Niski przyrost Beta hcg w 6tc
-
Cześć, z daty OM wnioskuje, ze mam 5 tc 6 dzień. Wczoraj robiłam betę 15311, cos mnie podkusiło, zeby dzis tez zrobić (i mieć wynik na wizytę) - dzisiejsza 17069... na usg pecherzyk Ok 14mm, pecherzyk żółtkową Ok 3mm. Lekarka dała do zrozumienia, ze to mało.. (dla porównania w poniedziałkowym usg pęcherzyk 10,4 mm) ze powinno być cos więcej, no i ta Beta ... jestem załamana, myślałam, ze tym razem sie uda, przepłakałam dzis cały wieczór
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 21:16
-
Kasiu, według mnie wszystko w porządku:) pęcherzyk przyrasta ok 1mm dziennie, więc to się zgadza. A i beta w porządku. Przy tych wartościach zdecydowanie nie rośnie już tak szybko. Według mnie taki przyrost jest ok. Niepotrzebnie Ci lekarze tak strasza. Poczekaj jeszcze z tydzień i idź na usg. Wwtedy zarodek powinien być już widoczny Trzymam kciuki.
kasiia_p lubi tę wiadomość
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Teraz najważniejsze są badania USG. Ja w 7 tygodniu zrobiłam sobie betę, aby sprawdzić przyrost i kiedy wpisałam w tabelę na tej stronie wyskoczył mi alert, że przyrost jest za mały. Myślałam, że dostanę zawału, ale mnie lekarz uspokoił, że w tym momencie najważniejsze jest to co wychodzi na USG.
Jeśli masz możliwość, to idź do innego lekarza i podejrzyjcie jak wygląda teraz zarodek.
Ale betą się nie przejmuj.
kasiia_p lubi tę wiadomość
-