X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Niskie tsh
Odpowiedz

Niskie tsh

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Asiekk Koleżanka

Wysłany: 22 września 2023, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Chciałabym się dowiedzieć czy w 1 trymestrze tak spada tsh? Zawsze jak badałam (przed ciążą), miałam wynik ponad 2, momentami 1,8. A teraz jak jestem w ciąży, 2 tyg temu badałam mialam wynik 0,8 a dzisiaj nawet zeszło do 0,3. Czy to normalne? Obecnie 10tc.

• kejti_m Nowa

Wysłany: 22 września 2023, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    U mnie w jakoś w 13 czy 14 tyg spadło aż do 0,08. Obecnie 20 tydz i jest 0,5 więc prawie wróciło do normy. Podobno w ciąży się tak zdarza ale ja jednak byłam na wizycie u endokrynologa żeby wykluczyć problemy z tarczycą i co miesiąc kontroluję sobie te hormony tarczycowe 🙂

👩‍❤️‍👨
    Starania od 2021

👱🏼‍♀️27l.
    TSH, ft4, antyTPO ✅
    Cytologia ✅
    Cykle owulacyjne ✅
    Na chwilę obecną brak przyczyny niepłodności 😔

👨🏻‍🦱38l
    Badanie nasienia ✅
    TSH ❌ antyTPO ❌
    Hashimoto 🙊

28.05 - moje pierwsze w życiu ⏸️🥹
    31.95 - beta 101,5
    02.06 - beta 302
    14.06 - USG, pęcherzyk ciążowy 17mm, brak pęcherzyka żółtkowego 😞
    28.06 - zarodek z bijącym ❤️
    31.07 - prenatalne OK✅
    23.08 - mamy chłopca 🥰
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ