Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Niskie tsh
Odpowiedz

Niskie tsh

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Asiekk Koleżanka

Wysłany: 22 września 2023, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Chciałabym się dowiedzieć czy w 1 trymestrze tak spada tsh? Zawsze jak badałam (przed ciążą), miałam wynik ponad 2, momentami 1,8. A teraz jak jestem w ciąży, 2 tyg temu badałam mialam wynik 0,8 a dzisiaj nawet zeszło do 0,3. Czy to normalne? Obecnie 10tc.

• kejti_m Nowa

Wysłany: 22 września 2023, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    U mnie w jakoś w 13 czy 14 tyg spadło aż do 0,08. Obecnie 20 tydz i jest 0,5 więc prawie wróciło do normy. Podobno w ciąży się tak zdarza ale ja jednak byłam na wizycie u endokrynologa żeby wykluczyć problemy z tarczycą i co miesiąc kontroluję sobie te hormony tarczycowe 🙂

👩‍❤️‍👨
    Starania od 2021

👱🏼‍♀️27l.
    TSH, ft4, antyTPO ✅
    Cytologia ✅
    Cykle owulacyjne ✅
    Na chwilę obecną brak przyczyny niepłodności 😔

👨🏻‍🦱38l
    Badanie nasienia ✅
    TSH ❌ antyTPO ❌
    Hashimoto 🙊

28.05 - moje pierwsze w życiu ⏸️🥹
    31.95 - beta 101,5
    02.06 - beta 302
    14.06 - USG, pęcherzyk ciążowy 17mm, brak pęcherzyka żółtkowego 😞
    28.06 - zarodek z bijącym ❤️
    31.07 - prenatalne OK✅
    23.08 - mamy chłopca 🥰
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ