X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Odmowa wykonania badania w 6 tygodniu ciąży
Odpowiedz

Odmowa wykonania badania w 6 tygodniu ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Różyczka954 Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dzisiaj miałam zaplanowaną wizytę u ginekologa (pierwsza wizyta u tej Pani doktor). Naprawdę czekałam na tą wizytę, gdyż chciałam zobaczyć chociaż mały pęcherzyk i przestać się stresować. Dzisiaj wypada 6tydzien i 1 dzień ciąży.

Niestety… na wizycie ginekolog odmówiła wykonania jakiegokolwiek badania lub usg…
    Powiedziała, że jest za wcześnie i nie powie mi czy jestem w ciąży czy nie… powiedziała ze mam przyjść do niej 20 września a przecież wtedy będę już w 10 tygodniu ciąży..

To moja druga ciąża. W pierwszej ciąży usg miałam już w 5 tygodniu (pokazał się pęcherzyk) a druga wizyta w połowie 7 tygodnia i słyszałam bicie serduszka

Powiedzcie mi czy to jest normalne? Spotykałyście się z czymś takim? 😭

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym już więcej do takiej lekarki nie poszła. Byłam 3 razy w ciąży i 3 razy miałam w szóstym tygodniu normalnie badanie i usg

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Różyczka954 Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Ja bym już więcej do takiej lekarki nie poszła. Byłam 3 razy w ciąży i 3 razy miałam w szóstym tygodniu normalnie badanie i usg

I było u Ciebie coś widać wtedy?

• Roksi Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 03:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka mega dziwne podejście lekarza, ja byłam w 6+2 wg OM, a wg usg wyszło 6+0 i był już początek bicia serca. Od razu założyła mi lekarka karte ciąży. Wiec naprawdę dziwnie się zachował Twój lekarz..gdybys była w 4 tc to jeszcze jestem w stanie zrozumieć odmowę, bo wtedy by mogła naprawdę nic nie widzieć, ale w 6tc to nawet jeśli nie będzie serduszka jeszcze to CHOCIAŻ może zobaczyć czy pecherzyk jest w macicy (wykluczy ciąże poza maciczna), czy jest dobrej wielkości, czy jest pecherzyk zoltkowy, zarodek itp

Wiec tak jak pisze Gusia poszlabym do innego lekarza, jeśli masz regularne cykle i ciąża rozwija się prawidłowo to na 1000% COŚ już będzie widac

https://mamaginekolog.pl/ciaza-i-porod/badania-w-ciazy/usg-wczesnej-ciazy-jak-interpretowac/

Poczytaj sobie tutaj jest na „chłopski rozum” napisane w którym tc co widać na usg:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2022, 03:59

age.png
    23.03.2023 💙
    39+1 3950g | 35+6 3100g | 32+6 2200g | 29+1 1450 g | 24+6 860 g | 22+6 600 g | 21+1 400 g |12+6 👶🏻 6.5 cm | 9+0 👶🏻 2 cm | 6+2 ♥️ |17.07.22 ⏸
    👧🏻 24.04.21
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ