X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr nietypowa kolejność informacji o ciąży
Odpowiedz

nietypowa kolejność informacji o ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • M-ka Nowa

Wysłany: 26 września 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszłe Mamusie, to moja druga ciąża, stąd niemałe zaskoczenie informacjami:)
    Otóż robiłam test po terminie miesiączki- negatywny, 2 dni później beta- 0,1, więc nic. A kilka dni później podczas rutynowej kontroli u ginekologa na USG okazało się, że jest pęcherzyk 4,2 mm :)
    Następny dzień- test, znowu negatywny. O co chodzi :)?? Czy któraś też tak miała ?:)
    Pierwsza ciąża to test z prawie niewidoczną drugą kreską, potem wysoka beta i na koniec potwierdzenie w USG- książkowo.

• M-ka Nowa

Wysłany: 29 września 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień po USG byłam na becie i znowu wyszło 0,1 :( Rozmawiałam ze swoim ginekologiem i okazuje, się, że jestem jego drugą pacjentką z wczesną ciążą na USG, ale ujemną betą. Obie robiłyśmy badania w tym samym laboratorium. Jutro jadę do innego miejsca i zobaczymy, co wyjdzie.
    Rozumiem, że jestem pierwszą z Was, która ma takie zawiłości :)

• Kasia_82 Ekspertka

Wysłany: 30 września 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M-ka wrote:
    Dzień po USG byłam na becie i znowu wyszło 0,1 :( Rozmawiałam ze swoim ginekologiem i okazuje, się, że jestem jego drugą pacjentką z wczesną ciążą na USG, ale ujemną betą. Obie robiłyśmy badania w tym samym laboratorium. Jutro jadę do innego miejsca i zobaczymy, co wyjdzie.
    Rozumiem, że jestem pierwszą z Was, która ma takie zawiłości :)

Daj znać czy się sprawa wyjaśniła :)

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak miałam. W 22-24dc pojedynczo nitki krwi, starań jako takich nie było choć możliwość ciąży tak, stosunek przerywany.

Multum testów i dwie bety negatywne w tym druga w dniu wizyty w 35dc gdzie na wizycie był pęcherzyk 5mm, ale Endo liche, jak przed @, jakieś 9-10mm. Pęcherzyk odpowiadałby wiekowi ciąży gdyby była. Testy dwa jeszcze później negatywne również. Miesiączka przyszła spóźniona równo dwa tygodnie co nigdy mi sie nie zdarzało, była normalna jak zawsze.

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • justynaa02 Znajoma

Wysłany: 29 stycznia 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M-ka wrote:
    Otóż robiłam test po terminie miesiączki- negatywny, 2 dni później beta- 0,1, więc nic. A kilka dni później podczas rutynowej kontroli u ginekologa na USG okazało się, że jest pęcherzyk 4,2 mm :)
    Następny dzień- test, znowu negatywny. O co chodzi :)?? Czy któraś też tak miała ?:)
    Pierwsza ciąża to test z prawie niewidoczną drugą kreską, potem wysoka beta i na koniec potwierdzenie w USG- książkowo.
    I co wyjasnilo sie ?mam podpbnie .pecherzyk jest ale beta ujemna co zabawne 1 test mam 2 krechy w 38dc a dzis 42 i negatywne .za tydz do gina

Listopad 2016 początek starań
    wrzesień -listopad 2016 CLO
    Grudzień 2017 fasolka [*] 6 tc
    Pcos
  • justynaa02 Znajoma

Wysłany: 29 stycznia 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane.38dc brak @ .odpuscilam cykl wiec temp nie mierzylam jednak mam powyzej 36 (zawsze 35,6-35,8).na tescie kreseczka delikatna.bol głowy non stop,powiększone piersi ,5 dni po owu plamienie ,teraz duzo sluzu.Bylam w srode zeby potwierdzic ciaze 6 tydz.Zarodka nie bylo ale pecherzyk byl.kazala isc na bete .bylam wczoraj i negatywna .prosze powiedzcie ze jest szansa . Dopiero za tydzien wizyta a ja zalamanateraz by byl 7 tydzien

Pcos
  • justynaa02 Znajoma

Wysłany: 30 stycznia 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Pcos
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 7 tyg negatywna beta? :/ Wiesz, że nie brzmi to dobrze... U mnie w 5-6 tyg. beta wynosiła 30872,7. Niemniej czekaj. Trzymam kciuki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 20:18

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justynaa02 wrote:
    Kochane.38dc brak @ .odpuscilam cykl wiec temp nie mierzylam jednak mam powyzej 36 (zawsze 35,6-35,8).na tescie kreseczka delikatna.bol głowy non stop,powiększone piersi ,5 dni po owu plamienie ,teraz duzo sluzu.Bylam w srode zeby potwierdzic ciaze 6 tydz.Zarodka nie bylo ale pecherzyk byl.kazala isc na bete .bylam wczoraj i negatywna .prosze powiedzcie ze jest szansa . Dopiero za tydzien wizyta a ja zalamanateraz by byl 7 tydzien

Już sama obecność pęcherzyka powinna wygenerować jakąkolwiek betę. U mnie nawet po niecałkowitym poronieniu pustego jaja płodowego, gdzie zostało w macicy 2 mm tkanki z usuniętego pęcherzyka ciążowego beta była na poziomie 20-25 mIU/ml.

Dziwny ten Twój przypadek, nie wiem jak medycznie się to tłumaczy, ale ja, na Twoim miejscu, tak normalnie po ludzku poleciałabym do apteki i kupiła najczulszy dostępny test 10-25 mIU/ml i to pewnie ze dwie sztuki - jeden zrobiłabym od razu, bo bym pewnie nie wytrzymała, a drugi z rana jutro :D I powtórzyłabym betę, ale w innym laboratorium.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 08:40

Natalia1984 lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • justynaa02 Znajoma

Wysłany: 1 lutego 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro beta a w poniedxialek ginekolog.testy negatywne .albo z bardzo blada kreska (ktora chyba sobie wmawiam) choc na tym tescie poerwotnym jest dobrze widoczna krecha czyli mi sie wtedy nie wydawala .w miedzyczasie mialam 1 dniowe plamienie (nawet nie caly dzien ) teraz bol plecow 3 dni i bol glowy od.czasu do czasu.mdlosci ze skorczami ale rzadko

Pcos
  • justynaa02 Znajoma

Wysłany: 1 lutego 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M-ka wrote:

I co cos wiadomo ??

Pcos
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ