X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Niski przyrost bety w 6 tygodniu
Odpowiedz

Niski przyrost bety w 6 tygodniu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kinia73 Nowa

Wysłany: 23 lipca 2023, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, proszę doradzcie. Według ostatniej miesiączki (10.06) jestem w 6 tygodniu ciąży. Beta:
    12.07- 360
    14.07-608
    17.07-1641
    22.07-2750
    Czy przy tak niskim ostatnim przyroście może to się jeszcze skończyć dobrze? :(

• Krewetka04 Przyjaciółka

Wysłany: 23 lipca 2023, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyznam szczerze, że nigdy się nie spotkałam, by skończyło się dobrze :( Przykro mi bardzo...

event.png
  • Renata_ Koleżanka

Wysłany: 9 września 2023, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Jestem w 6 tyg. + 4dni. W czwartek beta to 7 812, a dzisiaj (po 48h) wzrosła tylko o ok 30 procent i wynosić 10 900. Tak od tygodnia czułam, że nie powinnam się przyzwyczajać do ciąży.

A może jest jeszcze nadzieja?

preg.png
  • Krewetka04 Przyjaciółka

Wysłany: 9 września 2023, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Jak wzrasta beta hCG po 6000?
    Im ciąża starsza tym wzrost stężenia HCG wolniejszy i w przedziale 1200 mIU/ml-6000 mIU/ml poziom HCG podwaja się średnio w czasie 96 godzin (4 dni), a dla stężeń przekraczających 6000 mIU/ml ten czas może być jeszcze dłuższy" -źródło: diagnosos.pl

Nie wiem, jaka jest wiarygodność tej strony, ale generalnie wszędzie jest napisane, że po 1000 beta zwalnia. Najlepiej zrobić USG i potem już się bety nie mierzy, żeby właśnie nie przeżywać takich udręk ;) Wydaje mi się, że możesz już liczyć na zarodek z serduszkiem, jeśli jest wszystko ok, ale teraz do tylko USG prawdę Ci powie i to też pewnie nie całą :D

Renata_ lubi tę wiadomość

event.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ