X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Nisko umiejscowiony pęcherzyk w macicy
Odpowiedz

Nisko umiejscowiony pęcherzyk w macicy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Minja Znajoma

Wysłany: 14 listopada 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, wczoraj byłam na pierwszej wizycie lekarskiej ( zaczęłam 6 tc) i okazało się , że pęcherzyk płodowy jest zagnieżdżony za nisko z macicy.
    Dodatkowo trochę plamię od wczoraj i jakby bardziej brzuch mnie boli. Gin powiedziała, żę mam wypoczywać i zwolnić tempo ale nie muszę cały czas leżeć. Dodała, że jest to właściwie zagrożona ciąża. Dostałam luteinę dopochwowo.

Czy słyszałyście o takim przypadku ? Czy pęcherzyk zazwyczaj się podnosi czy jest to średnio możliwe? Gin powiedziała, że za dwa tygodnie się widzimy i wtedy się okaże jak będzie.

Udało się w <3 <3 <3 cyklu

201507137244.png
  • Kropla Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może się podnieść. Ja w pierwszej ciąży miałam na początku podłużny i nisko umiejscowiony pęcherzyk... Oszczędzałam się, ale nawet na zwolnieniu nie byłam, po prostu nie miałam przesadzać.

Pęcherzyk się podniósł, ciążę donosiłam, mój syn dwa tygodnie temu skończył rok :) Nie martw się na zapas.

xrot90bviozsxq0z.png
    https://www.maluchy.pl/li-69650.png
  • Minja Znajoma

Wysłany: 15 listopada 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kropla za odpowiedź.

A żadnych plamień przy tym nie miałaś ani skurczów? Wiem, że pozytywne myślenie to podstawa i nie wolno się martwić, ale wiadomo, że to ciężkie.

Udało się w <3 <3 <3 cyklu

201507137244.png
  • Kropla Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurczów żadnych nie miałam, trochę plamiłam na brązowo, ale to było jeszcze zanim w ogóle było widać pęcherzyk w macicy. Nie wiadomo, od czego miałam plamienie. Nie było duże, ale jak je zobaczyłam, to oczywiście, przestraszyłam się. To normalne :)

xrot90bviozsxq0z.png
    https://www.maluchy.pl/li-69650.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ