niskie temperatury w ciazy!
-
Hej.
Robilam 3 rozne testy ciazowe i wyszly mi pozytywne, nie mam @ i urosly i bola mnnie piersi, mam obiawy ciazy. Czekam teraz na wizyte u ginekologa. Ale martwi mnie jedno.. mam bardzo niskie temperatury.. 24 dc czyli 11 dpo mialam mega spadek 35,7 przed tym temp nie spadla mi nigdy ponizej 36,1 od tego spadku moje temp sa 36,0 - 36,5.. w ciazy powinna byc chyba wyzsza? Niesty nie wiem jaka mialam zawsze temperature bo nigdy nie sprawdzalam zaczelam sprawdzac temp po przytulaniu w sumie z ciekawosci ale zaczelam sie teraz martwic.. co to moze znaczyc? -
mierzyłaś zawsze o stałej porze? To jest bardzo ważne. O stałej porze rano, przed wstaniem z łóżka? Po min. 3-4 godz snu?
Skoro nie wiesz jaką miałaś zawsze temperaturę to też ciężko coś tu powiedzieć
właśnie z powodu nerwów i stresu jaki może wywołać temperatura w ciąży - ja po ujrzeniu 2 kresek na teście schowałam termometr i ani raz nie zmierzyłam tempki od tamtej pory. Tobie radzę zrobić to samo. Masz teraz dbać o siebie a nie stresować się temperaturą! Spokojnie daj dzidziowi troszkę czasu i zobaczysz że wszystko będzie dobrze!Rudzia, weronika86 lubią tę wiadomość
-
Chyba tak zrobie.. ale najpierw pojde dzis do poloznej to sprawdzic.. a temp staram sie mierzyc odrazu po przebudzeniu o tej samej porze.. ale moze zle mierze? Albo cos z termopetrem.. mierze w buzi to tez moze jakos inaczej wychodzi..
-
Rudzia wrote:Chyba tak zrobie.. ale najpierw pojde dzis do poloznej to sprawdzic.. a temp staram sie mierzyc odrazu po przebudzeniu o tej samej porze.. ale moze zle mierze? Albo cos z termopetrem.. mierze w buzi to tez moze jakos inaczej wychodzi..
Nie wiem do końca jak to jest z tą temperaturą ale podobno najbardziej miarodajne wyniki daje mierzona w pochwie.
Pewnie skonsultuj to sobie z fachowszym umysłem żebyś się uspokoiła
Powodzenia życzę a daj znać później co się dowiedziałaśRudzia lubi tę wiadomość
-
U mnie było podobnie - brak @, pozytywny test i beta oznaczająca ciążę, a temp leciała. Poszłam do gina i kazał nie mierzyć temp i się nią nie przejmować, gdyż może na nią wpływać bardzo dużo czynników - zmęczenie, wstawanie w nocy, temp otoczenia itd.
No i jeśli się mierzyło w innym miejscu niż w pochwie to wynik też może być przekłamany ponieważ temp tam a np. w ustach może się znacznie różnić i być wyższa w pochwie. -
witam..mam podobny problem.. jestem dopiero w poczatkowej ciązy-nie potwierdzonej jeszcze przez lekarza, ale beta w 11 dpo wynosiła 140,1, progesteron 18,7ng, dwa dni póxniej 440 beta progesteron 38- (mniej wiecej, pisze z pamieci)....
z tego wynika że przyrost dobry....ale nie miałam wogóle skoko tempki- mam 36,7 nie mierzylam przez dwa dni i dalej taka sama temperatura.....czy to w porzadku- czy zawsze MUSZA byc temperatury wyzsze?? dodam że 36,7 to dla mnie taka normalna temperatura fazy lutealnej....https://www.maluchy.pl/li-72886.png
https://www.maluchy.pl/ci-73456.png -
Allmita wrote:witam..mam podobny problem.. jestem dopiero w poczatkowej ciązy-nie potwierdzonej jeszcze przez lekarza, ale beta w 11 dpo wynosiła 140,1, progesteron 18,7ng, dwa dni póxniej 440 beta progesteron 38- (mniej wiecej, pisze z pamieci)....
z tego wynika że przyrost dobry....ale nie miałam wogóle skoko tempki- mam 36,7 nie mierzylam przez dwa dni i dalej taka sama temperatura.....czy to w porzadku- czy zawsze MUSZA byc temperatury wyzsze?? dodam że 36,7 to dla mnie taka normalna temperatura fazy lutealnej....
Buzka ❤ -
dziekuje za słowa otuchy.. wiem że zrobiłam straszną głupote, juz dwa dni nie mierzyłam tempki żeby sie nie stresować...wczorajszy przysost bety bardzo mnie uspokoil i zaczęłam wierzyc że mam w brzuszku grocha.., nie wiem co mnie dzis podkusiło...juz nie bede wiecej mierzyc temoki...a jesli juz to w ramach testu jak juz bede po porzadnym usg...https://www.maluchy.pl/li-72886.png
https://www.maluchy.pl/ci-73456.png -
Hej, też mam 36,7. Tu nie chodzi o wartość tylko czy temperatura utrzymuje się na wysokim , jak dla Ciebie, poziomie. Moja temperatura podstawowa to 36,3. Więc 36,7 to wzrost o 0,4 a normalnie dla wykrycia oeu potrzebny jest wzrost o 0,2. Jaka Ty masz podstawową? Mierzylas przed zajściem w ciążę? To jest moja 2 ciąża. W pierwszej też miałam tak temperatury. Podstawową 36,4, owu - 36,6 a potem w ciazy zwykle 36,8 , max 37. Mam nadzieję ze Cię uspokoje troszkę
Allmita lubi tę wiadomość
-