Nisko umiejscowiony pęcherzyk w macicy
-
Witajcie, wczoraj byłam na pierwszej wizycie lekarskiej ( zaczęłam 6 tc) i okazało się , że pęcherzyk płodowy jest zagnieżdżony za nisko z macicy.
Dodatkowo trochę plamię od wczoraj i jakby bardziej brzuch mnie boli. Gin powiedziała, żę mam wypoczywać i zwolnić tempo ale nie muszę cały czas leżeć. Dodała, że jest to właściwie zagrożona ciąża. Dostałam luteinę dopochwowo.
Czy słyszałyście o takim przypadku ? Czy pęcherzyk zazwyczaj się podnosi czy jest to średnio możliwe? Gin powiedziała, że za dwa tygodnie się widzimy i wtedy się okaże jak będzie. -
Może się podnieść. Ja w pierwszej ciąży miałam na początku podłużny i nisko umiejscowiony pęcherzyk... Oszczędzałam się, ale nawet na zwolnieniu nie byłam, po prostu nie miałam przesadzać.
Pęcherzyk się podniósł, ciążę donosiłam, mój syn dwa tygodnie temu skończył rok Nie martw się na zapas. -
Skurczów żadnych nie miałam, trochę plamiłam na brązowo, ale to było jeszcze zanim w ogóle było widać pęcherzyk w macicy. Nie wiadomo, od czego miałam plamienie. Nie było duże, ale jak je zobaczyłam, to oczywiście, przestraszyłam się. To normalne
-