wczoraj i negatywna .prosze powiedzcie ze jest szansa . Dopiero za tydzien wizyta a ja zalamanateraz by byl 7 tydzienListopad 2016 początek starań
Pcos -
justynaa02 wrote:Kochane.38dc brak @ .odpuscilam cykl wiec temp nie mierzylam jednak mam powyzej 36 (zawsze 35,6-35,.na tescie kreseczka delikatna.bol głowy non stop,powiększone piersi ,5 dni po owu plamienie ,teraz duzo sluzu.Bylam w srode zeby potwierdzic ciaze 6 tydz.Zarodka nie bylo ale pecherzyk byl.kazala isc na bete .bylam wczoraj i negatywna .prosze powiedzcie ze jest szansa . Dopiero za tydzien wizyta a ja zalamanateraz by byl 7 tydzien
Już sama obecność pęcherzyka powinna wygenerować jakąkolwiek betę. U mnie nawet po niecałkowitym poronieniu pustego jaja płodowego, gdzie zostało w macicy 2 mm tkanki z usuniętego pęcherzyka ciążowego beta była na poziomie 20-25 mIU/ml.
Dziwny ten Twój przypadek, nie wiem jak medycznie się to tłumaczy, ale ja, na Twoim miejscu, tak normalnie po ludzku poleciałabym do apteki i kupiła najczulszy dostępny test 10-25 mIU/ml i to pewnie ze dwie sztuki - jeden zrobiłabym od razu, bo bym pewnie nie wytrzymała, a drugi z rana jutro I powtórzyłabym betę, ale w innym laboratorium.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 08:40
Natalia1984 lubi tę wiadomość
-
Jutro beta a w poniedxialek ginekolog.testy negatywne .albo z bardzo blada kreska (ktora chyba sobie wmawiam) choc na tym tescie poerwotnym jest dobrze widoczna krecha czyli mi sie wtedy nie wydawala .w miedzyczasie mialam 1 dniowe plamienie (nawet nie caly dzien ) teraz bol plecow 3 dni i bol glowy od.czasu do czasu.mdlosci ze skorczami ale rzadkoListopad 2016 początek starań
Pcos -
M-ka wrote:Przyszłe Mamusie, to moja druga ciąża, stąd niemałe zaskoczenie informacjami:)
Pierwsza ciąża to test z prawie niewidoczną drugą kreską, potem wysoka beta i na koniec potwierdzenie w USG- książkowo.
I co cos wiadomo ??Listopad 2016 początek starań
Pcos -