Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Nisko umiejscowiony pęcherzyk w macicy
Odpowiedz

Nisko umiejscowiony pęcherzyk w macicy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Minja Znajoma

Wysłany: 14 listopada 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, wczoraj byłam na pierwszej wizycie lekarskiej ( zaczęłam 6 tc) i okazało się , że pęcherzyk płodowy jest zagnieżdżony za nisko z macicy.
    Dodatkowo trochę plamię od wczoraj i jakby bardziej brzuch mnie boli. Gin powiedziała, żę mam wypoczywać i zwolnić tempo ale nie muszę cały czas leżeć. Dodała, że jest to właściwie zagrożona ciąża. Dostałam luteinę dopochwowo.

Czy słyszałyście o takim przypadku ? Czy pęcherzyk zazwyczaj się podnosi czy jest to średnio możliwe? Gin powiedziała, że za dwa tygodnie się widzimy i wtedy się okaże jak będzie.

Udało się w <3 <3 <3 cyklu

201507137244.png
  • Kropla Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może się podnieść. Ja w pierwszej ciąży miałam na początku podłużny i nisko umiejscowiony pęcherzyk... Oszczędzałam się, ale nawet na zwolnieniu nie byłam, po prostu nie miałam przesadzać.

Pęcherzyk się podniósł, ciążę donosiłam, mój syn dwa tygodnie temu skończył rok :) Nie martw się na zapas.

xrot90bviozsxq0z.png
    https://www.maluchy.pl/li-69650.png
  • Minja Znajoma

Wysłany: 15 listopada 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kropla za odpowiedź.

A żadnych plamień przy tym nie miałaś ani skurczów? Wiem, że pozytywne myślenie to podstawa i nie wolno się martwić, ale wiadomo, że to ciężkie.

Udało się w <3 <3 <3 cyklu

201507137244.png
  • Kropla Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurczów żadnych nie miałam, trochę plamiłam na brązowo, ale to było jeszcze zanim w ogóle było widać pęcherzyk w macicy. Nie wiadomo, od czego miałam plamienie. Nie było duże, ale jak je zobaczyłam, to oczywiście, przestraszyłam się. To normalne :)

xrot90bviozsxq0z.png
    https://www.maluchy.pl/li-69650.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ