X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Niski przyrost bety i brak zarodka
Odpowiedz

Niski przyrost bety i brak zarodka

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nalia86 Debiutantka

Wysłany: 5 października, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, mój pierwszy temat trochę bolesny. Zaszłam w ciążę mimo prezerwatywy, ostatni okres 17 sierpnia. W zeszłym tygodniu byłam u ginekologa, wg. OM to 6 tydzień wg. USG 5, pęcherzyk wielkości 11,3 mm, nie widać ciałka żółtkowego i brak zarodka. Lekarz kazał zrobić betę, w czwartek miałam 20500 a dzis 24300. Idę jeszcze na kolejne USG ale pewnie szans już nie ma?

Dariqaa lubi tę wiadomość

• aga.just Autorytet

Wysłany: 6 października, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pęcherzyk żółtkowy może być jeszcze widać. Daj sobie i tej ciąży jeszcze czas.

• Nalia86 Debiutantka

Wysłany: 8 października, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedź, ale szans już raczej nie ma, po kolejnych dwóch dniach beta 27000. Teraz muszę przygotować się psychicznie na zabieg 😞.

• Malwinka14 Autorytet

Wysłany: 8 października, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia86 wrote:
    Dziękuję za odpowiedź, ale szans już raczej nie ma, po kolejnych dwóch dniach beta 27000. Teraz muszę przygotować się psychicznie na zabieg 😞.
    Czemu na zabieg może uda się bez?
    Byłaś u ginekologa ?.co mowi na badanie krwi?

preg.png

Synek 22.06.2010
    AMH : 3,67
    13.06.2024 Aniolek 10+3tc ciaza zatrzymana 8tc
    28.09.2024 II
    30.09.2024 Beta 150, Prog 15
    02.10.2024 Beta 375 Prog 31
    23.10.2024 serduszko bije 7+1 usg 7+3
    Baby am Board 10.06.2025 czy sie tym razem uda??

Homocysteina 5,42 ( 4,44-13,56)
    Zelazo 76 (50-170)
    PT 10,2 (10,4-13)
    INR 0,91 (0,85-1.15)
    W. Protrombinowy 111,76 (80-120)
    APTT 27,2 (25,9-36.6)
    Wit. B12 567 (187-883)
  • Nalia86 Debiutantka

Wysłany: 9 października, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę jutro, ale już jej mina na poprzedniej wizycie nie wróżyła nic dobrego.

• Nalia86 Debiutantka

Wysłany: 10 października, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na wizycie i okazało się, że jest zarodek i bicie serca ale ciąża wygląda na 5 tydzień a nie 7 jak powinno być a zły przyrost bety oznacza „ciążę nierokującą”.

aga.just lubi tę wiadomość

• aga.just Autorytet

Wysłany: 10 października, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia86 wrote:
    Byłam dziś na wizycie i okazało się, że jest zarodek i bicie serca ale ciąża wygląda na 5 tydzień a nie 7 jak powinno być a zły przyrost bety oznacza „ciążę nierokującą”.

Czyli że jest dobrze, ale niekoniecznie ?
    Jaki duży jest zarodek?

Może młodsza ciąża ?

• Nalia86 Debiutantka

Wysłany: 11 października, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już jestem głupia. Dziś u innej Pani ginekolog było stwierdzone, że żadnych nieprawidłowości nie widzi oprócz jednej rzeczy - tętno zarodka 75 uderzeń na minutę, wielkość 0,45 mm. Na betę powiedziała, że jak jest taka duża to na przyrosty się nie patrzy. Ciąża jest młodsza o tydzień niż wynika z OM. Znowu muszę czekać 2 tygodnie a ja już na głowę dostaje od tych sprzecznych informacji.

• aga.just Autorytet

Wysłany: 11 października, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I zgadza się - na tym etapie już USG a nie beta. Jest zarodek, jest serduszko - póki co jest ok. Na nic więcej wpływu nie mamy, my mamy 😊

• Nalia86 Debiutantka

Wysłany: 16 października, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wytrzymałam już i pojechałam jeszcze dziś na konsultację. No i niestety serduszko stanęło, jeszcze się okazało, że najprawdopodniej była to ciąża bliźniacza bo wykryto 2 pęcherzyki ciążowe ale tylko 1 zarodek. Mam skierowanie do szpitala 😞.

• aga.just Autorytet

Wysłany: 16 października, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    😢 3maj się

• Nalia86 Debiutantka

Wysłany: 16 października, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Aga 😢

• GabaB Koleżanka

Wysłany: 3 listopada, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Może ktoś tu jeszcze jest.
    Hej, może któraś z Was tak miała i było dobrze😭 i tak pewnie nie będzie dobrze, ale chyba potrzebuje pocieszenia 😭
    byłam tydzień temu na wizycie pęcherzyk ciążowy widoczny miał 5mm, w nim widać było pęcherzyk żółtkowy, na USG jest informacja że ma 1,4mm. Lekarz kazał zbadać Beta HCG czy rośnie, okazało się że słabo 😭 w czwartek w tamtym tygodniu wynosiła 1015 a we wtorek tylko 1250😭 ogólnie czuję sie dobrze, nawet zaczęły mnie piersi boleć, jedynie co to minęły takie ciągnięcia podbrzusza takto czuje się super, jedynie trochę skołowana 😭
    Zaczęłam sie cieszyć i nagle cios znowu.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ