X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr No-spa bóle początek ciąży
Odpowiedz

No-spa bóle początek ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Iza333 Znajoma

Wysłany: 14 lutego, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poratujcie :(
    Wczoraj odbyłam pierwszą wizytę u ginekologa w związku z pozytywnym testem. To 6tc. Od 2 tygodni mam bóle brzucha, mocne jak na okres. Lekarka każe mi leżeć, brać duphastone 3 razy dziennie i nospe max. powiedziała, że jeżeli do dziś mimo leku bóle nie ustąpią mam jechać do szpitala. od wczoraj te bóle ustąpiły odkąd wzięłam nospe ale dziś na papierze toaletowym zauważyłam lekko zabarwiony śluz. Zadzwoniłam do dr powiedziała, że nie martwić się tym jeżeli nie ma krwi żywej to jest ok. A ja jednak się boję. Mam 33 lata choruje na niedoczynność obecnie tsh jest bardzo wysokie od dwóch dni zbijam zwiększoną dawka letrox zgodnie z zaleceniem endokrynologa. Brzuch nie ma skurczy ale jest obolały. Serio, nie mam się czym martwić ?

• Summer Znajoma

Wysłany: 17 lutego, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    \ja jestem w 6 tc i też mam bóle brzucha jak na miesiączkę. W każdej ciąży tak było :( ale nie ukrywam , że zawsze jest jakaś myśl z tyłu głowy czy napewno wszystko dobrze. Z tego co czytałam to jest to normalne bo macica się powiększa dodatkowo zachodzą gwałtowne zmiany hormonalne. Mam nadzieję , że tak właśnie jest i nie mamy się czym martwić. Ja tym bardziej schizuję, że na pierwszym usg był pęcherzyk ale jeszcze bez zarodka czy pęcherza żółtkowego.

• Iza333 Znajoma

Wysłany: 18 lutego, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer wrote:
    \ja jestem w 6 tc i też mam bóle brzucha jak na miesiączkę. W każdej ciąży tak było :( ale nie ukrywam , że zawsze jest jakaś myśl z tyłu głowy czy napewno wszystko dobrze. Z tego co czytałam to jest to normalne bo macica się powiększa dodatkowo zachodzą gwałtowne zmiany
    hormonalne. Mam nadzieję , że tak właśnie jest i nie mamy się czym martwić. Ja tym bardziej schizuję, że na pierwszym usg był pęcherzyk ale jeszcze bez zarodka czy pęcherza żółtkowego.

Powiedz mi, też są to takie napadowe bóle i czasem mega silne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego, 00:34

• Akczi Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie do ok. 9 tc były takie bóle bardzo silne, wybudzały w nocy ze snu, teraz jest już o wiele lżej🙂

😮1,5 roku starań
    27.12-⏸️

28.12- beta 854
    30-12- beta 2148

20.02- prenatalne 5,6 cm bobusia🥰
    26.02- 7,44 cm
    25.03- 17+3- 166g🐥
    22.04- 415g dziewczynki🩷
    08.05- 680g 🌹
    20.05-770g
    29+3- 1348g🤯
    32+3- 1940g
    34+3- 2500g🫠
    preg.png
  • Iza333 Znajoma

Wysłany: 20 lutego, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akczi wrote:
    U mnie do ok. 9 tc były takie bóle bardzo silne, wybudzały w nocy ze snu, teraz jest już o wiele lżej🙂
    Oh dzięki pocieszyłaś mnie trochę, właśnie przedwczoraj też mnie w nocy obudziło 5 minut i przestało… to po prostu chyba niektóre kobiety tak mają

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ