X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Niskie tsh
Odpowiedz

Niskie tsh

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Asiekk Koleżanka

Wysłany: 22 września 2023, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Chciałabym się dowiedzieć czy w 1 trymestrze tak spada tsh? Zawsze jak badałam (przed ciążą), miałam wynik ponad 2, momentami 1,8. A teraz jak jestem w ciąży, 2 tyg temu badałam mialam wynik 0,8 a dzisiaj nawet zeszło do 0,3. Czy to normalne? Obecnie 10tc.

• kejti_m Nowa

Wysłany: 22 września 2023, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    U mnie w jakoś w 13 czy 14 tyg spadło aż do 0,08. Obecnie 20 tydz i jest 0,5 więc prawie wróciło do normy. Podobno w ciąży się tak zdarza ale ja jednak byłam na wizycie u endokrynologa żeby wykluczyć problemy z tarczycą i co miesiąc kontroluję sobie te hormony tarczycowe 🙂

👩‍❤️‍👨
    Starania od 2021

👱🏼‍♀️27l.
    TSH, ft4, antyTPO ✅
    Cytologia ✅
    Cykle owulacyjne ✅
    Na chwilę obecną brak przyczyny niepłodności 😔

👨🏻‍🦱38l
    Badanie nasienia ✅
    TSH ❌ antyTPO ❌
    Hashimoto 🙊

28.05 - moje pierwsze w życiu ⏸️🥹
    31.95 - beta 101,5
    02.06 - beta 302
    14.06 - USG, pęcherzyk ciążowy 17mm, brak pęcherzyka żółtkowego 😞
    28.06 - zarodek z bijącym ❤️
    31.07 - prenatalne OK✅
    23.08 - mamy chłopca 🥰
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ