X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Odklejenie kosmówki 8/9tc
Odpowiedz

Odklejenie kosmówki 8/9tc

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nana_r Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2020, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Jestem wg OM w 8+1 tc. W piątek i sobotę rano (5 i 4 dni temu) mialam lekkie plamienie podczas 💩. Napisałam do swojego lekarza kazał zwiekszyc dawkę duphastonu do 3x1, leżeć i przyjść na wizytę. Byłam wczoraj i okazało się, że kosmówka się odkleja. Mam dalej leżeć, brać duphaston i dodatkowo luteine 2x2 dopochwowo. Czy któraś z Was miała podobna sytuację? Jak się skończyło? I długo trwało? Czytałam w różnych miejscach że to się może jeszcze przykleic...

Starania od 09.2018
    11.2019- pjp, łyżeczkowanie
    02.2020- powrót do starań
    07.2020- znów się nie udało :(
    10.2020- nowa nadzieja <3
    Neoparin, Acard, Duphaston, Euthyrox 75
  • violetwoman Koleżanka

Wysłany: 24 czerwca 2020, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra to miała. Dokładnie brała leki jak Ty i bardzo się oszczędzała, wszystko skończyło się dobrze. Także uważaj na siebie i dużo odpoczywaj ❤️

Nana_r lubi tę wiadomość

🤰🏻♥️👰
  • Nana_r Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violetwoman wrote:
    Moja siostra to miała. Dokładnie brała leki jak Ty i bardzo się oszczędzała, wszystko skończyło się dobrze. Także uważaj na siebie i dużo odpoczywaj ❤️

Dziękuję Ci bardzo. Takie historie podnoszą na duchu :)

Starania od 09.2018
    11.2019- pjp, łyżeczkowanie
    02.2020- powrót do starań
    07.2020- znów się nie udało :(
    10.2020- nowa nadzieja <3
    Neoparin, Acard, Duphaston, Euthyrox 75
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.W sobotę byłam na pogotowiu z bólem brzucha.Na USG okazało się że że odkleja mi się kosmowka a ciąża jest dwa tygodnie młodsza...Mój kropek ma dopiero 0.16cm a to szósty tydzień.Mam leżeć i brać duphaston 3 x dziennie po jednej tabletce.Strasznie się boje ze stracę dzidziusia...na szczęście nie plamie.

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgrwd03fqx.png[/link]
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ