X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Odmowa wykonania badania w 6 tygodniu ciąży
Odpowiedz

Odmowa wykonania badania w 6 tygodniu ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Różyczka954 Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dzisiaj miałam zaplanowaną wizytę u ginekologa (pierwsza wizyta u tej Pani doktor). Naprawdę czekałam na tą wizytę, gdyż chciałam zobaczyć chociaż mały pęcherzyk i przestać się stresować. Dzisiaj wypada 6tydzien i 1 dzień ciąży.

Niestety… na wizycie ginekolog odmówiła wykonania jakiegokolwiek badania lub usg…
    Powiedziała, że jest za wcześnie i nie powie mi czy jestem w ciąży czy nie… powiedziała ze mam przyjść do niej 20 września a przecież wtedy będę już w 10 tygodniu ciąży..

To moja druga ciąża. W pierwszej ciąży usg miałam już w 5 tygodniu (pokazał się pęcherzyk) a druga wizyta w połowie 7 tygodnia i słyszałam bicie serduszka

Powiedzcie mi czy to jest normalne? Spotykałyście się z czymś takim? 😭

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym już więcej do takiej lekarki nie poszła. Byłam 3 razy w ciąży i 3 razy miałam w szóstym tygodniu normalnie badanie i usg

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Różyczka954 Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Ja bym już więcej do takiej lekarki nie poszła. Byłam 3 razy w ciąży i 3 razy miałam w szóstym tygodniu normalnie badanie i usg

I było u Ciebie coś widać wtedy?

• Roksi Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 03:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka mega dziwne podejście lekarza, ja byłam w 6+2 wg OM, a wg usg wyszło 6+0 i był już początek bicia serca. Od razu założyła mi lekarka karte ciąży. Wiec naprawdę dziwnie się zachował Twój lekarz..gdybys była w 4 tc to jeszcze jestem w stanie zrozumieć odmowę, bo wtedy by mogła naprawdę nic nie widzieć, ale w 6tc to nawet jeśli nie będzie serduszka jeszcze to CHOCIAŻ może zobaczyć czy pecherzyk jest w macicy (wykluczy ciąże poza maciczna), czy jest dobrej wielkości, czy jest pecherzyk zoltkowy, zarodek itp

Wiec tak jak pisze Gusia poszlabym do innego lekarza, jeśli masz regularne cykle i ciąża rozwija się prawidłowo to na 1000% COŚ już będzie widac

https://mamaginekolog.pl/ciaza-i-porod/badania-w-ciazy/usg-wczesnej-ciazy-jak-interpretowac/

Poczytaj sobie tutaj jest na „chłopski rozum” napisane w którym tc co widać na usg:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2022, 03:59

age.png
    23.03.2023 💙
    39+1 3950g | 35+6 3100g | 32+6 2200g | 29+1 1450 g | 24+6 860 g | 22+6 600 g | 21+1 400 g |12+6 👶🏻 6.5 cm | 9+0 👶🏻 2 cm | 6+2 ♥️ |17.07.22 ⏸
    👧🏻 24.04.21
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ