X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Niskie ciśnie
Odpowiedz

Niskie ciśnie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kilku dni mam bardzo niskie ciśnienie, średnio 80/48 i niski puls ok 80. Ledwo funkcjonuję. Wiem że trzeba dużo pić ale czy takie ciśnienie może zagrozić ciąży? Informować lekarza czy to nic poważnego?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A masz sklonnosci do niskiego cisnienia? bo wiem ze dla ciazy zle jest za wyoskie nie wiem jak za niskie, ale Ty masz wysoki puls stosunkowo do cisnienia.. i to jest wiesz tez niebezpieczne dla Ciebie.. moze sprobuj sie troche wiecej ruszac jak masz sily, daj sie zdenerwowac :) hihi

Zojeczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam siły ruszać się bo mam mroczki prżed oczami. Teraz mam 86/52 puls 70. Zwykle mam koło 100/80

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze za malo jesz.. wypij mocna zwykla herabate.. to dizecko nie zaszkodzi.. kawe tez mozesz jedna pic.. wazne zebys zaczela funkcjonowac:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puls 70-80 to nie jest niski puls. Jest w porządku.
    Ciśnienie faktycznie bardzo niskie, ja bym wybrała się z tym problemem do lekarza, nawet do rodzinnego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie tak jak Eneska pisze.. puls jest wrecz wysoki stosunkowo do cisnienia.. tylko ze puls w ciazy rosnie w zwiazku z iloscia krwi..

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wprost przeciwnie przed ciążą moje ciśnienie było w granicy 90/60, a ciąży 124/78.
    Ja na Twoim miejscu tak jak piszą dziewczyny skonsultowałabym to z lekarzem. Mi na każdej wizycie lekarz mierzy ciśnienie.

Laya lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochane. Pije mocna herbatę i pójdę w czwartek do gina. Martwię sie bo jeżdzę do pracy 50km dziennie w jedna stronę a nie mam zwolnienia.

• aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam takie niskie ciśnienie. Położna powiedziała, że mogę spokojnie pozwolić sobie a małą kawę z mlekiem. Niskie ciśnienie jest lepsze od wysokiego. Pij wodę ale jeśli nie przechodzi Ci przez gardło to to co lubisz w większej ilości. Z herbatą też trzeba uważać. Ciśnienie z czasem się podniesie. Niewiele ale podniesie. Od ciśnienia boli cię głowa i nie masz na nic siły. Nie walcz tylko śpij, wypoczywaj,, czytaj książki i uważaj na nagłe skoki ciśnienia. Więc jeśli pijesz coś z kofeiną to pomalutku, małymi łyczkami. No i też na stres uważaj...

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze to to że nie mogę pozwolić sobie na odpoczynek bo pracuje w szkolne średniej. Czy lekarz w takiej sytuacji plus omdleń nie powinien dać mi zwolnienia? Na razie nie wspominał o tym.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zojeczka na następnej wizycie powiedz jaka jest sytuacja i myślę że że zwolnieniem nie powinno być problemu, jeżeli nie chcesz czekać do kolejnej wizyty idź do rodzinnego lekarza i bez problemu da Tobie zwolnienie ja poszłam na początku do rodzinnego że względu na szkodliwe warunki pracy a wizytę u gina miałam za 3 tyg. więc nie czekałam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel masz na 3tyg l4?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 8 tyg ciąży jestem na zwolnieniu lekarskim ginekolog wypisuje mi na 4 tygodnie i tak co miesiąc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam zwolnienie a niskie ciśnienie jest objawem brania duphastonu... Mam się nie martwić. Łatwo powiedzieć.

• aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niskie ciśnienie nie grozi dziecku. Możesz się tylko źle czuć. Nie panikuj bo to bardziej dzidzi szkodzi. Ciumam!!

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • BabyMama Debiutantka

Wysłany: 26 maja 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też borykam się z niskim ciśnieniem, a to dopiero 7 tydzień. Straszne uczucie. Przed ciążą książkowo 120/80, teraz 90/60 . Ledwo żyję. Na zwolnienie w ogóle nie mogę sobie pozwolić. Proszę męża żeby czasami na mnie pokrzyczał- co by wzrosło naturalnie.

P.
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj krzyczeć to może nie... Na pewno nie możesz iść na zwolnienie? Twój stan emocjonalny ma znaczenie dla dziecka. Praca to nie wszystko... Kochana teraz Ty z maleństwem jesteś najważniejsza!

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ